vánoční ježci
Potřebné ingredience
1/2 dávku lineckého těsta-vyšlo to na 50 ježků - vypracujeme a necháme pár hodin odležet v chladu. Vymodelujeme malé kuličky,které plníme vlašskými ořechy (půlkou z půlky)-kuličky jsou velké tak,aby těsně obalovaly ořechy. Na jedné straně kuličky vždy vymodelujeme čumáček-dlouhý a tenký-těsto se při pečení jakoby rozlije do slziček. Pečeme na 150 stupňů cca 25 minut, pak potřeme čokoládou na vaření , (ředěná Ivou, používala jsem štětečku od Tescomy) a hned sypeme kokosem. Nakonec vezmeme tenký štěteček a tečkujeme čokoládou nosík a očička.
Postup přípravy
1/2 dávku lineckého těsta-vyšlo to na 50 ježků - vypracujeme a necháme pár hodin odležet v chladu. Vymodelujeme malé kuličky,které plníme vlašskými ořechy (půlkou z půlky)-kuličky…