DROBENKOVÝ KOLÁČ S JAHODOVÝM PYRÉ-RYCHLÁ PŘÍPRAVA
Potřebné ingredience
Suroviny na drobenkové těsto: 400 g hladké mouky (nebo půl na půl s polohrubou moukou), 150 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g másla, 2 celá vejce, 1 PL mléka. Suroviny na jahodové pyré: 500 g na kostičky rozkrájených jahod, 100 g krystalového cukru, 2 PL citronové šťávy.
Postup přípravy
Pokud si předem připravíme jahodové pyré, pak už celá další příprava koláče je skutečně velmi rychlá – stejně tak rychle je i snězený.
Postup-jahodové pyré:
Jahody s…
LEHKÝ ZDRAVÝ DEZERT
Potřebné ingredience
ovoce, vločky, chia semínka, jogurt nebo zakysaná smetana
Postup přípravy
Ovoce - meruňky - jsem povařila v hrnci, trošku pošťouchala a přidala asi 2 lžíce chia semínek. Když semínka do sebe vsáknou vodu, změknou a zahustí každou tekutinu. Já jsem ještě…
Naše oblíbená tvarohová buchta
Potřebné ingredience
4 vejce, 1 vanička polotučného tvarohu,280g polohrubé mouky,250g cukr krystal,250g Hery,1 vanilkový cukr,150 ml mléka, 1 prášek do pečiva s vinným kamenem,šťáva a kůra z pomeranče
Postup přípravy
Vymícháme změklý tuk s cukrem a žloutky , vmícháme tvaroh šťávu a kůru z pomeranče.Mouku smícháme s kypřícím práškem , vmícháme do utřeného těstíčka ,přidáme mléko.Z bílků ušlehme…
Kakaový koláč
Potřebné ingredience
10 dkgolej 1/4 lmléko 25 dkghladká mouka 2 lžícekakao 25 dkgcukr krupice 2 ksvejce 1 balíčekprášek do pečiva
Postup přípravy
Na těsto vyšleháme vejce s cukrem, Přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vymícháme hladké kakaové těsto.
Těsto vlijeme do vymazaného a vysypané…
Další variace narozeninového dortu
Potřebné ingredience
těsto: 20dkg hladké mouky\r\n15 dkg cukru krupice\r\n1 prášek do pečiva\r\n1 dcl oleje\r\n1 dcl mléka\r\n4 celá vejce\r\n1 polévková lžíce kakaa\r\nvše ušlehat\r\nkrém : zakysané smetany , moučkový cukr a vanilková náplň Dr. Öetker
Postup přípravy
těsto: 20dkg hladké mouky\r\n15 dkg cukru krupice\r\n1 prášek do pečiva\r\n1 dcl oleje\r\n1 dcl mléka\r\n4 celá vejce\r\n1 polévková lžíce kakaa\r\nvše ušlehat\r\nKlidně si…
VLÁČNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY S KOKOSOVOU PŘÍCHUTÍ-HRNÍČKOVÝ…
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva (PDP), ½-¾ hrnku krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, Suroviny na pudinkovou náplň: 1 sáček kokosového pudinku, 5 lžiček krystalového cukru, 4 deci mléka, 1 sáček vanilkového cukru, plátek másla, 1 kelímek zakysané smetany, 1 malá lžička rumu. Ostatní suroviny: Hrst strouhaného kokosu.
Postup přípravy
Tento snadný moučník má kromě rychlé přípravy ještě další výhodu v tom, že je velmi variabilní. Kombinaci barev koláče si můžeme zvolit sami a tak prostřídat těsta světlá nebo…
Ovocný koláč s pudinkovo-tvarohovou nápní
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g Hery, 80 g cukru moučka, 1 vejce, 220 g hl.mouky, lžička prdopeče. Náplň: 600 ml mléka, 200 g cukru krupice, 2 sáčky libovolné chutě pudinku, 1 měkký tvaroh. Zdobení: ovoce dle chuti, 1 sáček želé na dorty
Postup přípravy
Tuk nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, vejce a prosátou mouku s prdopečem. Vše zpracujeme na hladké těsto, zabalíme do folie a dáme na 30 minut do ledničky. Těsto se bude…
Croissanty z lístkového těsta s čokoládou- rychlé
Potřebné ingredience
50 dkg dobrého listového těsta, 10 dkg tmavé čokolády, 1 vejce na potření
Postup přípravy
Listové těsto si na pomoučeném vále -rozválíme a nakrájíme na 8 cm široké pásy a ty pak na trojúhelníky.Na každý širší konec trojúhelníku ,dáme kostičku čokolády a zarolujeme ke…
Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina
Potřebné ingredience
Šlehačka 33%, mletý cukr (dle chuti), zmrzlinové oplatky. Šlehačka může být klasická, karamelová, pařížská... (záleží na chuti).
Postup přípravy
Našleháte šlehačku oslazenou dle vlastní chuti. Našlehanou šlehačku naplníte do zmrzlinových oplatek (cca 1 polévkovou lžíci), zabalíte do mikrotenového sáčku a zamrazíte. Délka…
VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto: 100 g rozpuštěného másla,180 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g strouhaného kokosu, 150 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 polévková lžíce tmavého kakaa, 6 bílků, malá špetka soli.
Postup přípravy
Napůl světlá a napůl tmavá bábovka s kokosem je opticky i chuťově skvělá. Do těsta jsou použity s ostatními surovinami pouze bílky bez žloutků v podobě pevně vyšlehaného sněhu,…