Domácí tatranky nebo cukroví z dortových oplatek
Potřebné ingredience
obdélníkové dortové oplatky neplněné, 100 g másla, 2 vrchovaté PL cukru moučka, 1 PL kakaa, rybízová marmeláda, čokoláda s kouskem 100% tuku
Postup přípravy
Změklé máslo, cukr a kakao smícháme, až se spojí a vyšleháme do krému. Dortové oplatky mažeme střídavě marmeládou a krémem, na chvíli zatížíme, pokrájíme, konce máčíme v čokoládě…
Nepečené kokosové kostky
Potřebné ingredience
Hmota tmavá: 1 Esíčka (220 g), 3 PL mléka, 3 PL rumu, 1 PL cukru moučka, 2 PL kakaa. Hmota světlá: 150 g másla, 100 g cukru moučka, 150 g strouhaného kokosu. Dále: čokoládová poleva.
Postup přípravy
Esíčka rozdrtíme, přidáme ostatní suroviny, spojíme v těsto, které na tácku s pečícím papírem rozválíme na tenký plát a dáme do ledničky na chvíli ztuhnout.
Změklé máslo…
Čokoládové a jiné pralinky
Potřebné ingredience
Hořká čokoláda, bílá čokoláda, kousek 100% tuku, různé náplně
Postup přípravy
Rozpustíme si ve vodní lázni hořkou čokoládu (může být i čokoláda na vaření) s kouskem tuku, v jiné nádobce rozpustíme bílou čokoládu s kouskem tuku. Připravíme si náplň. Čokoládu…
Amaretto pralinky
Potřebné ingredience
300 g dětských piškotů jemně rozdrcených, 100 g opražených, sloupnutých a nastrouhaných lískových oříšků nebo spařených mandlí, 125 g másla, 75 ml smetany ke šlehání, 125 ml Amaretto (když nemám, dávám jen rum).
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, tvarujeme kuličky, pomocí párátka máčíme v čokoládě. Komu by se zdála hmota moc měkká, může ji dát na chvíli do ledničky. Ale já dělám kuličky hned a dělá…