Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Velikonoční marcipánové 3D vejce

Velikonoční marcipánové 3D vejce

Potřebné ingredience

Perníkové těsto, WI na spoje, marcipán na zdobení a malé překvapení dovnitř Na perník potřebujete půl kila hladké mouky, 150 g mouč.cukru, 10 g jedlé sody, lžíci perníkového koření,2 lžíce kakaa - není nutné, těsto je pak světlejší, asi 3 lžíce medu, 50 g Hery, 3 celá vejce

Postup přípravy

Do mísy prosijete mouku, cukr, sodu a koření, případně kakao, promícháte. Zvlášť si rozehřejete v hrnku tuk, přidáte do něj med, promícháte, odstavíte a do vlažné směsi vmícháte…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Čarodějnické prsty ze zbytků lineckého

Čarodějnické prsty ze zbytků lineckého

Potřebné ingredience

linecké - 250 g hl.mouky, 125 g másla, 50 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, lžička prdopeče, špetka marmošky a půlené mandle

Postup přípravy

Uválíme válečky těsta, nožem narýhujeme kresbu prstů, na jeden konec dáme mandli, po upečení natřeme volný konec rybízovou marmoškou, sundáme mandli a natřeme pod ní, pak znova…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marcipánoví zajíčci z perníku

Marcipánoví zajíčci z perníku

Potřebné ingredience

Perníkové těsto viz velikonoční perníčky, marcipán ze Salka, polotučného sušeného mléka, lžičky oleje a tresti s trochou vody.

Postup přípravy

Z perníku upečeme kolečka, spojíme tři k sobě Nutelou.
Předem si připravíme z marcipánu ouška a necháme zaschnout, potom je vložíme mezi první a druhé kolečko a přimáčkneme,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Potřebné ingredience

50 dkg hl. mouky, lžička jedlé sody, 1 dcl medu, 10 dkg Hery, 15 dkg mouč.cukru, 1 vejce, perníkové koření

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto a necháme aspoň den odležet v chladu.
Vykrájíme tvary a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zhnědnutí, teplé potíráme vajíčkem.
Ušleháme bílek a asi…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníková zima

Perníková zima

Potřebné ingredience

klasické perníkové těsto - hladká mouka, tuk, med, koření - lepší je čerstvě mleté, jedlá soda, vajíčko, trochu mouč.cukru

Postup přípravy

Těsto nechat odležet v chladu, pak upéct vykrájené tvary podle šablon. Spojovala jsem párátky a sněhem.
Stromečky jsou různě velké hvězdičky navlečené na špejli a oddělené…

Zobrazit více...

Kategorie