Velikonoční marcipánové 3D vejce
Potřebné ingredience
Perníkové těsto, WI na spoje, marcipán na zdobení a malé překvapení dovnitř Na perník potřebujete půl kila hladké mouky, 150 g mouč.cukru, 10 g jedlé sody, lžíci perníkového koření,2 lžíce kakaa - není nutné, těsto je pak světlejší, asi 3 lžíce medu, 50 g Hery, 3 celá vejce
Postup přípravy
Do mísy prosijete mouku, cukr, sodu a koření, případně kakao, promícháte. Zvlášť si rozehřejete v hrnku tuk, přidáte do něj med, promícháte, odstavíte a do vlažné směsi vmícháte…
Čarodějnické prsty ze zbytků lineckého
Potřebné ingredience
linecké - 250 g hl.mouky, 125 g másla, 50 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, lžička prdopeče, špetka marmošky a půlené mandle
Postup přípravy
Uválíme válečky těsta, nožem narýhujeme kresbu prstů, na jeden konec dáme mandli, po upečení natřeme volný konec rybízovou marmoškou, sundáme mandli a natřeme pod ní, pak znova…
Marcipánoví zajíčci z perníku
Potřebné ingredience
Perníkové těsto viz velikonoční perníčky, marcipán ze Salka, polotučného sušeného mléka, lžičky oleje a tresti s trochou vody.
Postup přípravy
Z perníku upečeme kolečka, spojíme tři k sobě Nutelou.
Předem si připravíme z marcipánu ouška a necháme zaschnout, potom je vložíme mezi první a druhé kolečko a přimáčkneme,…
Velikonoční perníčky
Potřebné ingredience
50 dkg hl. mouky, lžička jedlé sody, 1 dcl medu, 10 dkg Hery, 15 dkg mouč.cukru, 1 vejce, perníkové koření
Postup přípravy
Vypracujeme hladké těsto a necháme aspoň den odležet v chladu.
Vykrájíme tvary a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zhnědnutí, teplé potíráme vajíčkem.
Ušleháme bílek a asi…
Perníková zima
Potřebné ingredience
klasické perníkové těsto - hladká mouka, tuk, med, koření - lepší je čerstvě mleté, jedlá soda, vajíčko, trochu mouč.cukru
Postup přípravy
Těsto nechat odležet v chladu, pak upéct vykrájené tvary podle šablon. Spojovala jsem párátky a sněhem.
Stromečky jsou různě velké hvězdičky navlečené na špejli a oddělené…