Kakaové rohlíčky
Potřebné ingredience
200g másla, 40g třtinového moučkového cukru (+ na pocukrování), 120g mletých ořechů, 20g kakaa, 240g hladké mouky
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme v lednici odpočinout. Poté tvarujeme rohlíčky, pečeme na 180°C asi 8min. Cukrujeme mletým třtinovým cukrem s vanilkou.
Plněné perníčky
Potřebné ingredience
130g hladké mouky, 80g cukru, 83g žitné celozrnné mouky, 17g másla, 1/2 lžíce medu, 1 a 1/2 lžíce mléka, 1 velké vejce, lžička koření do perníku, 1/4 prášku do perníku, 1/4 lžičky jedlé sody, 1ú4 lžíce kakaa. Náplň: hrst nahrubo sekaných brusinek, hrst nahrubo sekaných ořechům hrst nahrubo sekaných rozinek, 4 lžíce povidel, trochu rumu. Poleva.
Postup přípravy
Smícháme vše sypké, poté zapracujeme vejce a ve vlažném mléce rozpuštěné máslo a med. Necháme chvíli odležet a poté znovu propracujeme (několikrát). Zabalíme a necháme alespoň…
Goji kuličky
Potřebné ingredience
50g goji, 2-3 lžičky medu, 30g kešu, 30g ovesných vloček jemných. Kokos a karob na obalení.
Postup přípravy
Goji, kešu a vločky v sekáčku rozdrtíme na prášek. Poté přidáme med a vlhkýma rukama (nebo kápneme pár kapek vody do těsta) vytvoříme pevnou hmotu. Necháme asi 30min. odležet.…
Rafaelo
Potřebné ingredience
1 salko, 150g kokosu, 100g bílé čokolády, 3x vesna, 50g omegy nebo másla. Mandle, kokos.
Postup přípravy
Čokoládu s tukem rozpustíme nad parou, přidáme salko, kokos a namleté sušenky, necháme chvíli propracovávat v robotu metlou. Necháme v chladu asi 2 hodiny a poté tvoříme kuličky.…
Nepečená roláda
Potřebné ingredience
4 lžíce cukru, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 130g mletých piškotů, 70g másla.... tmavé těsto. 70g mletého! kokosu, 4 lžíce cukru, 2 lžíce rumu, 70g másla....světlé těsto
Postup přípravy
Ingredience na obě těsta zvlášť zpracujeme. Přes fólii vyválíme postupně tmavé i světlé těsto. Světlé necháme chvíli v chladu, aby šla fólie lépe sundat. Poté přendáme na tmavé…
Perníčky od Vlaďky
Potřebné ingredience
750g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 230g medu, 150g másla, 3 vejce, 3 lžíce kakaa, perníkové koření, skořice, 1 a 1/2 lžičky sody
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme den odležet v chladu, poté vyválíme, vykrájíme pečeme na 180°C asi 7-10min. Pro lesk pp vytažení z trouby natíráme bílkem.
Kakaové sušenky
Potřebné ingredience
150g másla, 15g kakaa, 100g datlového sirupu, 190g špaldové celozrnné mouky
Postup přípravy
Surovin zpracovat na těsto, zabalit do fólie a nechat v chladu odpočinout. Poté vyválet, vykrájet, péct v předehřáté troubě na 180°C asi 10min.
Citrónové rybičky
Potřebné ingredience
100g rýžové mouky, 350g špaldové celozrnné mouky, 200g másla, asi 5 lžic citrónové šťávy, 140g medu, citrónová kůra
Postup přípravy
Suroviny zpracovat v těsto, zabalit a nechat v chladu odpočinout. Poté vyválet, vykrájet a péct ve vyhřátě troubě na 180-200°C asi 10 min.
Jablečné sušenky
Potřebné ingredience
200g špaldové celozrnné mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 100g jablečné mouky (ev. rozmixovaná sušená jablka), 250g másla, 150g medu, ev. skořice
Postup přípravy
Suroviny zpracovat v těsto, zabalit a nechat v chladu odpočinout. Poté vyválet, vykrájet a péct ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 10min.
Datlové hvězdičky
Potřebné ingredience
120g špaldové celozrnné mouky, 70g namletých datlí, 1 žloutek, 50 - 65g másla (záleží jak jsou mokré datle)
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme, zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout. Poté vyválíme, vykrájíme, a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 10min.