Dobrý jahodový koláč-topreceptycz
Potřebné ingredience
(Korpus) 2 vejce, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra z jednoho citronu, 1/2 hrnku oleje, 1/4 hrnku mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, Krém 1 tvaroh ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučka, 2 lžíce jahodové marmelády, čerstvé jahody, 1 balíček dortového želé Dr. Oetker
Postup přípravy
Žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr, postrouhanou citronovou kůru, promícháme, přilijeme olej, mléko a nakonec vsypeme mouku smíchanou s práškem…
DOMÁCÍ ZDRAVÝ OVOCNÝ JOGURT
Potřebné ingredience
kvalitní bílý jogurt - např. Hollandia. ovoce, chia semínka, jemné ovesné vločky
Postup přípravy
ovoce rozvaříme - můžeme použít čerstvé, nebo mražené. Odstavíme z plotny a přimícháme chia semínka.Pomocí lžičky dáme do skleniček nebo dóziček, na ovoce nasypeme vločky, na ně…
Jahodové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 230 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, ½ prášku do pečiva, 100 ml studené vody, 100 ml oleje. Náplň: 500 g jahod, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 PL citronové šťávy, cukru dle chuti. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 380 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 6 PL cukru, 2 PL citronové šťávy, 6 želatinových plátků. Dále: dětské piškoty, několik čerstvých jahod, čokoládové zdobení.
Postup přípravy
Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme od pěny, vléváme olej, v několika dávkách přidáme směs prosáté mouky s kakaem a práškem do…
Křehký tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 220 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 170 g másla, 2 žloutky, 1 PL mléka, špetka prášku do pečiva. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 100 g třtinového cukru, 2 vejce, citronová kůra.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do ledničky. 2/3 těsta rozválíme a přeneseme do dortové formy…
Jahodové řezy s drobenkou
Potřebné ingredience
2 vejce a 2 žloutky,1 kelímek zakysané smetany,260g hladké mouky,200g krupicového cukru ,1 lžička prášku do pečiva,1 lžička jedlé sody,špetka soli,180g Hery Náplň: 500 g čerstvých jahod, cukr Na drobenku:120g hnědého cukru,1 lžička skořice,200g hladké mouky,120g másla(Hery)
Postup přípravy
Smícháme si Heru se žloutky ,vejci a cukrem,přidáme zakysanou smetanu, mouku smíchanou s kypřícím práškem a jedlou sodou ,špetkou soli.Utřené těsto si dáme do pekáčku velikosti…
jablkový koláč podle Dany
Potřebné ingredience
100 g cukr moučka, 1 balíček kypřící prášek do pečiva, 1 ks vejce, 1 ks citron, 120 g hera, 350 g polohrubá mouka, 2 dl mléko...........................drobenka 120 g másla, 1 balíček vanilkový cukr ,120 g cukr moučka, 200 g hrubá mouka
Postup přípravy
Připravíme si drobenku. Máslo nebo heru rozpustíme.K rozpuštěnému tuku přidáme hrubou mouku, moučkový a vanilkový cukr a nejlépe rukama promneme v drobenku. \r\n\r\nPřipravíme si…
Čokoládový pohár
Potřebné ingredience
1l vody,30-40dkg, cukru,7dkg kakaa,6dkg vanil.pudinku,0,15l mléka
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme a povaříme 3-4minuty.Vychladlé nalijeme do skla,zdobíme šlehačkou,ovocem.Je to výborná poleva i na pudink.
Anýzovka- sladký chléb na cesty
Potřebné ingredience
45dkg pol.mouky(nebo 1/2 hl. 1/2 pol.) 3žloutky,8dkg cukru,špetka soli,1lžička anýzu,kostka kvasnic,1/4l mléka,10dkg tuku
Postup přípravy
Zaděláme těsto,necháme vykynout,uděláme šišku jako na chleba,potřeme máslem,dáme do vyhřáté trouby, pečeme cca 45min./180st.(podle trouby)upečenou anýzovku ještě teplou potřeme…
pivní štrudl-labuznik.cz
Potřebné ingredience
Ingredience •500 g hladké mouky •250 g ztuženého tuku •čtvrt litru piva •špetku soli •máslo na potření Na náplň: •800 g nakrájených jablek •strouhanka, cukr, skořice •1 vejce na potření
Postup přípravy
Postup
Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme pivo a sůl a zpracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly.
Každý díl rozválíme, potřeme máslem, posypeme…
VLÁČNÝ KAKAOVÝ KOLÁČ SE SMETANOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
Suroviny na korpus: 175 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá malá lžička kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku, 75 g moučkového cukru, 2 vejce, ½ hrnku vlažné vody, ½ hrnku slunečnicového oleje. Suroviny na smetanovou náplň: 1 kelímek bílé smetany na šlehání, 1 kelímek pařížské šlehačky, 2 sáčky želatinového ztužovače-smetafix, moučkový cukr na doslazení šlehačky (nemusí být, želatinový ztužovač šlehačku dosladí). Suroviny na máslový krém: 125 g másla, 1 PL moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 PL rumu, 2 deci mléka, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 PL krystalového cukru. Ostatní suroviny: Trochu jahodového, nebo malinového džemu na potření upečeného korpusu.
Postup přípravy
Nízký upečený kakaový korpus a na něm dvě vrstvy smetanové náplně-do rána zaležené a vychlazené v ledničce. To všechno dohromady je pak náramně osvěžující a vláčná pochoutka.
…