Listové trojúhelníčky obalené v cukru
Potřebné ingredience
1 balení listového těsta,150g moučkového cukru,1 sáček vanilkového cukru
Postup přípravy
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm,rádýlkem ho rozkrájíme na čtverce velké zhruba 5x5 cm a uhlopříčně je rozpůlíme.Plech vyložíme pečícím papírem a…
Perníčky - druhý den měkké
Potřebné ingredience
80 dkg hladké mouky, 30 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 20 dkg tuku (Hera), 1 lžička soli, 1 prášek do perníku, 1/2 perníkového koření - může i nemusí, nebo podle chuti, 9 lžic medu,
Postup přípravy
Vše smíchat, nechat odležet - nejlépe do druhého dne. Vykrajovat širší - né slaboučké tvary. Jakmile začnou kraje hnědnout - vyndat z trouby!!!!!!!! Jinak budou tvrdé. Po vyndání…
Perníky - recept na drobné perníčky, které jsou ihned…
Potřebné ingredience
450g hladké mouky, 150g moučkového cukru, 100g hery, 1 prášek do pečiva, 3 žloutky, 3 lžíce medu, perníkové koření, citronová kůra, 1,5 lžičky (kávové) jedlé sody - jestli Vám nepůjde dobře zpracovat, přidejte heru, vyvalujte mezi 2ks igelitu
Postup přípravy
všechny přísady nachystáme na vál, heru a med rozehřejeme do tekutého stavu, lépe se pak těsto zpracovává, nesmí být ale vařící, těsto důkladně prohněteme, vykrajujeme tvary…
Perníky - recept na chaloupku a figurky, drží tvar i…
Potřebné ingredience
100g moučkového cukru, 400g hladké mouky, 200g medu, 3 žloutky, 100g hery, 1/2 prášku do perníku, lžička sody, lžička koření do perníku, 1 vejce na potření
Postup přípravy
med spolu s herou nechte rozpustit do tekutého stavu, poté postupně přidávejte při zpracování těsta, těsto nechte odležet min.12hod, pro větší lesk perníky potřeme rozmíchaným…
Vánoční perníčky
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky dvounulky 250 g cukru moučky 2 celá vejce 3 až 4 polévkové lžíce tekutého medu 2 až 3 lžíce mléka 1 balíček prášku do perníku 1 celé vejce na potření perníčků před pečením 1 bílek 14 až 20 dkg cukru moučky (podle velikosti bílku) - na polevu
Postup přípravy
Jak na perníčky aby se opravdu povedly???
variace:
1. toto základní těsto je poměrně světlé, zvlášť, když použijete světlý med, pokud se vám líbí kontrast…
Marcipánové bonbóny
Potřebné ingredience
marcipán: 100 g nasekaných mandlí, 100 g moučkového cukru, trošku bílku (opravdu jen trošku, i když se to na začátku nezdá.) plnění: 80 g piškotu, 30 gramů lískových ořechů, trošku rumu, rozinky, 50 g másla, trošku kakaa
Postup přípravy
Na začátku bylo rozčílení a odhodlání konečně zvítězit nad marcipánem. Předchozí tři pokusy o potahovaný dort skončily se vztekem a s rozhodnutím, že už nikdy více, v koši na…
modelovací hmota
Potřebné ingredience
270g moučkový cukr 150 g polotuč.mléka LAKTINO 30g ztužený tuk teplý rozehřátý 50g medu 2 lžíce vody 1 lžíce rumu a trocha mandl.tresti
Orechove peniažky
Potřebné ingredience
CESTO:20 dkg pr.cukru,20dkg mletych orechov,1 žltok,1 PL lekvaru-všetko zmiesiť. POLEVA:1 bielok,5 dkg pr.cukru,1 PL citronovej štavy
Postup přípravy
Cesto zmiesime a tvarujeme na papier na pečenie male peniazky.Bielok si dotuha vyšlahame,pridame cukor a citron.štavu.Na vrch rozotrieme polevu,mozete ozdobit hrozienkom.Sušime v…
Vánoční FOFR koláč
Potřebné ingredience
NA TĚSTO : 2 žloutky, 12dkg polohrubé mouky, 8dkg moučkového cukru, 12dkg hera, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička citronové šťávy, kulatá forma na koláč, rybízová marmeláda POMAZÁNKA: Ze 2 bílků vyšlehaný sníh, 8dkg moučkového cukru, 14dkg mletých vlašských ořechů ( vše smícháme a nandáme na horní vrstvu těsta a dáme vše zapéct )
Postup přípravy
Vytvoříme ručně těsto a do vymazané koláčové formy ho prsty natlačíme, potom těsto potřeme rybízovou marmeládou a nakydáme na vše pomazánku z ořechů
Vše pečeme ( 150°C - 170°C…