Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
MEDOVÉ PERNÍČKY HNED MĚKÉ

MEDOVÉ PERNÍČKY HNED MĚKÉ

Potřebné ingredience

150 g medu a 80 g másla rozpustit, přidat 200 g cukru,500 g hl.mouky, 2 vejce, 5 g jedlé sody,1 prášek do perníku.

Postup přípravy

Péct na pečícím papíře, zpracujeme testo a necháme přes noc v ledničce uležet, pečeme 7-10 minut, upečené potíráme žloutkem.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky paní Brýdové - měkounké tak, že hned po upečení zmizely:-)

Perníčky paní Brýdové - měkounké tak, že hned po…

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 5 lžic medu, 100g másla nebo Hery, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 kávové lžičky koření do perníku, lžička sody a 1/4 prášku do perníku. Těsto necháme uležet v lednici alespoň 12 hodin. Z těsta pak vyválíme placku silnou cca 3-4 mm. Pozor ať nemáte perníčky moc tenké...pak opravdu měkounké nebudou ani s tímto receptem:-) Pečeme na 180 stupňů, než začnou vonět.

Postup přípravy

Opravdu mám vyzkoušeno spoustu receptů na perníčky a tento bezkonkurenčně vede. Podle webu paní Brýdové jsem těsto válela přes potravinovou fólii a téměř vůbec nepodsypávala. Na…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Macaroons makronky - francouzská specialita

Macaroons makronky - francouzská specialita

Potřebné ingredience

Skořápky: 3 bílky ( 90g), 50 g cukru krupice, 200 g cukru moučka, 110 g mandlové moučky nebo jemně mletých mandlí, potravinářské barvivo. Náplň: bílá čokoláda, smetana, jahody,

Postup přípravy

Bílky jsem měla oddělené dva dny v lednici. Před úpravou jsem je nechala asi hodinu venku, aby získaly pokojovou teplotu. Před samotným šleháním jsem ještě mísu vytřela citronem.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ježci

Ježci

Potřebné ingredience

mouka hladká: 180 g hera: 100 g cukr moučkový: 50 g žloutek: 1 cukr vanilkový: 1 citrónová kůra: 1 lžička ořechy vlašské: dle potřeby poleva čokoládová tmavá: 1 kokos strouhaný: 2 hrsti

Postup přípravy

Krok 1:
Všechny přísady na linecké těsto smícháme a důkladně na vále propracujeme.
Krok 2:
Těsto si rozdělíme na kuličky, poté z kuliček utvoříme placičky. Do každé…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Bochánky s mandlemi

Bochánky s mandlemi

Potřebné ingredience

13 dkg polohrubé mouky, půl lžičky prdopeče, 8 dkg másla, 5 dkg moučky, 1 vanil. cukr, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, 1 lžička mleté skořice, pár kapek mandlového aroma, mandlové lupínky

Postup přípravy

Udělat těsto, nechat stuhnout v lednici, rozválet váleček, nakrájet, na plechu ozdobit plátky mandlí a upéct. teplé ještě pocukrovat.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky-výýýborné a hned měkoučké!!

Perníčky-výýýborné a hned měkoučké!!

Potřebné ingredience

750 g hladká mouka, 300 g cukr moučka ,150 g změklá Hera ,1 čl sody ,4 vajíčka ,100 g rozpuštěného a vychladlého medu , 2 čl skořice ,nastrouhat kůru z jednoho citronu, anýz+hřebíček rozdrtit.

Postup přípravy

....všechno zpracujeme - pořádně a nejlépe růčo :).....necháme v lednici v sáčku odpočinout asi den. Pak vyválíme na cca 0,5 cm a vykrajujeme,dáme na plech,potřem rozkvedlaným…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
první pokus o likérové špičky+++

první pokus o likérové špičky+++

Potřebné ingredience

NA PIŠKOTKY ...2 vejce,60g krupicového cukru,60g polohrubé mouky....NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM ...250g změklého másla,100 g hořké čokolády....NA LIKÉROVÝ KRÉM....100 ml vaječného konaku,20g sušeného mléka, trošku rumu ....NA DOKONČENÍ.... čokoládová poleva

Postup přípravy

Z bílků a poloviny cukru připravíme sníh.Žloutky se zbylým cukrem vyšlehejte.Obě hmoty spojte a vmíchejte mouku.Na plech vyloženým pečícím papírem nastřikejte z těsta piškotky.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Švédské vánoční perníčky Pepparkakor

Švédské vánoční perníčky Pepparkakor

Potřebné ingredience

1,5 kg hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 3 dcl medu 4 dcl třtinového cukru 1 ½ lžičky zázvoru, 1 ½ lžičky skořice , 1 lžička mletého hřebíčku 350 g másla 3 dl smetany ke šlehání

Postup přípravy

V míse smícháme med, cukr, koření (perníkové či vlastní umletou směs), po částech přidáváme šlehačku. Prášek do pečiva smícháme s cca 1,2 kg mouky (zbytek mouky ponecháme stranou)…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Madeleines - madlenky - francouzské koláčky

Madeleines - madlenky - francouzské koláčky

Potřebné ingredience

2 vejce,100gr krystalového cukru, špetka soli, strouhaná citr.kůra, 100 gr hl.mouky, 1/2 sášku pr.do pečiva, 100 gr rozpuštěného másla, voda k květů pomeranře nebo z růží

Postup přípravy

Ne, na fotce nejsou UFO ani nic podobného. Jsou to orpavdu frnacouzské Madeleines.
Recept není můj, čerpala jsem z netu.
Originál tvary jsou spíš jako medvědí tlapky, ale…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
*** OVESNÉ SUŠENKY *** VELMI ŽRAVÁ A ZÁROVEŇ ZDRAVÁ ZÁLEŽITOST :o)

*** OVESNÉ SUŠENKY *** VELMI ŽRAVÁ A ZÁROVEŇ ZDRAVÁ…

Potřebné ingredience

1 hrnek pol. mouky * 3 hrnky ovesných vloček * 1 hrnek cukru * 225g rozpuštěného másla * 3 žloutky * 1 malá lžička skořice * 1 malá lžička prášku do pečiva * 6 pol. lžic mléka * 1 pol. lžíce medu * dále přidáme podle chuti - ořechy, mandle, rozinky, sezamové semínko, kokos, čokoládu...

Postup přípravy

Vše smícháme a lžičkou děláme hromádky na plech, dál od sebe, trošku se rozplácnou :o) Neděste se - těsto je dost suché, hutné, má takové být ( jednou jsem zkusila přidat více…

Zobrazit více...

Kategorie