Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechový medovník s fotopostupem

Ořechový medovník s fotopostupem

Potřebné ingredience

Na těsto:500g hladké mouky,2 vejce,150g másla,150g cukru,2 lžíce medu,1 lžička jedlé sody,40ml smetany,rum na pokapání korpusu. Na ořechovou směs:250g vlašských ořechů,80g cukru,80g másla,50g medu. Na krém:400ml mléka,50g kukuřičného škrobu(solamyl,gustin),100g cukru,1 vanilkový cukr,40g hladké mouky,200g másla(dávám celé),šťáva z půl citronu.

Postup přípravy

Ze změklého másla,teplého medu,mouky,cukru,vajec,smetany a jedlé sody vypracujeme hladké,nelepivé těsto,které necháme odpočinout na chladném místě.
Mezi tím si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé punčové řezy na plech-výborná,u nás velmi oblíbená buchta!

Rychlé punčové řezy na plech-výborná,u nás velmi…

Potřebné ingredience

Na těsto:4 vejce,200g cukru,300g polohrubé mouky,1 vanilk.cukr,1rozpuštěná(vychladlá) Hera,1 šlehačka,1prášek do pečiva,1 vanilkový pudink,1 jahodový pudink. Na polití:150ml rumu,200ml sirupu nebo šťávy.Nesmí být domácí,protože ta neobsahuje žádné barvivo a těsto by se neobarvilo.Takže nejlépe nějakou červenou šťávu z Penny nebo Kauflandu. Na polevu:300g moučkového cukru,6 lžic horkého mléka,šťáva z půlky citronu.Asi půl tabulky čokolády na vaření,3 lžíce mléka.

Postup přípravy

Vejce,cukr,vanilk.cukr,Heru,šlehačku a mouku s práškem do pečiva vymícháme v hladké těsto.Rozdělíme ho na 2 poloviny,do jedné půlky zamícháme vanilkový pudink,do druhé jahodový.Na…

Zobrazit více...

Kategorie