dobrá buchta s tvarohem-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek oleje, 2 vejce celá, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao do pečen,í mléko, Tvarohová náplň: 2 tvarohy (2x 250 g), 1 vejce, cukr, mléko dle potřeby
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháš dohromady, metličkou nebo mixérem mícháš. Mléko přiléváš dle potřeby tak, až se vytvoří husté těsto (nesmí moc téct, je třeba, aby šlo rozetřít na plech)…
Jemný ořechový koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 250 g másla nebo Hery, 280 g cukru moučka, 320 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 PL kakaa, 100 g strouhaných ořechů. Náplň: 500 g tvarohu v alobalu, 1 vejce, 60 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, asi 4 PL mléka, hrst rozinek.
Postup přípravy
Připravíme si tvarohovou náplň smícháním všech surovin. Z bílků a 3 PL cukru ušleháme tuhý sníh. Změklé máslo, žloutky a zbývající cukr vyšleháme do pěny. Smícháme 200 g prosáté…
KYNUTÝ TÁČ PLNĚNÝ JABLKY, TVAROHEM A ROZINKAMI –…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky, špetka soli, špetka kypřícího prášku, 1 hrnek vlažného mléka, ½ kostky kvasnic, 1 celé vejce, 2 žloutky, 1 polévková lžíce jemného krystalového cukru, 10 polévkových lžic slunečnicového oleje. Suroviny na náplně: Tvarohová náplň-2 kostky, nebo vaničky tvarohu, 2 žloutky, ½ sáčku vanilkového pudinku, nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru. Jablečná náplň-3-4 jablka oloupaná a nastrouhaná na tenké plátky, 1 sáček vanilkového cukru se skořicí, 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru, hrst rozinek předem naložených v rumu. Ostatní suroviny: 1/3 hrníčku mléka na potření koláče před pečením, plátek rozpuštěného másla na potření horkého koláče ihned po upečení.
Postup přípravy
I když je moučník z kynutého těsta a potřebuje svůj čas na vykynutí, přesto je jeho příprava velmi rychlá-díky odměřování surovin ve čtvrtlitrovém hrníčku a pouhému vyválení dvou…
Tvarohový hřbet s banánkem
Potřebné ingredience
100g másla, 100g cukru, 2 vejce, panák rumu, 1 tvaroh, 100ml mléka, 1/2 prášku do pečiva, 150g polohrubé mouky. Dále: 2 tyčinky Banány v čokoládě
Postup přípravy
Vyšleháme bílky. Vše ostatní umixujeme dohladka. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, položíme na něj…
ANANASOVÉ ŘEZY i pro alergiky
Potřebné ingredience
550g ananasu ( lze i z plechovky ) 120g jablečného pyré 150g sušeného ovoce 150g uvařené cizrny 3 vejce 30g kokosové mouky 2 čajové lžičky perníkového koření.
Postup přípravy
Do kastrůlku dejte pyré a ananas a na mírném plameni nechte projít varem - nechte pak vychladnout. Vychlazenou hmotu dejte do mixéru, přidejte uvařenou cizrnu, vejce, kokosovou…
Dvojité margotové řezy
Potřebné ingredience
8 vajec, 8 lžic moučka cukru, 10 lžic polohrubé mouky, 10lžic vody, prášek do pečiva. Dále: 1 tyčinka Margot, 5 lžíc kakaa. Krém: 250g másla, 4 lžíce moučka cukr, 100ml instatní kávy. Na polevu: 50g másla, 1 lžíce oleje, 200g čokolády na vaření
Postup přípravy
Těsta: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vymixujeme s vodou a cukrem. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Do 2/3 přimícháme…
Margotové rohíčky
Potřebné ingredience
1 tvaroh, 250g hladké mouky, 100g cukru, špetka soli, prášek do pečiva, 5 lžic oleje. Na ozdobu: 2 tyčinky Margot
Postup přípravy
Vše vypracujeme v hladké nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na poloviny. Rozválíme do kruhu, potřeme troškou oleje, posypeme strouhanou Margotkou a rozřízneme rádýlkem na osminky.…
Kefírová buchta-vareni.cz
Potřebné ingredience
Suroviny: 1/2 skleničky oleje, 3 skleničky polohrubé mouky, 2 skleničky krystalového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 kávová lžička jedlé sody, 1/2 l kefíru (místo kefíru můžeme použít i podmáslí), 1 vejce.............................Poleva: 6 dkg 100% tuku, 6 dkg cukru, 2 dkg kakaa, 1 lžička bramborové moučky, 2 lžíce mléka.
Postup přípravy
Postup:
vše se zamíchá dohromady, dá se na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme ve vyhřáté troubě.Po té polít polevou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 2 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 1 vejce. Maková náplň: 200 ml mléka, 2PL cukru krupice, 150 g mletého máku. Tvarohová náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 1 vejce, 2 PL cukru krupice. Dále: 10 švestek.
Postup přípravy
Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme mák a minutu povaříme, náplň vychladíme. Smícháme tvaroh s cukrem a vejcem. Z uvedených surovin na těsto uděláme drobenku. Do vymazané…
Čtvrtkilový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g hladké a 250 g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g cukru moučka, 250 g Hery, 2 vejce, citronová kůra. Dále: 2 PL kakaa, švestková povidla, 3 hrsti vlašských ořechů, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které rozvážíme na tři stejné části, do jedné z nich ještě zapracujeme kakao. Každý bochánek těsta zabalíme do potravinové fólie a…