Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina
Potřebné ingredience
Šlehačka 33%, mletý cukr (dle chuti), zmrzlinové oplatky. Šlehačka může být klasická, karamelová, pařížská... (záleží na chuti).
Postup přípravy
Našleháte šlehačku oslazenou dle vlastní chuti. Našlehanou šlehačku naplníte do zmrzlinových oplatek (cca 1 polévkovou lžíci), zabalíte do mikrotenového sáčku a zamrazíte. Délka…
VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto: 100 g rozpuštěného másla,180 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g strouhaného kokosu, 150 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 polévková lžíce tmavého kakaa, 6 bílků, malá špetka soli.
Postup přípravy
Napůl světlá a napůl tmavá bábovka s kokosem je opticky i chuťově skvělá. Do těsta jsou použity s ostatními surovinami pouze bílky bez žloutků v podobě pevně vyšlehaného sněhu,…
DVOJBAREVNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A OŘÍŠKY-SKVĚLÝ
Potřebné ingredience
Suroviny na světlé linecké těsto: 300 g hladké mouky 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g jemného krystalového cukru, 1 celé vejce, 1 žloutek. Suroviny na tmavé těsto: 235 g hladké mouky, 15 g tmavého kakaa, 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky. Tvarohová směs: 250 g tvarohu (balené i ve vaničce), ½ sáčku vanilkového pudinku, 1-2 polévkové lžíce moučkového cukru (osladíme podle své chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 vejce, 1/2 tabulky nasekané oříškové čokolády, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, kostičky z jedné oloupané hrušky, 1 lžička rumu. Ostatní suroviny-na posypání mřížky: 1/2 tabulky hrubě nasekané oříškové čokolády , malá hrst nasekaných lískových oříšků.
Postup přípravy
Světlé i kakaové linecké těsto v kontrastu s bílou tvarohovou náplní a dvoubarevnou mřížkou, je na pohled velmi zajímavá kombinace, která navíc příjemně podtrhuje i výbornou…
VÝBORNÝ , HRNÍČKOVÝ PERNÍK
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek hladké mouky , 1 1/2 hrnku cukru krupice,1 sáček kypřící prášku do perníku,3 lžíce Holandského kakaa,1/2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla,2 hrnky vlažného mléka,2 vejce,marmeláda na promazání -já dávám přímo do těsta 2 lžice a uberu cukr dám jen 1 1/4 hrnku. Může byt i zcela bez ní , pak doporučuji ponechat množství cukru , dle receptu.
Postup přípravy
Všechny ingredience se smíchají a pečou na 180°C cca 20-30 minut.Po vychladnutí lze promazat marmeládou pokud nedáte do těsta a polít čokoládou.Je moc dobrý, není to taková ta…
Tvarohový dort za studena s ovocem
Potřebné ingredience
Tvaroh,cukr,van.cukr,želatina,piškoty,ovoce,máslo
Postup přípravy
Dělám z tvarohu( někdo dělá ze zakysaných smetan). Rozmíchám 3 až 4 tvarohy(podle velikosti mísy nebo dortového ráfku) s vanil.cukrem a cukrem. Namočím balíček želatiny ( česká…
čoko muffíny-podle Jarky
Potřebné ingredience
Budete potřebovat: • 200 g polohrubé mouky • 100 g cukru • 3 polévkové lžíce másla • 60–80 g hořké čokolády • 1 vanilkový cukr • 2 lžíce kakaa • 2 čajové lžičky prášku do pečiva • ½ lžičky jedlé sody • 2 vejce • 150 ml mléka • špetku soli • tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu
Postup přípravy
Postup:
Troubu si předehřejte na 180 °C. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. V misce smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, prášek do pečiva, sodu a špetku soli. V…
Vdolečky z trouby
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky,200 g špaldové mouky,250 ml mléko,1 žloutek,špetka soli,60 g másla,2 lžíce cukru,1 kostička droždí,,máslo na potírání,švestková povidla,tvaroh ve vaničce -rozmíchaný s trochou cukru ,nebo zakysaná smetana
Postup přípravy
Z teplého mléka ,cukru a droždí ,1 lžíce hl.mouky si necháme vykynout kvásek,Mouky si v míse smícháme se špetkou soli,žloutkem a rozpuštěným máslem( můžeme přidat lžíci rumu ,ale…
Vynikající skořicové sušenky - rychlé a jednoduché!!!
Potřebné ingredience
Budete potřebovat: 200 g změklého másla, 300 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc (kdo má raději méně sladké, doporučuji ubrat cukru, v originálním poměru jsou sušenky opravdu dost sladké), 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 360 g hladké mouky ( dala jsem 200 g hladké mouky a zbytek celozrnné), 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 2 lžičky mleté skořice
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. Vyšlehejte do pěny máslo s krupicovým i vanilkovým cukrem a vejci. Přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a…
Křehké ořechové nebo makové koláčky
Potřebné ingredience
Těsto: 350 g hladké mouky, 200 g másla nebo Hery, 2 žloutky, špetka soli, 40 g cukru moučka, 1 vrchovatá PL zakysané smetany. Náplň: 400 ml mléka, 4 PL cukru krupice, 200 g strouhaných ořechů, 60 – 80 g drcených piškotů.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme hodinu odpočívat. Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme ořechy a chvíli…
Rozinková bábovka s perníkovou vůní
Potřebné ingredience
2 vejce, 1/2 hrnku cukru krystalu, 1 hrnek mléka, 1/4 hrnku oleje, 1,5 hrnku pol.mouky, 1 kypřicí prášek do perníku, 2-3 lžíce rozinek.
Postup přípravy
Vejce smícháme s cukrem, přidáme vše ostatní, vymícháme hladké těsto, rozinky vmícháme nakonec.Formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, pečeme na 180 st. cca 45 min.