dort za studena-podle Dorotky
Potřebné ingredience
Dva balíčky piškotů, 5x kysaná smetana, krupice, káva silná uvařená, kompot jakýkoliv (jahody, broskev, ananas,) já dala čerstvé boruvky
Postup přípravy
Do formy na dorty nebo do skleněné mísy skládáme na dno piškoty (namáčíme v silné vychlazené kávě)tak, aby nám zabrali co nejvíce plochy, poté dáme do kelímku kysané smetany lžíci…
Ovocný nepečený dort
Potřebné ingredience
4 zakysané smetany, 1 šlehačka, ztužovač na šlehačku, 2 lžíce cukru, 1 žloutek, piškoty, ovoce, čokoláda na vaření
Postup přípravy
Smícháme zakysanou smetanu, cukr, žloutek a vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, zalijeme směsí ze zakysané smetany a přidáme ovoce.…
OVOCNÉ DROBENKOVÉ KOSTKY se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Ingredience na drobenkové těsto: 200 g hladké mouky, 100 g cukru krystal, trochu soli, 1 KL prášku do pečiva, 90 g měkkého másla. Ingredience na smetanový krém: 50 g krystalového cukru, 1 celé vajíčko, 15 g hladké mouky, 130 g zakysané smetany. Nakonec ovoce: 300 g vypeckovaných třešní, výborné jsou také borůvky i švestky.
Postup přípravy
Postup práce:
Ze všeho nejdřív vypeckujeme třešně a necháme odkapat.
Nachystáme si pekáček 20x20 cm s pečícím papírem.
Dále spojíme všechny suroviny na drobenku, ¾ jí…
Semifreddo
Potřebné ingredience
300 g čerstvých jahôd (alebo iného čerstvého ovocia) 300 ml šľahačkovej smotany (musí byť poriadne vychladená) 130 ml bieleho jogurtu (výborný je aj grécky, prípadne s príchuťou nejakého ovocia) 80 g cukru (množstvo záleží na chuti a kyslosti ovocia) šťava z ½ menšieho citróna
Postup přípravy
Ovocie umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do rajnice. Prisypeme cukor a nalejeme šťavu z polky citróna. Varíme na miernom ohni, kým sa ovocie nerozvarí. Najlepšie je,…
koláč
Potřebné ingredience
125g Hery,1hrnek cukru krupice ,2Vejce. ....utřít a přidat,2hr pol. mouky,1hr mléka ,1 vanil. cukr,1 vanil. puding 1prášek do pečiva. Drobenka: cukr,máslo, hrubá mouka. Pečeme: 180st
Postup přípravy
Utreme heru,vajíčka,cukr. ....potom přidáme ostatní suroviny. Dáme na vymazany plech a pokládáme ovoce....je opravdu výborný
Borůvkový dortík -podle ohnivé kuře
Potřebné ingredience
Na těsto: cukr moučka 90, g polohrubá mouka 90 g, vejce 3, horká voda, 3 lžíce, Na náplň: bílý jogurt 350 g, měkký tvaroh 350 g, cukr moučka 2 ,želatinový ztužovač 1 balíček. Na ozdobu: borůvky 300 g ,cukr moučka 2 lžíce, čiré dortové želé 1 balíček
Postup přípravy
1 Na těsto smíchejte cukr a mouku, přidejte žloutky a ručně vymíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh, který po částech přimíchejte ke směsi. Těsto nalejte do tukem vymazané a…
Broskvové řezy se šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 250 g cukru moučka, 150 g másla nebo Hery, 250 ml mléka, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Dále: 1 broskvový kompot, 1 vanilkový pudinkový prášek, smetana ke šlehání, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do pěny, přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše zašleháme,…
Cuketová buchta
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 1 hrnek oleje, 1,5 hrnku cukru moučka, 3 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky nahrubo nastrouhané mladé cukety, 1 prášek do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 3 lžičky skořice, hrst nasekaných oříšků, hrst rozinek. Dále: ½ sklínky marmelády, 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme a zašleháváme olej. Smícháme mouku s práškem, sodou, vanilkovým cukrem a skořicí. Spojíme vaječnou pěnu se sypkou směsí,…
VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
Suroviny na kynuté těsto: 400 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 100 ml majolky (1 sáček tradiční majonézy), 250 ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 2 žloutky, malá špetka soli, 20-30 g čerstvého droždí, olej nebo máslo na potření buchet i plíšku.Tvarohová náplň: 1 kostka baleného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru,1/2 sáčku vanilkového pudinku, 2-3 PL moučkového cukru (sladíme, jak jsme zvyklí), strouhaná citronová kůra, 1 žloutek, hrst rozinek nebo brusinek, předem naložených v rumu.
Postup přípravy
Díky majolce, která nahrazuje tuk v kynutém těstě, jsou buchtičky velmi jemné a vláčné. Kdo je má rád bohatě naplněné, může všechny suroviny do tvarohové náplně zdvojnásobit.
…
Cheesecake
Potřebné ingredience
250g bebe sušenek,130g másla, 1 tvaroh, 1 mascarpone, 1 ricotta, 1 zakysaná smetana, 3 velká vejce, 200g cukru, vanilka, citrónová šťáva a kůra
Postup přípravy
Sušenky nadrtíme, smícháme s máslem a namačkáme do dortové formy (průměr 24-26cm). Na náplň smícháme všechny ingredience, nalijeme na korpus a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na…