Trubičky z lístkového těsta, ořechové hřebeny
Potřebné ingredience
Lístkové těsto (300 g hladké mouky OO extra, 2 žloutky, ocet, voda, sůl, 1 máslo), sníh (4 bílky, 200 g krystalu, ocet), ořechová náplň (200 g ořechů, 150 g cukru, 2 lžíce rumu, 3 lžíce mléka nebo vody).
Postup přípravy
Lístkové těsto:
1. těsto: 200 g hladké mouky, 2 žloutky, 1 lžíce octa, do 1 dl doplnit vodou, špetka soli - řádně propracovat.
2. těsto: 100 g hladké mouky, 1 máslo.
Krém šlehaný nad párou
Potřebné ingredience
Množství na malý dort: 3 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 100 g krystalu, 1 máslo 250-300 g, trošku teplého rozpuštěného ztuženého tuku. Množství na velký dort: 5 celých vajec, 1 vanilkový cukr, 180 g krystalu, 2 másla 500-625 g, polévková lžíce teplého rozpuštěného ztuženého tuku. Můžeme ochutit kakaem nebo kávou.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Na 1 vejce dávám 40 g cukru (váhu vanilkového cukru z celkového množství odečítám). Pak necháme vychládnout s občasným…