Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
MARCIPÁNOVÉ NEPEČENÉ S OŘECHOVOU NÁPLNÍ

MARCIPÁNOVÉ NEPEČENÉ S OŘECHOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Těsto: 200g moučkového cukru, 200g sušeného mléka, 200g ořechů, 2-3 bílky. Nejdříve 2 a kdyby to bylo moc tuhé tak po troškách třetí bílek,ale zase aby to nelepilo. Krém: 200g moučkového cukru, 200g másla, 140g ořechů, rum.

Postup přípravy

Rozválíme placku, potřeme krémem a děláme malé roládičky, necháme ztuhnout a krájíme na kousky a namáčíme do čokolády. Nebo vytvoříme plněné kuličky a obalíme v oříškách:-)

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dordoletky

Dordoletky

Potřebné ingredience

Těsto. 250 g tuku (máslo,Hera,Stela), 250 g hladké mouky, 100 g cukru, 100 g mletýćh ořechů, trochu skořice. Krém: 30 g hladké mouky, 30 dkg másla, 50 ml mléka, 100 dkg moučkového cukru, 125 g tuku. Na dozdobení: 60 g mletých ořechů, 50 g čokolády na vaření, celé ořechy nebo mandle, rum.

Postup přípravy

Přísady na těsto zpracujeme na vále. Z těsta vykrajujeme stejná kolečka, která upečeme.
Krém: z másla a mouky uvaříme jíšku, do které vlijeme mléko a uvaříme hustou kaši,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechy

Ořechy

Potřebné ingredience

Těsto:200 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 120 g tuku (máslo,Hera,Stela), 30 g kakaa. Krém: 30 g hladké mouky, 30 g másla na jíšku, 50 ml mléka, 100 g moučkového cukru + 125 g másla.

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme na vále v těsto a plníme do formiček ořechů, které upečeme. Vychladlé ořechy vyklopíme a plníme krémem.
Krém: z másla a mouky uděláme jíšku, do…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
OVOCNE KOŠIČKY

OVOCNE KOŠIČKY

Potřebné ingredience

NAPEČENE KOŠIČKY,ŠLEHAČKA S JOGURTOVOU PŘICHUTÍ,VIŠNĚ NA DORT.

Postup přípravy

ušlehame šlehačku a přidame jogurtový zesan,nazdobíme cukrařským pytlikem + višen.
ja ozdobila i střikanou čokoladou a jako dezert vinikající .-)

Zobrazit více...
CUKROVÍ
domácí vaječný koňak a nepečená roláda

domácí vaječný koňak a nepečená roláda

Potřebné ingredience

koňak - 6 žloutků, 2 slazená konden. mléka, 1 neslazené konden. mléko, 1 vanilkový cukr, rum roláda - 2 balíčky máslových sušenek (např. Club od Opavia po 140 g), 1 žloutek, 5 dkg cukru moučka, 5 dkg kokosu, 3 dkg kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 dcl rumu. Krém - 1/8 másla, 125 g cukru moučka, arabesky

Postup přípravy

Koňak
Žloutky rozmixujeme v mixéru s vanilkovým cukrem, přilijeme kondenzovaná mléka sladká a pak i neslazené. Nakonec přilijeme rum dle chuti.

Roláda
Sušenky…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kokosové margot kuličky

Kokosové margot kuličky

Potřebné ingredience

strouhaný kokos, tyčinka margot, bílá čokoláda, smetana na šlehání, lískové oříšky

Postup přípravy

rozpustíme bílou čokoládu, smícháme se smetanou na šlehání. Do rozpuštěné čokolády nastrouháme tyčinku Margot a přidáme kokos.vzniklou hmotu tvarujeme podle jader lískových oříšků…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
rumové pralinky

rumové pralinky

Potřebné ingredience

-dutá čokoládová figurka -rum

Postup přípravy

Vezmi dutou čok. figurku, ukousni ji hlavu a nalij do těla rum.

Pak prý je pečení cukroví složité :-)

Zobrazit více...
CUKROVÍ
ŽABÍ HUBY

ŽABÍ HUBY

Potřebné ingredience

Potřebujeme toho málo-na těsto jen 1 heru, 250 g hladké mouky, 5 lžic bílého vína, a povidla a vlašské ořechy na náplň.

Postup přípravy

Z mouky, hery a vína uhňácáme těsto, necháme v sáčku pořádně vychladit (aspoň přes noc). Rozválíme buď mezi fóliemi nebo kdo je zvyklý na vále posypaném moukou...vykrájíme malá…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
NUGÁTOVÉ TYČINKY (45ks)

NUGÁTOVÉ TYČINKY (45ks)

Potřebné ingredience

125g hladké mouky, 25g mletých mandlí, 50g moučkového cukru, 75g másla nebo rostliného tuku,1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 žloutek, 200g NUTTELY, 160g jader lískových oříšků, 400 g čokoládové polevy.

Postup přípravy

1. Z mouky, mandlí, moučového cukru, vanlkového cukru, tuku a žloutků vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do folie a necháme asi jednu hodinu odležet.
2. Vychlazené těsto…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vinné křehulky

Vinné křehulky

Potřebné ingredience

250-300 g hladké mouky (záleží jaká to je, takže radši míň a pak zapracovat další) * 250 g tuku Hera, Stela, cukrářská lukana * 2 žloutky * 4 lžíce bílého vína (nebo 1 žloutek a 6 lžic vína)

Postup přípravy

Vše zpracujeme v těsto, které necháme MINIMÁLNĚ hodinu odležet v lednici (jinak se upečené láme). Pak vyvalujeme na cca 1-2mm tlustou placku a vykrajujeme tvary - já dělám jen…

Zobrazit více...

Kategorie