LAHODNÝ SMETANOVÝ DEZERT S KOKOSEM - NEPEČENÝ
Potřebné ingredience
Suroviny na základ: 250 g kakaových piškotů, 125 g másla. Suroviny na krém: 50 g jemné kokosové moučky, 125 g kokosového jogurtu, 250 g mascarpone, 125 g moučkového cukru, 7 g plátkové želatiny, 2 PL horkého mléka, 250 g smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Lehoučký dezert ze smetanového krému zpevněného želatinou a provoněného kokosem-to vše na nepečeném základu z kakaových piškotů a másla-úžasné propojení chutí a vůní.
Rychlé řezy s rybízem
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 150 g másla, 150 g Nutelly. Dále: 2 hrsti červeného rybízu, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, opatrně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.…
KRÉMOVÝ KOLÁČ S VIŠNĚMI-MĚKKÝ A VLÁČNÝ
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 200 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 celé vejce, 130 g rostlinného oleje, 1 deci studeného mléka, špetka soli. Suroviny na krém: 500 ml mléka, 60 g hladké mouky, 120 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 celé vejce. Ostatní suroviny: Hrst vypeckovaných višní, můžou být i kompotované, 2 lžíce višňového džemu (nemusí být).
Postup přípravy
Zaležený moučník příjemně zvláční vlivem krémové náplně uvnitř a ve spojení s višněmi dosáhne výtečnou chuť.
Postup-krém:
Vejce rozmícháme s krystalovým i vanilkovým…
Bazalkovo - malinový mls
Potřebné ingredience
250 g malin, 20 velkých čerstvých lístků bazalky, 5 pol. lžic cukru (já dala cca 60g - půl napůl bílý a třtinový), 125 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání (použila jsem hodně tučnou - 40%)
Postup přípravy
V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými lístky (nemixujte – bazalka by ztratila barvu). V misce smícháme mascarpone se smetanou a dvěma lžícemi bazalkového cukru. Vyšleháme do…
Medovnik
Potřebné ingredience
1 vejce,2 lžíce medu,30g Héry,250 g hl.mouky,kavova lžička sody,100 g cukru moučka,100 g perníku,100 g oříšků svařené kondenzované mléko ,250 g másla, černá káva s rumem
Postup přípravy
1) Máslo,vejce a med šlehame nad vodní párou,pridame cukr,mouku a sodu,smichame a vytvoříme nelepive těsto.. Vyválíme,udelame kruh,dame na pečící papír a pečeme 4-5 min.180 C
SVĚŽÍ POHÁRKY S CITRONOVOU PĚNOU A JAHODOVÝM PYRÉ
Potřebné ingredience
Suroviny na citronovou pěnu: 80 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy, 3 PL jemného krystalového cukru, 2 želatinové plátky, 200 ml smetany ke šlehání, 3 bílky, špetka soli. Suroviny na jahodové pyré: 200 g čerstvých zralých jahod, 70 g moučkového cukru.
Postup přípravy
Tento dobře vychlazený citronovo-jahodový dezert, připravený dle italské receptury, je pro nastávající horké letní období přímo stvořený. Chutná však stejně dobře i po celý zbytek…
Babiččin máslový závin (Recept na 4 kusy)
Potřebné ingredience
Těsto: 600 g polohrubé mouky, 60 g moučkového cukru, 2 ks žloutky, 50 g droždí, 2 dcl mléka, 250 g másla. Maková nádivka: 300 g máku, rozinky, 1 dcl rumu, citronová kůra, 300g cukru krystal, 1,5 dcl vody. Z cukru a vody uvaříme cukrový sirup (na nit). Do máku zamícháme horký sirup a přidáme 1 dcl rumu a asi 3 proužky citronové kůry. Ořechová nádivka: 300 g mletých ořechů, pomerančová kůra, 300 g cukru krystal, 1,5 dcl vody. Do ořechů zamícháme horký cukrový sirup a asi 3 proužky pomerančové kůry.
Postup přípravy
Příprava závinu: Ve vlažném mléce rozpustíme cukr, přidáme kvasnice, připravíme kvásek. Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, prošleháme a přidáme rozpuštěné máslo. Vše přidáme do…
Bábovka Margot
Potřebné ingredience
1 čokoláda Margot, 2 vejce , 1 hr.cukru( 250 g), 1 PDP, 2 hr. pol.mouky, 1 vanilkový cukr, 1/4 mléka (šlehačka), 6 pol.l oleje
Bábovka s tvarohem a jogurtem
Potřebné ingredience
2 hr. pol.mouky,1 PDP,1 vanilkový cukr,1 hr. cukru,1/2 hr. oleje,5 pol.l mléka ,250 g jogurt ,250 g tvaroh,4 vejce,rozinky(brusinky)
Muffiny bez cukru
Potřebné ingredience
250g špaldové mouky (jemně mleté),50g rýžové mouky nebo krupičky, 4 lžičky bezfosfátového PP, 50g javorového sirupu, 80g rozmačkaných jahod, 170g rostlinného mléka, 2 vejce, 100g oleje, kousky jahod
Postup přípravy
Smícháme olej, mléko, jahody a vejce, přisypeme smíchané suché ingredience (kromě kousků jahod) a promícháme. Do formiček nalijeme část těsta, dáme jahody a zakryjeme těstem.…