Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
VOŇAVÝ POMERANČOVÝ MOUČNÍK

VOŇAVÝ POMERANČOVÝ MOUČNÍK

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 300 g krystalového cukru (i méně, jak kdo má rád), 3 žloutky, 3 bílky, 250 ml čerstvé pomerančové šťávy.

Postup přípravy

Pomerančovou šťávou získáme voňavý moučník i s krásným zlatavým zabarvením.

Postup:
Důkladně vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a bílky se špetkou soli do pevného sněhu.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MEDOVÉ VELIKONOČNÍ VĚNEČKY - PRO CHUŤ I OZDOBU

MEDOVÉ VELIKONOČNÍ VĚNEČKY - PRO CHUŤ I OZDOBU

Potřebné ingredience

Suroviny na 2 plíšky: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 g krystalového cukru, 60 g mléka, 65 g másla, 16 g medu, 2 menší vejce.

Postup přípravy

Ozdobit velikonoční stůl čokoládovými vajíčky i s hnízdečky, v podobě upečených věnečků, je velmi pěkné a zajímavé. A pod každé vajíčko můžeme pro každého člena rodiny schovat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

Suroviny do středního plíšku: 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, malá špetka soli, vrchovatá polévková lžíce moučkového cukru, 2 deci vlažného mléka, 2 lžičky zakysané smetany, 2 žloutky, 8 polévkových lžic slunečnicového oleje, necelá půlka kostky čerstvého droždí, ½ lžičky moučkového cukru do kvásku. Tvarohová náplň: 250 g baleného tvarohu, 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru (sladíme podle vlastní chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového práškového pudinku, strouhaná citronová kůra (ta je v náplni důležitá), předem naložené rozinky v rumu.

Postup přípravy

Věčné i vděčné tvarohové buchty, které se nikdy neomrzí a chutnají pořád stejně dobře.

Postup – tvarohová náplň:
Všechny předepsané suroviny, kromě rozinek, spojíme v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU

CHUTNÝ ŠTRŮDL S HRUŠKAMI, SKOŘICÍ A ČOKOLÁDOU

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 balíček listového těsta, 1 vejce na potření. Náplň: 4 hrušky (oloupané a nakrájené na kostičky), 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, tabulka hrubě nasekané čokolády, plátky mandlí. Ostatní suroviny: 1 bílek na potření závinu, 1/2 polévkové lžíce krystalového cukru na posypání závinu před pečením.

Postup přípravy

Štrůdl s hruškami není sice tak častý, jako jablkový, ale o to větší je pak pochutnání.

Postup:
Listové těsto rozdělíme na 2 díly, které rozválíme a naplníme hruškovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM

PIŠKOTOVÉ KOSTKY PLNĚNÉ ŠLEHAČKOU, ZDOBENÉ OŘÍŠKEM

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 4 vejce (nejprve se zváží i se skořápkou a jejich hmotnost bude stejná pro mouku a cukr), polohrubá mouka (stejná váha čtyř vajec), jemný krystalový cukr (stejná váha čtyř vajec), 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, malá špetka soli do bílků, 4 polévkové lžíce studené vody. Suroviny na náplň: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 sáček želatínového přípravku smetafix od dr. Oetkera. Ostatní suroviny: Půlky nebo čtvrtky vlašských ořechů na ozdobení, strouhaná čokoláda, malá hrst kokosu.

Postup přípravy

Léty osvědčené cukrářské pravidlo říká: Jakou hmotnost mají celá vejce i se skořápkou, tolik navážíme mouky a také cukru.

Postup-těsto:
Zvlášť se ušlehají bílky se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÝ LINECKÝ KOLÁČEK S TVAROHEM, HRUŠKOU, ČOKOLÁDOU A MANDLEMI

KAKAOVÝ LINECKÝ KOLÁČEK S TVAROHEM, HRUŠKOU, ČOKOLÁDOU…

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 215 g hladké mouky, 25 g tmavého kakaa, ½ kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva, 90 g jemného krystalového cukru, 95 g másla, 1 celé vejce, 1 žloutek. Suroviny na náplň: 250 g jemného tvarohu (ve vaničce), 75 g jemného krystalového cukru, 1 celé vejce. Ostatní suroviny: 50 g hrubě nasekané čokolády, 2 oloupané a na kostečky nakrájené hrušky, hrst plátků mandlí.

