NEPEČENÉ DORTÍČKY - JEMNÝ KRÉMOVÝ DEZERT S PIŠKOTY
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 velké balení kulatých dětských piškotů, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 zakysaná smetana (nemusí být), 2 pomazánkové másla, 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, silná káva, 1 polévková lžíce rumu, (pro děti ovocná šťáva, nejlépe mandarinková z kompotu, bez kávy a rumu).
Postup přípravy
Občas tenhle dezert děláme doma snad všichni a já ho ráda připomenu, vždyť je tak lahodný.
Postup:
Předem uvaříme silnou kávu, necháme ji vychladit a přilijeme do ní…
Štafetky
Potřebné ingredience
Těsto - 5 bílků, 100g cukru krupice, 60g hladké mouky, 60g nastr. vlašských ořechů(já dávám i mandle), sůl. Krém - 250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 kl instantní kávy, 1 máslo, cukr moučka podle chuti, rum, trochu uvařené silné kávy i s logrem, čokoláda na polevu
Postup přípravy
Těsto - bílky ušlehat s cukrem a trochou soli do tuha a opatrně přimíchat mouku s ořechy, dát na peč. papír a upéct do bleda (vyhřátá 190-200°C ), hned stáhnout z plechu a nechat…
NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY SE SKOŘICÍ A OŘECHY-HRNÍČKOVÝ…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto-suché ingredience: 1 čtvrtlitrový hrnek hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ¾ hrnku krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru (10 g), ½ sáčku čokoládového pudinku v prášku (20 g), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (6-7 g), ½ sáčku kypřícího prášku do perníku (6-7 g), ½ kávové lžičky mleté skořice, 2-3 polévkové lžíce hrubě nasekaných vlašských ořechů. Suroviny na těsto-mokré ingredience: 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1-2 celé vejce, 2 zarovnané polévkové lžíce džemu-nejlépe švestkových povidel. Suroviny na polevu: 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce práškového kakaa, 1 polévková lžíce másla, 2-3 polévkové lžíce horké vody (množství podle hustoty).
Postup přípravy
Perníkové těsto při použití všech předepsaných surovin je nevídaně nadýchané a vysoké. A protože je upečený moučník vláčný a velmi lehký, stačí ho nakrájet jen na kostky a…
RYCHLÉ A MĚKKÉ ŘEZY S KOKOSEM, PUDINKEM A HRUŠKAMI
Potřebné ingredience
Suroviny-drobenkové těsto: 400 g polohrubé mouky, 200 g kokosu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g tuku (másla nebo hery-i napůl), 1 celé vejce. Suroviny na pudinkovou náplň: 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 3 necelé polévkové lžíce cukru krystal, 1 polévková lžíce rumu. Suroviny na kakaovou polevu: 1 polévková lžíce kakaa, 3 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce másla, 3 polévkové lžíce horké vody. Ostatní suroviny: Předem okapané kompotované hrušky.
Postup přípravy
Zase ten kokos – je prostě skvělý i v tomto rychlém moučníku z plechu, který je doplněný pudinkem, hruškami a ještě navíc ozdobený kakaovou polevou. Koláček je díky všem těmto…
MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI-LAHODNÝ, VOŇAVÝ I…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 125 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, špetka citronové kůry. Suroviny na náplň: 1 vanička tvarohu, ½ kelímku zakysané smetany, moučkový cukr dle vlastní chuti, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, ½ sáčku vanilkového pudinku, špetka citronové kůry (nemusí být), dobře odkapané kompotované hrušky, popřípadě meruňková marmeláda.
Postup přípravy
Velká výhoda tohoto koláče je ta, že se dá krájet čerstvě upečený, bez dlouhého čekání na ztuhnutí náplně, oproti jiným receptům. Je příjemně měkký, voňavý a jemně křupavý zároveň…
VELMI KŘEHOUČKÝ ZÁVIN Z KŘEHKÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
Suroviny: 270 g hladké mouky, 135 g studeného másla, 120 g cukru-jemné krupičky, špetka soli, necelý sáček kypřícího prášku, 3 žloutky. Náplň: 8 polévkových lžic meruňkové marmelády.
Postup přípravy
Křehoučký závin s dobrou meruňkovou marmeládou je velmi příjemná změna mezi moučníky, které si doma standartně pečeme. Opravdu doporučuji ho vyzkoušet.
Postup:
TVAROHOVÁ SYPANÁ BUCHTA, RYCHLÁ A SNADNÁ!
Potřebné ingredience
NÁPLŇ: tvaroh 2 ks, 3 ks vejce, mléko 250 ml, vanilkový cukr 3 balíčky, máslo1/2 kostky na plátky na povrch. SYPKÁ SMĚS: polohrubá mouka 3 hrnky, cukr 1 hrnek, prášek do pečiva 1 ks.
Postup přípravy
Nejdříve si smícháme dohromady sypkou směs i náplň (každou zvlášť). Pak si vymažeme a vysypeme plech, já dělám na klasický pekáček. Dáme nejdříve půlku sypké směsi, pak celou…
klasické muffiny podle Zdenky
Potřebné ingredience
Klasické muffiny Ingredience: 220 g polohrubá mouka, 125 g Hery, 1 ks prášku do pečiva, 100 g cukru, 2 vejce, 170 ml mléka, hořká čokoláda nebo 2 lžíce holandské kakao
Postup přípravy
Postup: Heru necháme změknout a utřeme do pěny. Všechny ingredience smícháme i s Herou a přidáme na kousky nasekanou čokoládu. Těsto nalejeme do formy na muffiny. Pečeme na 180…
Žravá tvarohovomeruňková buchta
Potřebné ingredience
400g hl.mouky , 2 vejce , 1 hera , 200g cukru , 200 g jogurt (zakysaná smetana),1 PDP , vanikový cukr,citr.kůru naplň : 2 x 250 g tvaroh , 4 žloutky (sníh) bílků , 1 pudink bez vaření vanilkový , cukr dle chuti, 300 g smetana červená z Lidlu,šťávu z citronu .meruňky
Postup přípravy
Ze všech surovin uděláme těsto a dáme na 1/2 h. do lednice mezitím si umícháme tvaroh se žloutky a cukrem , do vyšlehaného sněhu zamícháme pudink a citr.šťávu a vše promícháme…
LINECKÝ KVĚT – BÁJEČNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 100 g cukru, špetka soli, 1 vejce, 1žloutek. Náplň: Borůvková marmeláda s kousky ovoce
Postup přípravy
Borůvkový koláč je obdoba předchozí slunečnice. Rovněž i on krásně ozdobí stůl a stejně tak i báječně chutná.
Postup:
Všechny předepsané suroviny na těsto spojíme…