Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
linecké cukroví

linecké cukroví

Potřebné ingredience

700 g hladké mouky, 400 g tuku (kombinuji Heru a máslo, 150 g cukr moučka a 4 žloutky.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme těsto, nejlépe nechat hodinu odpočinout a potom pečeme a nakonec zdobíme.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké těsto

Linecké těsto

Potřebné ingredience

50dkg hladké mouky,20dkg mletého cukru,1 hera,1 vanilkový cukr,citronová kůra,4-5 žloutků,marmeláda dle chuťi.

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme.Vykrajujeme různé tvary,které pečeme dorůžova na 150°C.Během jednoho dne je linecké krásně měkké.Pak každý stejný tvar,který vykrojíme pospojíme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky- velikonoční 3D vajíčka a zvířátka

Perníčky- velikonoční 3D vajíčka a zvířátka

Potřebné ingredience

Na těsto:
20 dkg cukru
6 dkg másla ( může být i Hera )
2 celá vejce
2 lžíce medu
1 lžička skořice
2 lžičky jedlé sody
50 dkg hladké mouky

poleva na zdobení:
bílek, moučkový cukr, pár kapek citronové šťávy, potravinářské barvivo

Postup přípravy

Těsto:
Děláme ve vodní páře, do hrnce si dáme, cukr, máslo, vejce, med, skořici a mícháme až se vše spojí a je hladké .Pak přidáme sodu a mícháme do pěny. Když máme hotovo…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
NEJ perníčky tety z Moravy!!!

NEJ perníčky tety z Moravy!!!

Potřebné ingredience

500g hl. mouky, 400g pískového cukru, 3 vejce, 150g medu, směs koření si připravíme: 1lžička citronové kůry,1lžička mletého hřebíčku, 1 lžička mletého anýzu, 1 lžička mletého badyánu a 1 lžička mleté skořice

Postup přípravy

Nejdříve ušleháme šlehačem vajíčka,cukr a přidáme koření. Potom vypracujeme těsto z mouky,ušlehaných vajíček a medu. Necháme přes noc těsto odpočinout v pokojové teplotě. Druhý…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Raffaello

Raffaello

Potřebné ingredience

250 g ztuženého tuku, 250 g sušeného mléka, 150 g moučkového cukru, 150 ml vody, mandle, kokos

Postup přípravy

Do vychladlého rozpuštěného tuku dáme mléko, cukr a vodu (vody dejte raději méně, nebo popř. přidejte mléko). Smícháme a dáme na chvíli do ledničky, aby se nám s hmotou lépe…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marokánky

Marokánky

Potřebné ingredience

1/4 l smetany, 80 g vlašských ořechů, 80 g kandovaného ovoce, 80 g moučkového cukru, 10 g hladké mouky, čokoládová poleva

Postup přípravy

Mouku a cukr rozkvedláme ve smetaně, povaříme asi 3 minuty. Vmícháme nasekané ořechy a pokrájené kandované ovoce. Ze směsi děláme malé bochánky a pečeme v předehřáté troubě. Po…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
FOFR KOKOSKY

FOFR KOKOSKY

Potřebné ingredience

5 bílků, 200g cukru moučka, 200 g kokosové moučky

Postup přípravy

Bílky vyšleháme a postupně vmícháme cukr a kokos. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Pečeme cca 25minut na stupeň číslo 3-4 u plynové trouby. Po upečení ještě teplé…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Potřebné ingredience

•1 kakao (sáček 100 g)
•1/4 litru mléka
•1 celé máslo (stačí levnější a může být i jakákoliv kostka tuku na pečení)
•15 dkg moučkového cukru
•1 žloutek
•1 vanilkový cukr
•2 velké balíčky piškotů (to jsou ty větší piškoty á 240 g)
•rum nebo vaječný koňak dle chuti

Postup přípravy

Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout.Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ledová čokoláda

Ledová čokoláda

Potřebné ingredience

250 g stoprocentního tuku,
50 g čokolády na vaření,
50 g kakaa,
3 celá vejce,
3 lžíce moučkového cukru,
1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Tuk,čokoládu a kakao rozpustíme ve vodní lázni.Vejce s oběma cukry ušleháme do husté pěny(nejlépe ve šlehači).Do ušlehaných vajíček vešleháme rozpuštěnou čokoládu.Dáme do pytlíku…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kuřátka z kokosové hmoty

Kuřátka z kokosové hmoty

Potřebné ingredience

20 dkg jemného kokosu;
30 dkg moučkového cukru;
půl kávové lžičky,může být i o malinko víc ztuženého tuku;
rum,trošku na ochucení;
trošinku vody,nebo může být i med;
vanilkový pudink na podsypání,aby se to nelepilo;
potravinářské barvy;
kousek koupeného marcipánu na zobáčky,křidýlka a hřebínky

Postup přípravy

Z jemného kokosu,cukru a rozehřátého ztuženého tuku vytvoříme hmotu,ochutíme rumem a podle potřeby přidáme trošinku vody,nebo může být i med,obarvíme žlutou potr.barvou…

Zobrazit více...

Kategorie