Kokosky
Potřebné ingredience
2 bílky,120 g cukru, 60 g kokosu, 30 g jemné strouhanky
Postup přípravy
Vše se smíchá a lžičkou se dělají hromádky, peče se na 130 do růžova.
Sakrajda = sakra, to je ale dobré. Záviny z…
Potřebné ingredience
Opisuju z časopisu Medovníčky 11/2009 Sakrajdův plněný perník Těsto : 300 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 lžíce medu,1 vejce, 2 - 3 lžíce mléka, půl balíčku prášku do perníku Náplň : švestková povidla, nahrubo sekané ořechy Na potření : 1 vejce
Postup přípravy
Prášek do perníku rozmíchejte v mouce, přidejte cukr,med, vejce a ručně nebo v robotu ( může být i domácí pekárna nastavená na příslušný program ) vypracujte nelepivé hladké těsto…
Rohlíčky s pařížským krémem, zatím nedodělané. Recept…
Potřebné ingredience
Těsto : 20 dk mletých ořechů, 20 dk cukru, 1 malé vejce, 1 žloutek, hrst čerstvé strouhanky, půl prášku do pečiva Krém : 2 másla, 15 dk cukru, rum, 2 žloutky ( ale ty nedávám ) , 3 dcl vody , 100 g kakaa. Poleva : rozpuštěná čokoláda na vaření rozředěná ztuženým 100% tukem
Postup přípravy
Udělám těsto, je trochu lepivé, dám ho na hodinu odpočinout. Pak ho vyvaluju mezi vrstvami mikrotenu na výšku asi 5 mm a kulatým vykrajovátkem dělám úzké měsíčky , trochu je…
Piškotky s kávovým, nebo i jiným krémem
Potřebné ingredience
Je to cholesterolová bomba - ale děsně dobrá. Recept jsem sháněla moc roků a marně. Získala jsem ho náhodou a nečekaně, od maďarské kamarádky Mariky , z kuchařské brožurky. A teď jsem to pekla poprvé. 8 žloutků, 3 celé vejce, 20 dk cukru, 1 vanilkový cukr, 18 dk hladké mouky, kávový krém na slepování , můžou být i jiné příchutě, je to dobré i s marmeládou a čokoláda na pocákání.
Postup přípravy
Žloutky, celé vejce a cukr ušlehám do pěny, postupně přidávám mouku. Lžičkou, nebo cukrářským pytlíkem , nebo zdobicí miskou od Tupper. dělám na plechu s pečicím papírem malé…