MARTINSKÉ ROHLÍČKY * VÝBORNÉ A RYCHLÉ !!! *
Potřebné ingredience
400 dkg HLADKÉ MOUKY ,1 ŠLEHAČKA ( JÁ POUŽILA TU V KRABIČCE...), 1 HERA ,POVIDLA, MOUČKOVÝ CUKR S VANILKOVÝM CUKREM NA OBALENÍ....
Postup přípravy
VŠE ZPRACUJEM V TĚSTO A NECHÁME 1 - 2 HODINKY ODPOČINOUT V LEDNICI.
POTÉ TĚSTO ROZDĚLÍME NA 4 DÍLY A KAŽDÝ DÍL ROZVÁLÍME NA TENKÝ PLÁT...JÁ S DCERKOU JSME VYKRAJOVALY KOLEČKA…
OŘECHOVÁ NÁDIVKA DO KOŠÍČKŮ
Potřebné ingredience
1HRNEK VLAŠS.OŘECHŮ ,1HRNEK LÍSKÁČŮ UMELEME PŘIDÁME 1 HRNEK UMLETÝCH PIŠKOT 3 LŽÍCE MERUNKOVÉ MARMELÁDY HRNEK MOUČKOVÉHO CUKRU 1 VANIL.CUKR A 4 LŽÍCE RUMU (PODLE CHUTI) DOPORUČUJI JE VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!
Linecké polévané cukroví
Potřebné ingredience
150 g hladké mouky, 100 g solamylu, 90 g moučkového cukru, 140 g másla, 1 žloutek, šťáva z 1/2 citronu Na zdobení: čokoládová poleva, zdobení
Postup přípravy
Z mouky, solamylu, cukru, másla, žloutku a citronové šťávy rychle vypracujeme těsto a necháme odpočinout v lednici. Vyválíme a vykrajujeme tvary. Po upečení zdobíme čokoládovou…
Ořechy
Potřebné ingredience
Tmavé ořechy 320 g másla, 400 g hladké mouky, 160 g cukru, 120 g piškotů, 3 lžíce kakaa krém: 200 g másla, 60 g cukru, 1 čokoláda na vaření Světlé ořechy 270 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g hery, 110 g mletých lískových oříšků krém: 100 g moučkového cukru, 150 g Hery, 140 g mletých lískových oříšků, 1/8 l mléka
Postup přípravy
Tmavé ořechy
Z másla, mouky, cukru, mletých piškotůa kakaa vypracujeme těsto. Natlačíme do formiček na ořechy a upečeme. Na krém utřeme máslo s cukrem a vmícháme najemno…
Grenobelské cukroví
Potřebné ingredience
150 g maizeny, 300 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 150 h moučkového cukru, vanilkový cukr, 300 g másla Na slepení: nugát, džem
Postup přípravy
Z maizeny, mouky, vajec, cukru a másla vypracujeme hladké jemné těsto a necháme v lednici odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme tvary. Po upečení slepujeme nugátem (nutellou), džemem…
Ořechové cukroví
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 žloutek, 1 lžička strouhané citronové kůry, 100 g mletých vlašských ořechů, 125 g másla Nugát na slepení, čoko poleva a ořechy na zdobení
Postup přípravy
Z mouky, cukru, žloutku, citronové kůry, ořechů a másla vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout.
Vyválíme a vykrájíme kolečka. Po upečení slepujeme nugátem …
Kokosové cukroví s kávovým krémem
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 120 g cukru, 120 g Hery, 120 g kokosu, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 lžičky citronové kůry krém: 110 g másla, 60 g krupicového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce mléka, 1 lžíce instantní kávy
Postup přípravy
Z mouky, cukru, hery, kokosu, vejce, vanilkového cukru a citronové kůry vypracujeme těsto. Necháme v lednici odpočinout. Vyválíme plát, ze kterého vykrájíme tvary. Pečeme při 180…
Išlské s kávovou náplní
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, 250 g stouhaných vlašských ořechů, 1 lžička strouhané citronové kůry náplň: 150 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek, 50 g mletých ořechů nebo mandlí, silná instantní káva - 1 lžička kávy, 1 lžíce horké vody, poleva: 50 g čokolády na vaření, lžíce kávy, lžíce rozehřátého másla
Postup přípravy
Z mouky, kakaa, vanilkového cukru, másla, žloutku, ořechů a citronové kůry vypracujeme těsto. Necháme odležet v lednici. Vyválíme plát a vykraujeme tvary. Po upečení slepujeme…
Išlské mandlové
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g strouhaných mandlí, 70 g moučkového cukru, 1 lžička citronové šťávy, 1 žloutek džem na slepení, čokoládová poleva
Postup přípravy
Z mouky, másla, mandlí, cukru, citronové šťávy a žloutku vypracujeme vláčné těsto, necháme v lednici odležet, vyválíme a vykrajujeme tvary. Po upečení slepíme džemem a polejeme…
Střapáče
Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 10 dkg moučkového cukru, 25 dkg kokosu, 1 vejce, 3 lžíce kakaa krém: máslo, moučkový cukr, rybízový džem na zdobení: čokoládová poleva, kokos, zdobení dle vkusu :o)
Postup přípravy
Z mouky, másla, cukru, kokosu, vejce a kakaa vypracujeme těsto. Vyválíme a vykrajujeme tvary. Díky množství kokosu budou vykrájené kousky takové střapaté. Upečeme a slepíme krémem…