"ĎÁBLOVO ŽRÁDLO" - moučník pro ty, co by šli…
Potřebné ingredience
Originání anglický název je DEVIL´S FOOD. Důkaz toho, že americká kuchyně nejsou jenom hnusné hamburgery, ale i fantastické moučníky! 125g másla (Hera) + 250g cukru + 50g kakaa + 2 vejce + 1,5dl vody ušlehat do "krému" (pravděpodobně se srazí, ale to vůbec nevadí). Nakonec pomalu přidat 175g polohrubé mouky s 1/2 lžičkou sody a 1/2 lžičkou prášku do pečiva.
Postup přípravy
Nalít do vymazané kulaté formy (průměr 20-25 cm). Péct asi 50 minut ve středně teplé (předehřáté troubě).
Důležitá je poleva - na obrázků už je vystydlá, ale stále se…
Vynikající VANILKOVÝ MAKOVNÍK - jemný, vláčný a hned…
Potřebné ingredience
Těsto l. - 2 hrnky polohrubé mouky + 1 vanilkový pudink + 3/4 pr. do peč. + 1 hrnek cukru - smíchat, přidat 3/4 hrnku oleje, 1/2 tvarohu, 3 vejce - pořádně promíchat, stačí ručně
Těsto ll. - všechno stejně - ALE: pouze 1hrnek polohrubé mouky a 1 hrnek mletého máku, pudink vynechat
Postup přípravy
Na velký pomaštěný pekáč nanášíme lžící obě těsta do šachovnicového vzoru, potom vytvoříme kresbu pomocí vidličky. Kdyžtak přidám foto. Pečeme ve vyhřáté střední troubě asi 20 -…
OBRÁZKOVÁ buchta
Potřebné ingredience
• 2 ½ hrnku polohrubé mouky
• 1 ¼ hrnku mletý cukr
• ½ hrnku oleje
• 1 hrnek mléka
• 2 vajíčka
• 1 pečivový prášek
• 1 vanilkový prášek
• - trošku soli
• - citrónová nebo pomerančová kůra
• - trochu rumu
- kakao
Postup přípravy
Toto je originál recept na výbornou bábovku nebo srnčí hřbet od babičky - já jsem použila na obrázkový koláč a tentokrát radši krok za krokem nafotila.. :o) (Ještě mám v receptech…
LÍSTEČKOVÁ ROLÁDA - pomerančová
Potřebné ingredience
6 vajec, 5 lžic cukru, 5 lžíc polohrubé mouky, kakao, pomerančová kůra z jednoho pořádně vydrhnutého pomeranče, nastrouhaná na jemném struhadle
náplň: šlehačka se ztužovačem, kakao, pomerančová kůra, cukr podle chuti
Postup přípravy
Tento nápad jsem "obšlehla" z jednoho časopisu - troufám se s ním podělit, protože realizace je jednoduchá a rychlá a přitom nadělá spoustu parády.. Recept na roládu - klasika od…
PATNÁCTIMINUTOVÝ ovocný perník se "zbytky" z…
Potřebné ingredience
2 hrnky polohr. mouky + 1/2 hrnku cukru + 1 kypřící prášek do perníku + 1-2 lžičky skořice + 2 lžičky kakaa = smíchat, přidat 3-4 vejce, 10 lžic medu (zarovnaných), 1/2 hrnku (10 lžic) oleje, 1 a 1/2 hrnku dřeně
z odšťavňovače (jablka, hrušky, mrkev..)
Postup přípravy
Nikdy nevím, co se zbytky z ovoce po odšťavňování. Je v nich plno šťávy, ale taky kousky slupek a u nás to nikdo nechce.. Takže tentokrát jsem vše důkladně rozmixovala ponorným…
DESETIMINUTOVÝ PIŠKOT BEZ ŠLEHÁNÍ - recept pro Lenku,…
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky + 1 hrnek cukru + 1 a půl prášku do pečiva (stačí jen jeden) ( + 2-4 lžíce kakaa) = smíchat, 6 vajec + 3/4 hrnku oleje + 1 jakýkoli tvaroh = promíchat, NEŠLEHAT!
Postup přípravy
Hodně dlouho před přípravou těsta rozehřát troubu na úplné maximum (nebo péct po mase), těsto vylít a uhladit na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech a co nejrychleji…
ČOKOLÁDOVÉ KRASLICE
Potřebné ingredience
kupovaná čokoládová vajíčka,kupovaná čokoládová poleva extra tmavá+extra světlá,olej
Postup přípravy
Toto samozřejmě není recept, jen inspirace před velikonocemi..
Kupovaná čokoládová vajíčka stačí potřít olejem, aby se leskla, roztopit čokoládové polevy, ustřihnout rožek (tak…