MRAMOROVÁ SRDÍČKA
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 1 1/3 hrnku hladké mouky, 1/3 hrnku moučkového cukru, 1/2 kostky másla, 1 vejce, 1 balíček nastrouhaných mandlí, tuk na vymazání plechu, na ozdobení citrónovou polevu a 1/2 tabulky čokolády na vaření.
Postup přípravy
Citrónová poleva: hrnek moučkového cukru a šťávu z 1 citronu utřeme do husté hladké polevy. Mouku promícháme s cukrem a mandlemi. Přidáme vejce, změklé pokrájené máslo a…
ŠLEHAČKOVÉ SUŠENKY - OCENÍ HLAVNĚ MANŽÍLCI
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 25 dkg tuku (Omega,Iva), 1/4 litru smetany ke šlehání (250 g), moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy
Mouku, smetanu a nastrouhaný tuk zpracujeme na těsto. Necháme v chládku asi hodinu odpočinout.
Nejlépe rádýlkem vykrajujeme malé tvary. Pečeme pomalu, do zrůžovění. Horké…
Myšky
Potřebné ingredience
recept je od pani meggie zo stranky torty od mamy - dufam, ze sa neurazi, ze som sem vlozila jej recept
Postup přípravy
Amarettové potvorky
Vložil(a) meggie, 29. Január 2009 - 18:41
• Iné
Porcie
0
Čas prípravy
1 hod.
Popis
Malé myšičky. Obrázok mám v galérii
DOMÁCÍ COOKIES na mlsání :o)
Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, 25 dkg Hery, 30 dkg cukr moučka (můžete přidat jen 15 dkg jsou míň sladší), 30 dkg čokolády (já dádám hořkou nebo na vaření), 30 dkg vlašských ořechů, 2 vejce, 1 dcl mléka, rum, 1 lžička vanilkového aroma, špetka soli
Postup přípravy
Dávka na 60 ks sušenek
Čokoládu a ořechy nakrájíme na malé kousky. Heru utřeme s cukrem, přidáme vejce, mléko, vanilkové aroma a ušleháme do pěny. Potom přidáme špetku soli,…
Nepravý marcipán
Potřebné ingredience
320 g cukru moučka 80 g másla 130 g sušeného mléka 1 bílek lžíce rumu.
Postup přípravy
Zpracujeme na těsto, můžeme z něho dělat kuličky, které obalíme v barevném
máčku, nebo vysypeme formičku na čokoládu cukrem, kousek těsta v cukru obalíme nacpeme do formičky a…
Zbytkáčky alá Mozartovy koule
Potřebné ingredience
zbytky: dortového korpusu, nebo vánočního cukroví, nebo sušenek; rum; likér /vaječný koňak nebo rumové pralinky/; marmeláda nebo zbytek krému; mleté ořechy; rozpuštěná čokoláda na vaření nebo rozpuštěné čoko vánoční figurky; marcipán
Postup přípravy
Zbytky korpusu (sušenek, vánočního cukroví, piškotů....atd) rozmixuji s rumém nebo likérem, přidám krém nebo marmeládu, plus ořechy /nemusí být/ a rozpuštěnou šokoládu.
Tvaruji…
Nugetové (nutelové) špičky
Potřebné ingredience
250g nugety (NUtelly), 100g (i víc) másla, 2 lžíce vaječného koňaku, dštské piškoty, čokoládová poleva
Postup přípravy
Nugetu, máslo a vaječný koňak ušleháme do krému, nastříkáme špičky na piškoty a dáme zchladit. Pak je namáčíme do polevy.
Ořechy plněné
Potřebné ingredience
TĚSTO: 300g hery (másla), 140g uckru moučka, 2 žloutky, 400g hladké mouky, 60g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, citr. kůra NÁPLŇ: 1 salko, 1 lžíce rumu, hrst mletých ořechů, 1/2 másla (125g)
Postup přípravy
Z ingrediencí si na vále vypracujeme těsto, které necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Poté plníme do formiček ořechů (tence, nabydou) a pečeme ve vyhřáté troubě.
Kokosky
Potřebné ingredience
250g práškový cukr, 3 vajíčka, 1 balíček kokosu (200-250g)
Postup přípravy
Přísady zpracujeme dohromady, tvoříme na plechu kopečky (jakoby špičky) a dáme péct, kokos musí zůstat bílý, když začne jemně růžovět, jsou kokosky hotové. Necháme trochu…