Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Bílková poleva

Bílková poleva

Potřebné ingredience

10 dkg cukru moučka,1 bílek

Postup přípravy

Suroviny ušleháme do tuha

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Listové trojúhelníčky obalené v cukru

Listové trojúhelníčky obalené v cukru

Potřebné ingredience

1 balení listového těsta,150g moučkového cukru,1 sáček vanilkového cukru

Postup přípravy

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm,rádýlkem ho rozkrájíme na čtverce velké zhruba 5x5 cm a uhlopříčně je rozpůlíme.Plech vyložíme pečícím papírem a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky - druhý den měkké

Perníčky - druhý den měkké

Potřebné ingredience

80 dkg hladké mouky, 30 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 20 dkg tuku (Hera), 1 lžička soli, 1 prášek do perníku, 1/2 perníkového koření - může i nemusí, nebo podle chuti, 9 lžic medu,

Postup přípravy

Vše smíchat, nechat odležet - nejlépe do druhého dne. Vykrajovat širší - né slaboučké tvary. Jakmile začnou kraje hnědnout - vyndat z trouby!!!!!!!! Jinak budou tvrdé. Po vyndání…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníky - recept na drobné perníčky, které jsou ihned k jídlu, křehké a moc dobré

Perníky - recept na drobné perníčky, které jsou ihned…

Potřebné ingredience

450g hladké mouky, 150g moučkového cukru, 100g hery, 1 prášek do pečiva, 3 žloutky, 3 lžíce medu, perníkové koření, citronová kůra, 1,5 lžičky (kávové) jedlé sody - jestli Vám nepůjde dobře zpracovat, přidejte heru, vyvalujte mezi 2ks igelitu

Postup přípravy

všechny přísady nachystáme na vál, heru a med rozehřejeme do tekutého stavu, lépe se pak těsto zpracovává, nesmí být ale vařící, těsto důkladně prohněteme, vykrajujeme tvary…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníky - recept na chaloupku a figurky, drží tvar i po upečení

Perníky - recept na chaloupku a figurky, drží tvar i…

Potřebné ingredience

100g moučkového cukru, 400g hladké mouky, 200g medu, 3 žloutky, 100g hery, 1/2 prášku do perníku, lžička sody, lžička koření do perníku, 1 vejce na potření

Postup přípravy

med spolu s herou nechte rozpustit do tekutého stavu, poté postupně přidávejte při zpracování těsta, těsto nechte odležet min.12hod, pro větší lesk perníky potřeme rozmíchaným…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky dvounulky 250 g cukru moučky 2 celá vejce 3 až 4 polévkové lžíce tekutého medu 2 až 3 lžíce mléka 1 balíček prášku do perníku 1 celé vejce na potření perníčků před pečením 1 bílek 14 až 20 dkg cukru moučky (podle velikosti bílku) - na polevu

Postup přípravy

Jak na perníčky aby se opravdu povedly???

variace:

1. toto základní těsto je poměrně světlé, zvlášť, když použijete světlý med, pokud se vám líbí kontrast…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marcipánové bonbóny

Marcipánové bonbóny

Potřebné ingredience

marcipán: 100 g nasekaných mandlí, 100 g moučkového cukru, trošku bílku (opravdu jen trošku, i když se to na začátku nezdá.) plnění: 80 g piškotu, 30 gramů lískových ořechů, trošku rumu, rozinky, 50 g másla, trošku kakaa

Postup přípravy

Na začátku bylo rozčílení a odhodlání konečně zvítězit nad marcipánem. Předchozí tři pokusy o potahovaný dort skončily se vztekem a s rozhodnutím, že už nikdy více, v koši na…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
modelovací hmota

modelovací hmota

Potřebné ingredience

270g moučkový cukr 150 g polotuč.mléka LAKTINO 30g ztužený tuk teplý rozehřátý 50g medu 2 lžíce vody 1 lžíce rumu a trocha mandl.tresti

Postup přípravy

vše dohromady.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Orechove peniažky

Orechove peniažky

Potřebné ingredience

CESTO:20 dkg pr.cukru,20dkg mletych orechov,1 žltok,1 PL lekvaru-všetko zmiesiť. POLEVA:1 bielok,5 dkg pr.cukru,1 PL citronovej štavy

Postup přípravy

Cesto zmiesime a tvarujeme na papier na pečenie male peniazky.Bielok si dotuha vyšlahame,pridame cukor a citron.štavu.Na vrch rozotrieme polevu,mozete ozdobit hrozienkom.Sušime v…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vánoční FOFR koláč

Vánoční FOFR koláč

Potřebné ingredience

NA TĚSTO : 2 žloutky, 12dkg polohrubé mouky, 8dkg moučkového cukru, 12dkg hera, 1 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička citronové šťávy, kulatá forma na koláč, rybízová marmeláda POMAZÁNKA: Ze 2 bílků vyšlehaný sníh, 8dkg moučkového cukru, 14dkg mletých vlašských ořechů ( vše smícháme a nandáme na horní vrstvu těsta a dáme vše zapéct )

Postup přípravy

Vytvoříme ručně těsto a do vymazané koláčové formy ho prsty natlačíme, potom těsto potřeme rybízovou marmeládou a nakydáme na vše pomazánku z ořechů
Vše pečeme ( 150°C - 170°C…

Zobrazit více...

Kategorie