***Výborné lehké ovocné košíčky***
Potřebné ingredience
Na linecké košíčky: 350g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 200g Hery, 150g moučkového cukru, vanilka, citronová kůra, Na náplň: 1 puding vanilkový, 1/2 l mléka, 250g polotučného tvarohu ve vaničce, cukr krystal dle chuti Libovolné čerstvé nebo kompotované ovoce: ananas, kiwi, mandarinka, hroznové víno, rybíz, broskev.... Dortové želé (čiré i červené)
Postup přípravy
Přísady lineckého těsta všechny najednou zpracujeme, můžeme nechat odležet v chladu, a plníme do formiček
(mám oválné košíčky). Pečeme dle trouby, já v horkovzdušné na cca 160…
Medový dort
Potřebné ingredience
na těsto: 750g hladké mouky,150g cukru moučky,90g sádla,3vejce,2 lžičky jedlé sody, 6 lžic medu tekutého, 6 lžic mléka krém: 750 ml mléka, 7 lžic polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, 3 žloutky, 120 g moučkového cukru, 250 g másla
Postup přípravy
Z mouky, cukru, sádla,vajec, sody, medu a mléka vytvoříme nelepavé těsto které pořádně vypracujeme ( jestli je těsto řidčí tak přidáme mouky naopak jeli husté přidáme med)Těsto…
Zasněžené řezy
Potřebné ingredience
4 vejce,200g cukru,100g oleje,200g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva Krém: 0,5l mléka,2 vanil pudinky,250g másla, cukr moučka dle chuťi,250g měkkého tvarohu, strouhaného kokos na posypání,2 lžíce rumu
Postup přípravy
Vejce a cukr vyšleháme do husté pěny a přidáme olej a mouku s kypřícím práškem,vše ušleháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180´C.
Příprava na krém…
Honzovské kynuté buchty
Potřebné ingredience
50 dkg polohrubé mouky, 25 dkg vlažného mléka, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg másla nebo Hery, 2 žloutky, špetka soli, 1/2 balíčku droždí,trochu rumu na ovonění těsta:-)
Postup přípravy
Já těsto zadělávám v domácí pekárně,ale dá se zadělat i ručně.Do pekárny nalijeme vlažné mléko,přidáme špetku soli,2 žloutky,10dkg rozpuštěné Hery,50 dkg mouky,10 dkg cukru,1/2…
Medové řezy
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 800g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 100g másla, 2 lžíce medu, 4 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 1 lžička kakaa holandského typu, NA KRÉM: 400ml mléka, 100g krupicového cukru, 1 vanilkový pudink, 250g másla, 1 lžička mleté zrnkové kávy, DALŠÍ MAZÁNÍ: velká sklenice rybízové marmelády, NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU: 200g hořké čokolády, asi 25g másla a 150ml smetany ke šlehání, NA OZDOBU: zhruba 150g sekaných vlašských ořechů
Postup přípravy
Tyhle řezy jsou rekonstrukcí medových řezů manželovy babičky. Liší se ovšem tím, že je v nich jen asi polovina máslového krému a pořád to stačí. Kromě toho tedy babička určitě…
BROSKVOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí, sůl, 50 g Hery, 120 ml mléka, 1 vejce, 2 lžíce cukru, 750 g nakrájemných broskvý, drobenka ze 70 g tuku, 70 g třtinového cukru a 100 g hrubé mouky, na ozdobu plátky mandlí
Postup přípravy
Mouku rozmícháme se sušeným droždím a špetkou soli. Heru rozehřejeme, zalijeme ji mlékem, přidáme vejce a cukr, rozšleháme a nalijeme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, které…