Ořechoví ježci
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky 100 g másla 100 g sádla 50 g cukr krupice 1 vejce 80 půlek vlašských ořechů 50 g čokolády na vaření strouhaný kokos
Postup přípravy
Z přísad vypracujeme těsto. Rozdělíme na 80 kousků. Do každého kousku zabalím půlku ořechu a vytvarujeme ježka ( čumáček a tečky jak oči). Upečeme 10-15 min při 150 °C.
Po…
Suchar Přítel
Potřebné ingredience
4 bílky,12Dg mleteho cukru,12Dg hladke mouky,10Dg neloupanych mandlí
Postup přípravy
Bílky ušlehame,přidáme cukr,mouku a mandle.Nahažeme to tam.Těsto dame do srnčího hřbetu,ktery je vymazany a vysypaný strouhankou.Pečeme tak 40-45min.na 150C.Když to mame hotovo…
Mandlove srdíčka
Potřebné ingredience
Testo:25Dg hladke mouky,21Dg másla,10Dg umletych mandlí,7Dg mleteho cukru. Krém: 1 máslo,1 uvařeny žloutek,6 polievk.lyžíc prask.cukru,trochu rumu,1 lžíce jesenky nebo slazeneho Salka. Poleva: 2 žloutky,14Dg prašk.cukru
Postup přípravy
Těsto nechavame aspon 2 hod.v ledničke.Pak z neho vyvalime plat.Vykrajujeme srdícka,dame pect do mírne vyhřatej trouby,pečeme do ružova.Upečene slepujeme krémem,polyjeme polevou a…