Hraběnčiny řezy
Potřebné ingredience
1 hera, 4 vejce, 450g polohrubé mouky, 200g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 skořicové cukry, 1 kg oloupaných a vykrájených jablek
Postup přípravy
Z polohrubé mouky, moučkového cukru, vanilkového cukru, kypřícího prášku do pečiva, žloutků a hery vypracujeme těsto. 1/4 těsta zabalíme do fólie a dáme do mrazáku. Zbylé těsto…
Moravské koláčky kmotřenky Marušky
Potřebné ingredience
250 ml mléka* 42 g droždí* 4 lžičky cukru* 3 žloutky * 500 – 600 g mouky* (půl na půl hladká s polohrubou nebo je vynikající mouka Zlatka – např.Kaufland) lžička soli* trocha rumu * 2 dcl oleje* trocha oleje na potření * Suroviny na náplně, drobenku - podle toho, jestli děláte koláčky, buchty, záviny - najdete dole v receptu.
Postup přípravy
Do mísy vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj droždí, přidáme 4 lžičky cukru a necháme pár minut na teplém místě – vzejde kvásek.
Do něj přidáme asi polovinu mouky, sůl,…
,,BOŽSKÝ-HRNKOVÝ PERNÍK "
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku 1 vejce 2 lžíce tmavého kakaa 1 skořicový cukr 1 hrnek cukru 3 hrnky hladké mouky 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva 1 čokoládový pudink v prášku 1 lžíce marmelády 3 lžíce rumu
Postup přípravy
Nastavení pekárny: Program Dort / Moučník
Postup:
1 hrnek = 250 ml
Program Dort / Moučník (pečení s práškem do pečiva - těsto nekyne!) pokud nemáme, zvolíme…
VYNIKAJÍCÍ MAKOVÉ KARAMELOVÉ KOSTKY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 6 vajec, 200g moučkového cukru, 1dl oleje, 1dl mléka, 300g polohrubé mouky, 100g mletého máku, 1 prášek do pečiva KARAMELOVÝ KRÉM: 200g krystalového cukru, 7dl mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 žloutky, 2 lžíce hladké mouky, 250g másla POLEVA: 300g moučkového cukru, 2 - 3 lžíce horkého mléka, 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
TĚSTO: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přimícháváme ostatní suroviny. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 180 stupňů asi 20 - 25 minut.
+++Tricolora řezy+++-MOOOC DĚKUJI MAMINCE ID-157858
Potřebné ingredience
5 vajec,250 g práškového cukru,300 g polohrubé mouky,1 prdopeč,1 vanilkový cukr,250 g másla nebo Hery,1 šlehačka,3 druhy pudinku-vanilka,kakao,jahoda,na polevu-250 g moučkového cukru,1-2 lžíce citronové šťávy,2 lžíce rumu
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Žloutky utřeme s moučkovým cukrem,vmícháme mouku s prdopečem a vanilkovým cukrem,změklý tuk,,šlehačku,nakonec sníh z bílků.Těsto rozdělíme na tři části,do…
Tiramisu
Potřebné ingredience
2x pomazánkové máslo, 2x smetana na šlehání, 200g moučkového cukru, silnou rozpustnou kávu, rum, a dva balíčky piškotů. A kakao na posypání
Postup přípravy
Pomazánková másla, cukr a smetany ušlehejte do krému. Rum přilejte do kávy a namáčejte v něm piškoty. Do formy skládejte vrstvu piškotů a pak krém, pokračujte tak, aby Vám nahoře…
Čokoládový dort bez mouky jako peříčko
Potřebné ingredience
Vejce 6 ks, Čokoláda na vaření 120 g, Cukr krupice 120 g, Prášek do pečiva 1/2 balíček, Dále: Višňová marmeláda Schwartau 1 ks, Šlehačka 2 ks, Ztužovač šlehačky 1 ks, Tyčinky ledové kaštany 1 ks
Postup přípravy
6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům.…
Jablíčkový schovaný skořicový koláč
Potřebné ingredience
450 g pol. mouky 100 g cukru krupice 1 pr. do pečiva 3 vejce 1 hera nebo nějaký jiný tuk asi 8 jablek - pokud jsou kyselejší i nějaký cukr na proslazení - záleží na Vás skořicový cukr na posypání
Postup přípravy
Jablka nastrouháme, aby moc nezhnědla můžeme pokapat citronovou šťávou. V míse smíchame cukr,prášek do pečiva a mouku. Přidáme vajíčka a poté zapracováváme tuk (můžeme ho…
Kokos kostka
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 2 PL rumu. Náplň: 500 ml mléka, 90 g cukru, 40 g polohrubé mouky, 100 g strouhaného kokosu. Poleva: 100 g tmavé čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Tento recept mi kdysi přišel meilem, později jsem vypátrala, že je od Zity M. (Itula). Originál najdete u paní Zity na Dámě. U nás se tento moučník peče opakovaně, je takový…
Rakouský čokoládový dort
Potřebné ingredience
250g čokolády na vaření nalámané na kousky, 175g másla, 6 vajec rozdělených na bílky a žloutky, 200g cukru krupice, 30g polohrubé mouky
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 170°C, dortovou formu o průměru cca 23cm vymažte máslem a vysypejte moukou.
V teflonovém kastrolu se silným dnem na mírném ohni zahřívejte za častého…