MĚKKÉ VÁNOČNÍ PERNÍČKY
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky, 130 g moučkového cukru, 90 g másla, 2 PL medu, 2 vejce, ½ PL sody, 1 PL perníkového koření, 2 PL rumu, špetka citronové strouhané kůry, špetka skořice.
Postup přípravy
Z předepsaných surovin vypracujeme hladké a pružné těsto, zabalíme do potravinové fólie a v ledničce necháme uležet do dalšího dne (pokud ovšem spěcháme, je možné pracovat s…
PERNÍKY OD BERNASŮ
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 25 dkg cukr moučka, 10 dkg másla, 2 vejce, 3 lžíce medu, 2 lžíce rumu, 1/2 lžičky sody a perníkové koření dle chuti
Zdravé nepečené kuličky
Potřebné ingredience
Balíček rozinek, balíček sušených meruněk (nebo datlí, švestek...), malý balíček mandlí-loupaných ( nebo směs ořechů, semínek..). Pokud děláte z domácích zásob, množství všech surovin by mělo být přibližně stejné, popř. lze pak dodávat do požadované konzistence. Ještě potřebujeme kvalitní kokosový olej - přibližně půl štamprličky, kokos na obalení a výkonný mixér.
Postup přípravy
Vše kromě oleje a kokosu dáme do mixéru, rozmixujeme a doléváme olej, aby z hmoty šly tvarovat kuličky. Ty pak obalujeme v kokosu, uložíme do lednice. Recept lze krásně obměňovat…
LINECKÉ KOLÁČKY s jahodami a žloutkovou náplní
Potřebné ingredience
Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g másla,1 celé vejce (střední velikost), strouhaná citronová kůra z jednoho bio citronu, malá špetka soli. Ingredience na kakaové těsto: 225 g hladké mouky, 25 g kakaového prášku, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 100 g másla, 1 celé vejce (střední velikost), strouhaná citronová kůra z jednoho bio citronu, malá špetka soli. Ingredience na žloutkovou náplň: 500 ml horkého plnotučného mléka, 60 g kukuřičné moučky, 50 g krystalového cukru, 3 žloutky. Ostatní ingredience: Čerstvé nebo kompotované jahody, pevně vyšlehaná smetana na ozdobení, popř. strouhaná čokoláda.
Postup přípravy
Postup práce-těsto: Máslo pokojové teploty utřeme s cukrem, přidáme vejce a hmotu dobře spojíme. Přimícháme mouku, zbytek surovin, vypracujeme nízký bochánek těsta, který zabalíme…
Ořechy plněné nutelou od Lucky - velmi jednoduché a…
Potřebné ingredience
280g hladké mouky, 210g změklého másla, 70g cukr moučka a 100g mletých ořechů
Postup přípravy
Vše smíchej , nacpi do silikonové formy ořechy (mám malé 24ks - na velký plech se vejdou 2 formy) a upeč do světle hněda na 180°C. Po vychladnutí vyklepni a spoj nutelou .Lehce…
RICOTTOVÉ TROJÚHELNÍČKY ve sladké variantě
Potřebné ingredience
150 g hladké mouky, 200 g hustého ricottového sýru, 100 g měkkého másla, 1 KL kypřícího prášku, 1 KL vanilkového cukru, 1 celé vejce, jemný krystalový cukr na obalování, 1 žloutek a trochu mléka na potření.
Postup přípravy
Máslo utřeme s vejcem, ricottou a vanilkovým cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a těsto necháme 30 minut odpočívat.
Potom na pomoučené desce rozválíme plát…
Bebe kuličky (slovenské cukroví)
Potřebné ingredience
120g bebe pudinku, 80g másla, 20g datlového sirupu, 20g třtinového cukru (nemusí být), kokos na obalení, lískové ořechy doprostřed
Postup přípravy
Pudinkový prášek, máslo, sirup a cukr zpracujeme, necháme v chladu ztuhnout. Poté uděláme kupičky, do každé dáme lískový oříšek a obalíme v kokosu. Skladujeme v lednici.
Sušenky z arašídového másla
Potřebné ingredience
Těsto: 130 g třtinového cukru, 120 g másla, 180 g arašídového másla, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, hrst rozinek.
Postup přípravy
V míse lžící smícháme cukr s máslem, pokrájeným na kousky a s arašídovým máslem. Vznikne mazlavá hmota. Přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a rozinky. Opět mícháme lžící, až…
ČOKOLÁDOVÉ COOKIES
Potřebné ingredience
500 g SMĚS DOUBLE CHOC CAKE , 1 VEJCE A 80 G MÁSLA A ZDOBENÍ ( NENÍ NUTNÉ )
Postup přípravy
SMĚS , VEJCE A MÁSLO SMÍCHÁME NEŽ SE VŠE SPOJÍ. UDĚLÁME NA PLECH KULIČKY , KTERÉ MÍRNĚ ZPLOŠTÍME A MŮŽEME DOZDOBIT. DÁME DO TROUBY CCA NA 10- 15 MINUT PŘI TEPLOTĚ 190 STUPŇŮ. Z…
MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky, 40 g kvalitního kakaa, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 g tekutého medu, 275 g másla pokojové teploty, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho bio pomeranče.
Postup přípravy
Máslo, cukr a med šleháme alespoň 10-15 minut, jedno po druhém vmícháme vejce, vanilkový cukr, kůru a trochu smíchané mouky s kakaem, kterou pak postupně přidáváme. Těstem…