Klubíčka
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky 200 g másla 100 g cukru krystal 2 ks kakaových pudinků 2 ks vanilkových cukrů 1 ks vejce
Postup přípravy
Smícháme hladkou mouku s cukrem a vanilkovým cukrem, rozdrobíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladna, to těsto by mělo být hodně tuhé, pak se s…
Hodně kořeněné měkké perníčky
Potřebné ingredience
1kg hl. mouky, 28 dkg moučka cukru, 125g tuku, 4pl medu,3x kypřící prášek do perníku, 4 vejce, 3 lžíce kakaa, koření Milota 50g
Postup přípravy
Tuk, med a vejce vyšleháme, přidáme koření a kakao. Mouku smícháme s kypřícími práškem. Pak vše smícháme dohromady. Necháme do druhého dnes odležet. Vyválíme na silnější placku a…
Perníková chaloupka
Potřebné ingredience
800 g hladké mouky,200 g cukru,2 lžičky jedlé sody,2 sáčky kypřícího prášku do perníku,2 lžičky kakaa,2 lžíce citrónové kůry,2 lžíce koření do perníku,5 vajec,5 lžic mléka,4l žíce medu,80 g másla
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočnout asi tak 8 hodin.Vyválíme na tloušťku 4mm.Z těsta vykrajujeme díly a pečeme na 180 stupňů.Po upečení potřeme vejcem a necháme…
Křehké tmavé a světlé šlehačkové cukroví
Potřebné ingredience
700 g polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání , 2 žloutky, 400 g hery, 1 prášek do pečiva , kakao
Postup přípravy
Z mouky smícháme s práškem do pečiva , tuku, smetany a žloutků, vypracujeme těsto a rozdělíme na dva díly , do druhého těsta přidáme kakao. Necháme v chladu odpočinout. Pak …
Kokosové sirky a podkovičky přes strojek
Potřebné ingredience
600 g polohrubé mouky, 250 g tuku, 200 g moučkového cukru, 200 g kokosu, 2 vejce Poleva: 100 g čokolády na vaření + 25 g omegy
Postup přípravy
Vypracujeme těsto a necháme ztuhnout. Zpracujeme strojkem a pečeme na vymazaném plechu na 170°C do růžova. Po upečení můžeme ozdobit čokoládou jen tak cikcak nebio půl kokosové…
Nepečený kakaový dort
Potřebné ingredience
NA PŘÍPRAVENÍ POČÍTEJTE TAK HODINKU ****************************************************************************************************************** dětské piškoty 200 g ,rozpustná káva 2 lžíce ,voda 1 dl ****************************************************************************************************************** na krém: cukr 50 g ,žloutek 5 ks ,vanilkový cukr 1 balíček, máslo 200 g ,mléko 250 ml ,škrobová moučka 20 g kakao 80 g ,cukr moučka 120 g ******************************************************************************************************************* na ozdobu: šlehačka ,čokoláda ,mandarinkový kompot ********************************************************************************************************************** podle potřeby: mleté lískové oříšky
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Kakao promícháme s oběma cukry a škrobovou moučkou.
Do varné nádoby nalijeme mléko, přidáme žloutky, kakao s…
Bílá ledová poleva a Citronová poleva
Potřebné ingredience
na udělíní stačí tak 10minut ***************************************************************************************************************************** tuk 1 lžička cukr moučka 180 g voda 4 lžíce *************************************************************************************************************************** na citronovou polevu......... cukr moučka 180 g ...... máslo.... šťáva citronová .... voda...
Postup přípravy
Moučkový cukr prosejeme do misky.
Tuk nebo máslo necháme na mírném ohni rozpustit.
Do prosátého cukru za stálého šlehání přiléváme tuk a vroucí vodu. Bílou polevu třeme,…
DVOUBAREVNÁ ČOKOLÁDA
Potřebné ingredience
BÍLÁ 125gr 100% tuk ,70gr cukr moučka,20gr str.kokos,2 lžice vrchovaté suš mléko,1 van.cukr TMAVÁ 125gr 100% tuk,100gr cukr moučka,30gr kakao,50gr suš.mléko,trochu mleté kávy
Postup přípravy
Rozpustit tuk ve vodní lázni, přidávat suché přísady ,do hladka míchat ,kokos naposled,to samé u tmavé.Formičky vypláchnout studenou vodou.
Bielkovy suchar
Potřebné ingredience
5 bielky, 5 lyžíc práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5 lyžíc hladkej múky, 1/2 prasku do pečiva,hrst vlaskych orechov,mandli a lieskovcov( všetko cele)
Postup přípravy
Bielky vyslahame do tuha,pridame cukor,muku,PDP a nakoniec orechy,vylejeme do formy na srnči chrbat a upečieme na 180st.Upečene vyberieme a dame do sačka a nechame do druheho dna…
ořechové brambůrky SUPER!!!!!!!!
Potřebné ingredience
náplň: 6dk másla, 2 uvařené žloutky, 3 lžíce cukru m., 2 lžíce rumu, těstíčko: 10dk str. ořechů, 10dk str. čokolády, 10dk cukru m., 1 bílek a trošku rumu
Postup přípravy
těstíčko:
V kastrolku necháme rozehřát ořechy (jenom ohřát - nepečeme), přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr, bílek a rum. Tvoříme malé placičky do kterých zabalíme ztuhlé…