Borůvkový cheesecake s glazurou ze zakysané smetany
Potřebné ingredience
Rozpis pro dortovou formu 22cm: KORPUS +++Balení sušenek dle chuti (používám ovesné nebo Bebe dobré rano, esíčka...) cca 200-250g +++rozpuštěné máslo cca 60g TVAROHOVÁ HMOTA :borůvky 0,25l+++250g tvarohu+++600-700g čerstvého sýru ( Buko, Philadelphia, žervé..)+++2/3 hrnku cukru krupice+++2 lžíce hladké mouky+++šťáva z půlky citronu nebo limetky+++4 vejce GLAZURA 200g zakysané smetany+++ 2 lžíce cukru
Postup přípravy
Sušenky rozmixujeme, přimícháme rozpuštěné máslo. Hmotu natlačíme na dno dortové formy, jejiž dno jsme si pokryli pečícím papírem ( utrhneme kousek papíru a přivřeme ho přes…
BORŮVKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ z tvarohového těsta
Potřebné ingredience
Ingredience na tvarohové těsto: 450 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 220 g jemného cukru krystalu, 140 g změklého másla, 250 g tvarohu, 2 celá vejce, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra. Ostatní ingredience: Borůvková marmeláda s kousky ovoce, hrst čerstvých borůvek.
Postup přípravy
Postup práce:
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a na hodinku uložíme do ledničky.
Potom těsto rozdělíme na 5 částí.
První díl vyválíme na…
Lehounký jahodový dezert s RACIO polomáčenými chlebíčky
Potřebné ingredience
1 balení RACIO polomáčených jogurtových, 400 gramů čerstvých jahod, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce zakysané smetany.
Postup přípravy
Třetinu jahod rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a směs smícháme se zakysanou smetanou. Vyšleháme smetanu ke šlehání a do ní vmícháme jahodovou směs. Vznikne lehká pěna, kterou…
DELIKÁTNÍ HROZNOVÝ KOLÁČ-podle francouzské receptury
Potřebné ingredience
Ingredience na těsto: 50 g hladké mouky, 50 g mandlové moučky, 100 g krystalového cukru, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, ½ lžičky skořice, 200 ml studeného mléka, 300 g hroznů –rozpůlených a zbavených semínek.
Postup přípravy
Postup práce:
Suroviny na těsto smícháme, přidáme hrozny a nalijeme do kulaté, máslem vymazané formy o průměru 25-28 cm.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 st. C.…
SKLÁDANÉ LISTOVÉ KOLÁČKY s tvarohovo-pudinkovou náplní
Potřebné ingredience
Ingredience: Balíček listového těsta, bílek na potření. Náplň: Tvarohová-250 g tvarohu, 1 PL cukru moučky, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Pudinková-4 deci mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 PL krystalového cukru, plátek másla. Dále do náplně: Rozinky, nebo sušené brusinky, borůvky, višně (lze použít i mix drobného sušeného ovoce, které můžeme předem namočit do rumu).
Postup přípravy
Postup práce:
Uvaříme pudink, do horkého vložíme plátek másla a za občasného míchání necháme vychladnout.
Tvaroh, moučkový a vanilkový cukr s citronovou kůrou dobře…
Bílkové kokosové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 7 bílků, 220 g cukru krupice, 150 g strouhaného kokosu, 50 g polohrubé mouky. Krém: 100 ml mléka, 150 g cukru moučka, 160 g hořké čokolády, 250 g másla. Poleva: 140 g hořké čokolády, kousek 100% tuku. Dále: ½ sklínky malinové marmelády.
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, lehce do něho vmícháme směs prosáté mouky s kokosem. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 160°C…
dort za studena-podle Dorotky
Potřebné ingredience
Dva balíčky piškotů, 5x kysaná smetana, krupice, káva silná uvařená, kompot jakýkoliv (jahody, broskev, ananas,) já dala čerstvé boruvky
Postup přípravy
Do formy na dorty nebo do skleněné mísy skládáme na dno piškoty (namáčíme v silné vychlazené kávě)tak, aby nám zabrali co nejvíce plochy, poté dáme do kelímku kysané smetany lžíci…
Ovocný nepečený dort
Potřebné ingredience
4 zakysané smetany, 1 šlehačka, ztužovač na šlehačku, 2 lžíce cukru, 1 žloutek, piškoty, ovoce, čokoláda na vaření
Postup přípravy
Smícháme zakysanou smetanu, cukr, žloutek a vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, zalijeme směsí ze zakysané smetany a přidáme ovoce.…
OVOCNÉ DROBENKOVÉ KOSTKY se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Ingredience na drobenkové těsto: 200 g hladké mouky, 100 g cukru krystal, trochu soli, 1 KL prášku do pečiva, 90 g měkkého másla. Ingredience na smetanový krém: 50 g krystalového cukru, 1 celé vajíčko, 15 g hladké mouky, 130 g zakysané smetany. Nakonec ovoce: 300 g vypeckovaných třešní, výborné jsou také borůvky i švestky.
Postup přípravy
Postup práce:
Ze všeho nejdřív vypeckujeme třešně a necháme odkapat.
Nachystáme si pekáček 20x20 cm s pečícím papírem.
Dále spojíme všechny suroviny na drobenku, ¾ jí…