Zdravé nepečené kuličky
Potřebné ingredience
Balíček rozinek, balíček sušených meruněk (nebo datlí, švestek...), malý balíček mandlí-loupaných ( nebo směs ořechů, semínek..). Pokud děláte z domácích zásob, množství všech surovin by mělo být přibližně stejné, popř. lze pak dodávat do požadované konzistence. Ještě potřebujeme kvalitní kokosový olej - přibližně půl štamprličky, kokos na obalení a výkonný mixér.
Postup přípravy
Vše kromě oleje a kokosu dáme do mixéru, rozmixujeme a doléváme olej, aby z hmoty šly tvarovat kuličky. Ty pak obalujeme v kokosu, uložíme do lednice. Recept lze krásně obměňovat…
Kuličky a lá Rafaello
Potřebné ingredience
500 g cukru /já dávám méně,,200 g vody, 250 g másla, 200 g kokosu, 300 g sušeného mléka, oloupané mandle (půlky, zlomky), kokos na obalení.
Postup přípravy
Máslo necháme hodně změknout, pak všechny přísady kromě mandlí a obalovacího kokosu smícháme a opravdu pořádně zpracujeme-používím chirurg. rukavice, těsto se opravdu hodně patlá.…
Ořechové placičky s kakaem
Potřebné ingredience
15 dkg polohrubé mouky, 15 dkg másla /tuku,,5 dkg mletých mandlí - i se šlupkou, 5 dkg mletých vlašských ořechů ,ale může být i jen 10 dkg mandlí, 10 dkg moučkového cukru, 2 dkg kakaa.
Postup přípravy
Přísady smícháme a vypracuje těsto. Necháme odpočinout v chladu zhruba 2 hodiny (ale klidně i přes noc). Těsto necháme před zpracováním chvilku ohřát-bude se s ním lépe pracovat,…
Medové perníčky-ihned měkké
Potřebné ingredience
4 žloutky, 200 g cukr krystal, 100g 30% smetany, změklého 50 g másla /může být i třeba Hera, ale máslo je máslo :-) /, 3 lžíce medu, 1 - 2 lžičky perníkového koření, 1 vanil. pudink, 500 g hl. mouky, 1 lžička jedlé sody.
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme smetanu. Rozpustíme tuk s medem - já to dělám v hrnku normálně v mikrovlnce, přilejeme k utřené hmotě. Přidáme zbylé přísady. Pořádně propracujeme…
Staročeské škvarkové pracny - ihned měkoučké
Potřebné ingredience
2 žloutky, 1 vrchovatá lžička pomletého koření : nové koření,skořice,hřebíek - já dám od každého lžičku a umelu v mlýnku na kávu, 120 g cukr krupice, 250 g hladké mouky, 250 g jemně mletých škvarků, cukr moučku na obalení. Propracujeme a plníme do pracnových formiček, nebo děláme malé bochánky rovnou na pečící papír. Já osobně peču na 220 cca 5 minut - chce to vyzkoušet podle trouby, lepší jsou,když jsou upečené víc.
Postup přípravy
Propracujeme a plníme do pracnových formiček, nebo děláme malé bochánky rovnou na pečící papír, v obou případech hodně "uňahňáme"
Já osobně peču na 220 cca 5 minut …