Postup přípravy

Kakaové linecké těsto, čokoláda, hruška a mandle tvoří dohromady velmi dobré chuťové spojení.

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto a na 30 minut necháme odležet v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LEHKÝ, DOMÁCÍ PIŠKOTOVÝ MOUČNÍK SE ŠLEHAČKOU A ČERSTVÝMI JAHODAMI

LEHKÝ, DOMÁCÍ PIŠKOTOVÝ MOUČNÍK SE ŠLEHAČKOU A…

Potřebné ingredience

Suroviny na menší korpus: 30 g hladké mouky, 60 g bramborové moučky, 1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva, 90 g krystalového cukru, 3 oddělené žloutky, 3 bílky na sníh, špetku soli do bílků ke šlehání. Suroviny na jahodovou náplň: 3 čerstvé jahody, 1 polévková lžíce moučkového cukru, ½ kávové lžičky citronové šťávy. Ostatní suroviny: ½ kg čerstvých jahod, kelímek smetany ke šlehání, 1-2 polévkové lžíce moučkového cukru.

Postup přípravy

„Malý dortík s velkou parádou“ - tak se dá nazvat tento lehký piškotový moučník, kterému k dokonalé chuti stačí jen vyšlehaná smetana a čerstvé jahody.

Postup-jahodová…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MOUČNÍK ZASNĚŽENÝ KOKOSEM SE SALKOVOU NÁPLNÍ

MOUČNÍK ZASNĚŽENÝ KOKOSEM SE SALKOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 2 čtvrtlitrové hrnky hladké mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 celá vejce, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 polévková lžíce rumu, nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu. Suroviny na náplň: Náplň: 250 g másla, 1 konzerva salka (sladké kondenzované zahuštěné mléko). Ostatní suroviny: Strouhaný kokos, kakaová poleva – viz recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476&user=570069

Postup přípravy

Velmi rychlá příprava těsta ze surovin odměřených ve čtvrtlitráčku.

Postup-náplň:
Do důkladně vymíchaného másla za stálého šlehání přidáváme po troškách salko a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KRÉMOVÉ ŘEZY S GRANKEM – VÝBORNÝ HRNÍČKOVÝ RECEPT

KRÉMOVÉ ŘEZY S GRANKEM – VÝBORNÝ HRNÍČKOVÝ RECEPT

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 1 a ½ čtvrtlitrového hrnku hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku, ½ hrnku cukru-jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, ½ hrnku moučkového cukru, 4 žloutky, 4 bílky na sníh, 1 hrnek mléka 1/2 deci slunečnicového oleje. Suroviny na náplň: Máslová část- 250 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 1-2 polévkové lžíce rumu. Pudinková část-8 deci mléka, 2 sáčky vanilkových pudinků, 10-12 čajových lžiček cukru krystal. Ostatní suroviny: Jahodový džem, granko.

Postup přípravy

Jednoduchý moučník s krémem, dozdobený a dochucený pouze grankem, přesto výborný.

Postup - krém: Máslo necháme předem změknout na pokojovou teplotu. Dále uvaříme hustý…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MRAMOROVÁ BÁBOVKA S JEMNÝM PROUŽKEM – HRNÍČKOVÝ RECEPT

MRAMOROVÁ BÁBOVKA S JEMNÝM PROUŽKEM – HRNÍČKOVÝ RECEPT

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek cukru-jemného krystalu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, ½ sáčku kakaového pudinkového prášku, 1 polévková lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2-3 celá vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku slunečnicového oleje, citronová kůra,

Postup přípravy

Příjemné a chutné zpestření sladkého jídelníčku je u nás právě tahle mramorová bábovka.

Postup:
Nejdříve vymastíme a vysypeme hrubou moukou bábovkovou formu.
Pak…

Zobrazit více...

Kategorie