Šohajky
Potřebné ingredience
250g 100% tuku Lukana
100g kokosu
350 g cukru moučka
NÁPLŇ:
150g mletých ořechů
150g cukru moučka
1 dcl rumu
Postup přípravy
100% tuk rozpustíme ve vední lázni, přidáme cukr a kokos; vypneme sporák a necháme hrnec jen nad horkou vodou. Tuto směs po trošce dáváme do košíčků, necháme zatuhnout. Na to dáme…
Jemné mandlové kytičky
Potřebné ingredience
140g hladké mouky
70g cukru moučka
100g mletých mandlí
100g másla
1 vejce
1 bílek
240g mandlových plátků
1 čokoládová poleva v sáčku (já mám hořkou)
100g ořechového krokantu (já koupila v LÍDLU)
Postup přípravy
Mouku, cukr, mandle,máslo a vajíčko smícháme a vypracujeme těsto. Přikryté ho pak dáme chladit do lednice na 2hodinky. Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušná 160°C). Na plech…
NAFOUKANCI
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky
250g tuku (IVA)
1/4l smetany
mletý cukr
vanilkový cukr
Postup přípravy
Na vále prosijeme mouku, nastrouháme tuk, přilijeme smetanu a vše zpracujeme v těsto.
Necháme odpočinout (může být i do druhého dne v ledničce), potom vyválíme plát asi 3mm…
Perníková zima
Potřebné ingredience
klasické perníkové těsto - hladká mouka, tuk, med, koření - lepší je čerstvě mleté, jedlá soda, vajíčko, trochu mouč.cukru
Postup přípravy
Těsto nechat odležet v chladu, pak upéct vykrájené tvary podle šablon. Spojovala jsem párátky a sněhem.
Stromečky jsou různě velké hvězdičky navlečené na špejli a oddělené…
Karamelový srnčí hřbet :o) :o) :o)
Potřebné ingredience
3 balíčky karamelových bonbónu,125g másla,1 balíček burisonů.
Postup přípravy
Karamelky rozpustíme ve vodní lázni,pridáme máslo promícháme a nasypeme burisony.Formu-srnčí hřbet vyložíme alobalem,nalijeme opatrne směs a necháme ztuhnout.Potom to pekne…
Velikonoční marcipánoví zajíčci
Potřebné ingredience
Na 20 kousků:
500g marcipánu, 1 balíček dětských piškotů, 1 nutella, potravinářské barvy, moučkový cukr na vál
Postup přípravy
Dětské piškoty potřeme na ploché straně nutellou a slepíme po 2 k sobě. Marcipán rozdělíme na několik částí a každou propracujeme se špetkou jiné potr. barvy rozmíchané v troše…
MARCIPÁN
Potřebné ingredience
Sušené mléko-150g, cukr moučka- MŮŽETE POUŽÍT I SALKO....150 g, 1-.llžičkya oleje, 1 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek tresti-hořká mande, nebo sladká mandle, trocha vody, potravinářská barva.-sypká, nebo gelová.POZOR:MANDLOVOU I JINOU TRESŤ SEŽENETE V DROGERII !!!!
Postup přípravy
Vše propracovat, pokud je to moc husté, přidat vodu, ale jen po kapičkách, pokud je to řídké, přidat sušené mléko a cukr, tresti podle chuti, já dávám tak 8 kapek a nakonec popř…
Vynikajúce Ľadové oblátky,supr rýchla :o)
Potřebné ingredience
salko ,máslo,tortové oblátky,alobal
Postup přípravy
Salko varíme cca 2hodky necháme vychladnút.Pak ručným mixérom salko s máslom ušleháme do hladkého krému ktorým natrieme(nie málo a nie vela) tortové oblátky.Ukladáme oblátka-krém…
Geniální krém na čokoládový dort
Potřebné ingredience
Původní recept od Šárky N. ID 48230. Na vyplnění jednou proříznutého dortu, potření boků a nazdobení čokolády jsem dělala z 1/6 uvedeného množství !!!!
Postup přípravy
voda 400g
kakao 100g
cukr kr 340g
sojová mouka 90g (u nás nebyla, dala jsem polohrubou)
smetol+ztužený tuk 750g (namíchala jsem Heru, Omegu a trochu…