Křehké výborné kokosky - velmi jednoduché
Potřebné ingredience
5 bílků 250g cukru krupice 200g hrubšího kokosu
Postup přípravy
Bílky dáme do mísy a zapneme robota na nejvyšší otáčky a mícháme, dokud nám neztuhne sníh, cca 4min. Pak snížíme otáčky na polovinu a po lžících přidáváme cukr. Necháme šlehat,…
Low carb nepečené cookie kuličky
Potřebné ingredience
270 g mandlové mouky 83 g xylitolu 45 g smetany ke šlehání 83 g másla 3 lžičky vanilkového cukru 90 g hořké čokolády
Postup přípravy
V misce smícháme všechny suroviny, kromě čokolády. Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Čokoládu přimícháme do směsi a opět dobře promícháme. Vytvarujeme kuličky a necháme v lednici…
Vynikající kuličky, které chutnají jako Ferrero
Potřebné ingredience
1 slazené mléko v plechovce (nejlépe Salko) 200 g rozemletých lískových ořechů 50 g sekaných ořechů celé lískové ořechy 50 g mletých dětských piškotů (přibližně hrst) čokoládu na vaření + máslo (čokoládová poleva) sekané lískové ořechy na obalení
Postup přípravy
1) Nejdříve se pustíme do přípravy těsta. Salko smícháme s mletými a sekanými oříšky a podle potřeby přidáme také mleté dětské piškoty. Připravené těsto by se nemělo lepit, pokud…
Dortíčky Margot s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 100 g nastrouhané čokolády Margot 1 balíček vanilkového cukru 200 g másla 50 g sádla 2 lžíce rumu špetka soli Krém: 150 g másla 1 rovná lžíce moučkového cukru 150 g salka-karamel 50 g nastrouhané čokolády Margot podle chuti rum rozpuštěná hořká čokoláda na polití strouhaná čokoláda Margot na posypání
Postup přípravy
Na krém vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, zašleháme Salko-karamel, vmícháme jemně strouhanou čokoládu Margot a přidáme podle chuti rum. Na vál prosejeme mouku s moučkovým…
Košíčky s džemem/povidlím
Potřebné ingredience
200 g žitná mouka 100 g hladká mouka 150 g másla 100 g cukr 3 žloutky 1 vanilkový cukr džem nebo povidlí máslo na vymazání formiček
Postup přípravy
Košíčky vymažeme máslem s dáme do nich těsto. Doprostřed přidáme džem. Z těsta vykrojíme třeba hvězdu a dáme na vrch košíčku. Pečeme na 180, 10-12 minut. Pocukrujeme
Perníkové kuličky
Potřebné ingredience
1 bal. perníkové pláty 100 g mleté vlašské ořechy 1/2 plechovky salko 60 g máslo 1 lžíce med 1 lžička kakao na obalenív lašské ořechy
Postup přípravy
Pomocí mixéru rozmixujeme perníkové pláty na jemný prášek. Přidáme mleté vlašské ořechy, rozpuštěné máslo, tekutý med, kakao, kondenzované mléko (salko, ale ne to karamelové). …
Mandlové linecké
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 250 g mletých mandlí nebo mandlové mouky, 160 g moučkového cukru, 250 g másla nebo Hery, 1 velký žloutek nebo 2 malé, mletá skořice - pikantní džem na slepení
Postup přípravy
Krásně se dělá, nelepí se a se zavařeninou je vláčné a krásně voňavé po skořici
Perníkové kuličky
Potřebné ingredience
100 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g strouhaného perníku (nebo domácích perníčků), 100 g rybízové marmelády, 50 g rozinek namočených v rumu, půl lžičky mleté skořice, podle chuti moučkový cukr a rum. Strouhaný perník na obalení, bílá cukrářská poleva, hrst sušených třešní, papírové košíčky.
Postup přípravy
Uvedené suroviny zpracujeme v míse a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Z vychlazené hmoty pak tvoříme středně velké kuličky, které obalíme ve strouhaném perníku a uložíme do…
NEPEČENÉ MELOUNKY:
Potřebné ingredience
První nepečené těsta: 250g měkkého másla 250g sušené mléko 200g cukr moučka mandlové aroma 2těsto 300g mletých piškotů 300g cukr moučka 3 bílky zelená barva
Postup přípravy
Rozdělíme na dva díly, jeden necháme bílý a druhou část obarvíme na červeno. Z červeného těsta uděláme 12 kuliček, dáme je na folii na tác a do mrazáku asi 20 minut. Vyndáme…
Křehké sušenky s kondenzovaným mlékem
Potřebné ingredience
hladká mouka 2 šálky máslo 100 g 1 lžička PDP vanilkový cukr 1 lžička 3 lžíce vody 175 g kondenzované mléko (již karamelizované)
Postup přípravy
Mouku, na menší části nakrájené máslo, prášek do pečiva pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme, přidáme polovinu kondenzovaného mléka, vodu a vanilkový cukr. Zpracujeme měkké těsto…