Šlehačkové kremrole
Potřebné ingredience
370g hladké mouky 1 šlehačka 250g másla (ne Hera) 2 žloutky, Sníh z 8 bílků ( na 1 bílek 50g cukru), žloutek s trochou vody na potření
Postup přípravy
Zpracovat těsto a nechat 24hod odležet. Poté rozválet na tenký plát a krájet proužky 3cm tlusté a asi 20cm dlouhé. Natočit na kremrolové trubičky , potřít žloutkem a upéct.
Perníčky- výborné
Potřebné ingredience
1kg hladké mouky 300g moučkového cukru 200g rozpuštěného medu 100g rozpuštěného tuku 6 vajec 20g jedlé sody 3 lžíce kakaa 1 lžíce perníkového koření----- Nadýchaná poleva na zdobení: 1 bílek 180g přesátého moučkového cukru 1 zarovnaná polévková lžíce škrobu citronová šťáva