Vohrnoušky z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 8 g čerstvého droždí, 40 g cukru, 90 g vody, 1 žloutek, 30 g změklého másla (nebo sádla), 1 lžíce rumu, strouhaná citronová kůra, špetička soli, rozpuštěné sádlo na promazávání; * NÁPLŇ: 180 g tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového pudinku, drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody, rybíz, pokrájené meruňky...)
Postup přípravy
Skvělý moučník z Pekárnománie - originální recept je zde: https://www.pekarnomanie.cz/vohrnousky/ Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Ze všech surovin na…
Sladký dýňový chlebík
Potřebné ingredience
Suché potraviny: 195 g hladké špaldové mouky, 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva, 80 g třtinového cukru, 1 zarovnaná lžička sody na pečení, směs koření (1 lžč mletého zázvoru, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1 lžička mleté skořice, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžč soli. Mokré potraviny: 75 g panenského olivového oleje (nebo másla), 2 menší vejce, 60 g agávového sirupu (nebo medu), 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr), 300 g dýňového pyré (možno doplnit strouhaným jablkem, je-li pyré méně) Ořechy, dýňová semínka
Postup přípravy
Promícháme suché suroviny, vmícháme do nich všechny rozšlehané mokré suroviny, krátce prošleháme a na závěr vmícháme libovolné nasekané ořechy a semínka. Pečeme cca 1 hodinu v…
Brownies s avokádem
Potřebné ingredience
20g kakaa, 1 a 1/2 vejce, 1/2 avokáda, 50g cukru třtinového, malá lžíce kokosového oleje, 100g hořké čokolády (cca 50-60 %)
Postup přípravy
Kokosový olej rozpustíme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit, mícháme. V robotu šleháme vejce a cukr do světlé pěny, poté za stálého šlehání přiléváme čokoládu. Pak přimícháme…
Těsto na mazanec, vánočku, makový závin,...
Potřebné ingredience
240g hladké mouky, 10g polohrubé, 40g cukru, 115g mléka, 1 vejce, 10g droždí, 50g másla, sůl, rum, citronová kůra, rozinky,...
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto, necháme kynout asi hodinu. Poté umotáme vánočku, mazanec, naplníme závin,... Potřeme vejcem a upečeme.
Perník z přebytků kvasu
Potřebné ingredience
80 g třtinového cukru, 100g mléka, 1 vejce, 200g kvasu, 80-90g oleje, 100g přesnídávky (ev 1 malé nakrájené jablko), 1 lžička PP, 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa, skořice, perníkové koření, 70g celozrnné spaldy, 70 - 80g hladké pšenice
Postup přípravy
Cukr, vejce, kvas, mléko, olej a přesnídávku (jablko) chvíli mixujeme v nádobě na smoothie, poté smícháme s promíchanými suchými ingrediencemi. Pečeme ve vymazané a vysypané formě…
Linecký dort se šlehačkou a mascarpone
Potřebné ingredience
25g mandlové mouky, 100g másla, sůl, 40g cukru moučka, 130g špaldové mouky, 2 žloutky, citronová kůra. Krém: 200-250g mascarpone, 1 šlehačka, vanilka. Ovoce, pusinky, čokoláda,... - na ozdobu
Postup přípravy
Žloutky s cukrem a povoleným máslem chvilku šleháme (ne do pěny), poté přidáme mouky (mandlová smíchaná se špaldou), sůl a citronovou kůru. Necháme chvíli v chladu ztuhnout. Poté…
Batátové šátečky bez cukru
Potřebné ingredience
180g jemně strouhaných batatů, 20g másla, 60-70g přepuštěného másla (ev. 90g normálního másla celkem, ale nebudou tak křehké), 100g špaldové mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 30g jogurtu, lžíce strouhaných ořechů (cca 2 vlašské). Náplň dle chuti (ve variantě zcela bez cukru - strouhaná jablka se skořicí nebo marmeláda bez cukru)
Postup přípravy
Že surovin vypracujeme těsto a můžeme s ním hned dále pracovat. Vyválíme, vykrájíme naplníme. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 stupňů asi 15 min.
Skořicoví šneci z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 1¼ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžíce skořice, špetka soli, 120 g změklého másla, 200 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 250 g bílého řeckého jogurtu (zakysané smetany); * NÁPLŇ: 1 lžička polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 1 lžíce skořice, 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských); * POLEVA: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce mléka, 1 lžička vanilkového extraktu (nebo trochu méně vanilkové pasty), 30 g pekanových ořechů (nebo vlašských)
Postup přípravy
Inspirace z webu NordicWare, lehce upravená do remosky, originál je zde: https://www.nordicware.com/recipes/cinnamon-pull-aparts/ Pečeno ve formě NordicWare Cinnamon Pull-Apart …
Dort z Lotusek
Potřebné ingredience
2 balení Lotus sušenek, 3 zakysané smetany, 1 šlehačka
Postup přípravy
Ušlehanou smetanu smícháme se zakysankami. Do dortové formy (cca 20 cm) vrstvíme střídavě sušenky a krém. Necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Vyndáme z formy a po obvodu…
Perník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 1 vejce, 2 lžíce švestkových povidel (cca 100 g), 1 lžíce medu (cca 50 g), 140 g špaldové mouky, ½ prášku do pečiva (tzn. 6 g), 100 g smetany, 90 g rostlinného oleje, 1 lžička perníkového koření, 30 g nasekaných vlašských ořechů, 30 g rozinek, 40 g kandované pomerančové kůry (brusinek), trocha rumu; * NA DOZDOBENÍ: čokoládová poleva, větší kusy ořechů (vlašských nebo mandlí), pomerančová kůra (brusinky)
Postup přípravy
Pečeno ve formě o objemu 1400 ml a ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Do misky dát rozinky + pomerančovou kůru + rum a nechat nasáknout. Smíchat mouku + prášek do…