Ovocný nepečený dort
Potřebné ingredience
4 zakysané smetany, 1 šlehačka, ztužovač na šlehačku, 2 lžíce cukru, 1 žloutek, piškoty, ovoce, čokoláda na vaření
Postup přípravy
Smícháme zakysanou smetanu, cukr, žloutek a vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, zalijeme směsí ze zakysané smetany a přidáme ovoce.…
OVOCNÉ DROBENKOVÉ KOSTKY se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Ingredience na drobenkové těsto: 200 g hladké mouky, 100 g cukru krystal, trochu soli, 1 KL prášku do pečiva, 90 g měkkého másla. Ingredience na smetanový krém: 50 g krystalového cukru, 1 celé vajíčko, 15 g hladké mouky, 130 g zakysané smetany. Nakonec ovoce: 300 g vypeckovaných třešní, výborné jsou také borůvky i švestky.
Postup přípravy
Postup práce:
Ze všeho nejdřív vypeckujeme třešně a necháme odkapat.
Nachystáme si pekáček 20x20 cm s pečícím papírem.
Dále spojíme všechny suroviny na drobenku, ¾ jí…
Semifreddo
Potřebné ingredience
300 g čerstvých jahôd (alebo iného čerstvého ovocia) 300 ml šľahačkovej smotany (musí byť poriadne vychladená) 130 ml bieleho jogurtu (výborný je aj grécky, prípadne s príchuťou nejakého ovocia) 80 g cukru (množstvo záleží na chuti a kyslosti ovocia) šťava z ½ menšieho citróna
Postup přípravy
Ovocie umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do rajnice. Prisypeme cukor a nalejeme šťavu z polky citróna. Varíme na miernom ohni, kým sa ovocie nerozvarí. Najlepšie je,…
koláč
Potřebné ingredience
125g Hery,1hrnek cukru krupice ,2Vejce. ....utřít a přidat,2hr pol. mouky,1hr mléka ,1 vanil. cukr,1 vanil. puding 1prášek do pečiva. Drobenka: cukr,máslo, hrubá mouka. Pečeme: 180st
Postup přípravy
Utreme heru,vajíčka,cukr. ....potom přidáme ostatní suroviny. Dáme na vymazany plech a pokládáme ovoce....je opravdu výborný
Borůvkový dortík -podle ohnivé kuře
Potřebné ingredience
Na těsto: cukr moučka 90, g polohrubá mouka 90 g, vejce 3, horká voda, 3 lžíce, Na náplň: bílý jogurt 350 g, měkký tvaroh 350 g, cukr moučka 2 ,želatinový ztužovač 1 balíček. Na ozdobu: borůvky 300 g ,cukr moučka 2 lžíce, čiré dortové želé 1 balíček
Postup přípravy
1 Na těsto smíchejte cukr a mouku, přidejte žloutky a ručně vymíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh, který po částech přimíchejte ke směsi. Těsto nalejte do tukem vymazané a…
Broskvové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 250 g cukru moučka, 150 g másla nebo Hery, 250 ml mléka, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Dále: 1 broskvový kompot, 1 vanilkový pudinkový prášek, smetana ke šlehání, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do pěny, přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše zašleháme,…
Cuketová buchta
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 1 hrnek oleje, 1,5 hrnku cukru moučka, 3 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky nahrubo nastrouhané mladé cukety, 1 prášek do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 3 lžičky skořice, hrst nasekaných oříšků, hrst rozinek. Dále: ½ sklínky marmelády, 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme a zašleháváme olej. Smícháme mouku s práškem, sodou, vanilkovým cukrem a skořicí. Spojíme vaječnou pěnu se sypkou směsí,…
VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
Suroviny na kynuté těsto: 400 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 100 ml majolky (1 sáček tradiční majonézy), 250 ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 2 žloutky, malá špetka soli, 20-30 g čerstvého droždí, olej nebo máslo na potření buchet i plíšku.Tvarohová náplň: 1 kostka baleného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru,1/2 sáčku vanilkového pudinku, 2-3 PL moučkového cukru (sladíme, jak jsme zvyklí), strouhaná citronová kůra, 1 žloutek, hrst rozinek nebo brusinek, předem naložených v rumu.
Postup přípravy
Díky majolce, která nahrazuje tuk v kynutém těstě, jsou buchtičky velmi jemné a vláčné. Kdo je má rád bohatě naplněné, může všechny suroviny do tvarohové náplně zdvojnásobit.
…
Cheesecake
Potřebné ingredience
250g bebe sušenek,130g másla, 1 tvaroh, 1 mascarpone, 1 ricotta, 1 zakysaná smetana, 3 velká vejce, 200g cukru, vanilka, citrónová šťáva a kůra
Postup přípravy
Sušenky nadrtíme, smícháme s máslem a namačkáme do dortové formy (průměr 24-26cm). Na náplň smícháme všechny ingredience, nalijeme na korpus a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na…
LINECKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČEK S ČERSTVÝM OVOCEM
Potřebné ingredience
Suroviny na linecké těsto: 300 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku na pečení, 200 g másla, 100 g cukru, 2 žloutky. Suroviny na tvarohovou náplň: 2 vaničky tvarohu, 5-6 PL moučkového cukru (podle chuti), 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku vanilkového pudinku, 2 žloutky, citronová strouhaná kůra. Ostatní suroviny: Sezónní čerstvé ovoce, džem na potření (nemusí být), 1 lžíce plátků mandlí.
Postup přípravy
Na světlém lineckém koláči se velmi pěkně vyjímá barevné ovoce, které můžeme navíc dozdobit plátky mandlí nebo jemnou máslovou drobenkou.
Postup-tvarohová náplň:
Tvaroh,…