CUKETOVÁ BÁBOVKA.
Potřebné ingredience
540g pol.mouky, 400g krup.cukru, 340g oloup.cukety, 3 vejce, 2,3 dl oleje, 2 lžíce kakaového prášku, 3/4 sáčku kypř. prášku do peč., jemně nastr. kúra z půlky citronu. Cuketu nastrouháme na jemném struh. do mísy prosejeme mouku a pr. dopeč., z cukety vymačk. přebyt.vodu.
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukrem a citr.kúrou, vmícháme olej, směs přilijeme k mouce a vmích. cuketu. Na závěr do těsta opatrně vmícháme sníh ušleh. z bílků, oddělíme třetinu těsta přid…
Trubičky nebo jinak řečeno kremrole
Potřebné ingredience
listové těsto, 6 bílků, 35 dkg jemného krystalu, 2 lžíce vody, 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
Nejprve ze všeho si zapneme troubu na 200 stupňů, poté vezmu čerstvé listové těsto (my ho kupujeme) a rozdělím na 3 kousky. Vyválím 1 kousek na obdélník a radýlkem nakrájím…
NA SOBOTNÍ SVATBU
Potřebné ingredience
TRUBIČKY-DOUTNÍKY 35 dkg hlad.mouky 15 dkg mouč. cukru 18 dkg másla 7 dkg ořechů 1 celé vejce+1žloutek 1 lžička kakaa UDĚLAT TĚSTO, VYVÁLET, NAKRÁJET, NATOČIT NA TRUBIČKY-MALÉ A DÁT UPÉCT. KRÉM PODLE CHUTI KAŽDÉHO, KONCE NAMOČIT V ČOKOLÁDĚ. JÁDROVÉ ROHLÍČKY 40 DKG KRUPIC. CUKRU 40 DKG OŘECHŮ MLETÝCH 5 VAJEC CUKR VYŠLEHAT S VEJCI, PŘIDAT ML. OŘECHY, NAPLNIT DO SÁČKU S HLADKOU ŠPIČKOU, NASTŘÍKAT NA PEČ. PAPÍR ROHLÍČKY A DÁT UPÉCT. KRÉM ROVNĚŽ PODLE CHUTI, NEJLEPŠÍ JE ČOKOLÁDOVÝ, NASTŘÍKAT NA ROHLÍČKY VLNKOVITĚ, NECHAT DOBŘE ZTUHLOUT A POLÍT NEBO NAMOČIT V ROZPUŠTĚNÉ ČOKOLÁDĚ.
Cookies s ovesnými vločkami
Potřebné ingredience
*230 g polohrubej výberovej múky, 1 väčšie vajíčko, 125 g Hery, zarovnaná mokka lyžička sódy bikarbóny, väčšia štipka soli, 140 g práškového cukru, 140 g čokolády /ja som použila 70 g čokolády na varenie, 70 g mliečnej/, 100 g zmixovaných ovsených vločiek* (môžete si pridať aj nasekané, či pomleté orechy)
Postup přípravy
Keďže som mala málo surovín podľa orig. receptu, upravila som si ho podľa toho, čo som "našla doma" a časť múky nahradila ovsenými vločkami.
Čokoládové hrudky s kukuřičnými lupínky
Potřebné ingredience
200 g mléčné čokolády
300 g hořké čokolády
30 g 100% tuku
1 vanilkový cukr
200 g kukuřičných lupínků
50 g bílé čokolády
Postup přípravy
Mléčnou a hořkou čokoládu, tuk a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Lupínky rozmělníme a vmícháme do směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky na pečící papír a necháme ztuhnout. Nakonec…
KOKOSOVÉ KOLÁČKY
Potřebné ingredience
200 g. hladké mouky, 200 g. strouhaného kokosu, 100 g krupicového cukru, 1/2 kostka másla, 1 vejce, vanilkový cukr,1 lžička prášku do pečiva, nastrouhaná citronová kůra z jednoho celého menšího citronu, 1 - 2 lžíce kysané smetany a granko na obarvení polovinu těsta.
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme, vypracujeme v hladké těsto a vytvarujeme kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem a lehce zatlačíme ( nemusíme). Pečeme v troubě asi 25 minut na…
Pravý marcipán
Potřebné ingredience
120g oloupaných sladkých mandlí
120g cukru moučka
1 bílek
Postup přípravy
Na drobounko nasekané mandle (já je mlela v mlýnku na ořechy, ve kterém dělám i strouhanku, byly tak akorát, ale myslím, že by mohly být i úplně na jemňounko, např. robotem nebo…
věnečky naší prababičky...
Potřebné ingredience
těsto - 25dkg , 11dkg lukany cukrářské , 14dkg mouky hl., 4vejce ....
krém- 1/2l mléka , 3vrch.lžíce pol. mouky , 3vrch. lžíce hl. mouky , 1lahůdkovou lukanu , mouč.cukr , 1 van. cukr , rumovou tresť . a cukrářský pytlík
Postup přípravy
25dkg vody a 11dkg lukany cukr. dát do hrnce vařit...jak začne vařit přidat 14dkg hl. mouky a míchat až se to vše spaří. ( vše vařit na menším stupni, aby se nepřipálilo ) Pak to…
SLADKÉ ŠNEKY Z LISTOVÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
500 g. listové těsto, dobré je v balené v polotovaru - k rozložení na těsto : pokrájené vlařské oříšky, hrozinky apod. - na obalení : vanilkový cukr, skořicový cukr, granko apod. - na namočení : vejce - pokud chcete méně kalorické, tak stačí bílky nebo mléko anebo lze obalovat jen tak bez ničeho, např. vanilkový + skořicový cukr dobře obaluje, naopak granko těžko obaluje.
Postup přípravy
Listové těsto rozložíme a rozválíme přes igelitovou folii ( stačí si vzít folii od listového těsta ), tak se nám nebude lepit na váleček. Nejlépe se zpracovává těsto dobře…