Jahodové řezy Mrož
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 200g cukru, 200g polohrubé mouky, 2 lžíce horké vody, 100ml oleje, prdopeč. Krém: 750g jahod, 2 jahodové pudinky, 150g cukr moučka, 20g másla.
Postup přípravy
Ušleháme sníh z bílků. Vše zamícháme a dáme péct při 170°C cca 15 minut. Jahody rozmixujeme, dáme vařit a uvaříme v nich pudinky. Ušleháme cukr a máslo a k tomu postupně přidáváme…
Linecký koláč
Potřebné ingredience
400g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 200g Hery, 2 žloutky, citronová kůra, 1/2 kypřícího prášku popř. mléko. Náplň: marmeláda, nutela, ovoce, tvaroh, povidla, tvaroh, jablka...
Postup přípravy
Dnes jsem pekla v koláčové formě, ale hezčí a praktičtější je dělat na plech.
Všechny suroviny vypracujeme a dáme na chvíli do lednice odpočinout. 3/4 těsta vyválíme na…
Variace z listového těsta
Potřebné ingredience
listové těsto, náplň dle chuti.
Postup přípravy
Větrníčky se dělají tak, že listové těsto se vyválí a čtverečky se posypou strouhankou, na kterou dáme ovoce zamíchané s cukrem dle chuti. Ovoce může být čerstvé i mražené. Můžeme…
Delikatesní sušenky s mléčnou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 200g Hery, 100g cukru, 6 lžic kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, 300g hladké mouky. Náplň: 250g tvarohu, 100g sušeného mléka, moučkový cukr dle libosti
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, které vyválíme a vykrajujeme tvary. Upečeme cca 15 minut při 160°C. Krém vymícháme ze surovin a dáme do lednice ztuhnout. Po vychladnutí sušenek namažeme a dáme…
Loučení se svobodou
Potřebné ingredience
Perník, cukrová poleva
Postup přípravy
Na objednávku - jako dar při příležitosti loučení se svobodou. Trošku morbidní, ale doufám, že se bude líbit...
Ferrero rocher
Potřebné ingredience
Do malé formy: 2 vejce, 100g cukru, 2 lžíce oleje, 2 lžíce horké vody, 100g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva. Krém: 250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, 120g másla, 50g nutely, 2 tatranky. Na ozdobu: 50g rozemletých oříšků
Postup přípravy
Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, pak postupně vše ostatní a nakonec opatrně sníh z bílků. Pečeme při 170°C cca 20minut.
Uděláme si krém. Uvaříme si…
Jednoduché a vynikající kremrole
Potřebné ingredience
Lístkové těsto Na sníh: 4 bílky, 280g cukru krupice
Postup přípravy
Dělala jsem již mnoho kremrolí, ale žádné dělané těsto nás nijak nezaujalo. Nejlepší jsou kremrole z obyčejného lískového těsta.
Těsto rozválíme a nakréjíme na plátky asi 2cm…
Zmrzlinky
Potřebné ingredience
Dortové oplatky. Na krém: máslo, moučka cukr, kakao, čokoládový pudink uvařený v 250ml mléku
Postup přípravy
Nakrájíme si oplatky na čtverečky o velikosti jakou chcete. Normálně je rozděluji na 8, ale na vánoce dělám ještě menší. Do hrnce dáme vařit vodu a na hrnec gumičkou přichytím…
Pohádkové sušenky
Potřebné ingredience
Skořicové: 200g hladké mouky, 100g Hera, 70g moučka, 1 žloutek, citronová kůra, skořice
Postup přípravy
VYpracujeme těsto, necháme min 1 hodiny odležet. Poté vyvalujeme, vykrajujeme tvary a dáme péct při 170°C. Nejlepší jsou, když je necháme odležet cca 3 dny aby změkly. Ale jsou…
Fudge brownies - výborná anglická specialita
Potřebné ingredience
Těsto: 100g másla, 100g čokolády na vaření, 100g cukru, 2 vejce, lžíce kakaa, špetka soli, 70g hladké mouky, 70g nalámané mléčné čokolády, půl prášku do pečiva. Krém: 250g sýru ricotta (nebo Philadelphia), 1 žloutek, 80g cukru
Postup přípravy
Chtěla jsem vyzkoušet něco mimo naší českou kuchyni. A co jiného než nejoblíbenější klasiku v Anglii. Chuťově jiné, nedokážu přesně popsat, ale vynikající. Sklidil obrovský úspěch…