Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborové muffiny s jahodovým tvarohem

Rebarborové muffiny s jahodovým tvarohem

Potřebné ingredience

2 vejce,20 dkg cukru krupice,3 5 dkg polohrubé mouky,2 cl mléka,3/4 pr.do peč.4 lžíce oleje,2 řapíky rebarbory, měkký tvaroh,jahody,zakysaná smetana,cukr dle chuti

Postup přípravy

V míse vyšleháme do pěny vejce,cukr.Vmícháme olej,postupně přidáváme mouku smích.s pr.do pečiva a přiléváme mléko.Zamícháme.Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky-vmícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč z kynutého těsta s tvarohem a meruňkama

Koláč z kynutého těsta s tvarohem a meruňkama

Potřebné ingredience

Těsto: 350g hl.mouky, 150ml mléka, 15g droždí, 3 lžíce cukru, 1 vejce, 70g másla, sůl, 1 lžíce citr.kůry\r\n\r\n1 tvaroh, 2 vejce, ½ lžičky vanilk.dřeně- nebo vanilk.cukr, 50g cukru\r\n\r\nMeruňky- nejlépe čerstvé

Postup přípravy

Do mouky v míse vytlačíme důlek a nalijeme do něj trochu vlažného mléka, rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Když se droždí v mléce rozpustí, smícháme s ním trochu mouky z okraje…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rohlíčky na sladko i na slano - super rychlé kynuté těsto

Rohlíčky na sladko i na slano - super rychlé kynuté…

Potřebné ingredience

600g hladké mouky, 300ml mléka, 150ml oleje, 50g droždí (já dávám vždy instantní 1 sáček), lžička cukru krystal, špetka soli.\r\nNa slaný způsob: přidám 1lžíci vegety a 1lžíci sušeného oregána (bazalky)

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem, solí a instantním droždím.Přilijeme olej a vlažné mléko. Těsto zadělám ručním šlehačem. Nechám jednou kynou a poté si rozdělím na 4 bochánky. Z každého…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčková buchta s jablky a čokopolevou

Hrníčková buchta s jablky a čokopolevou

Potřebné ingredience

2 vejce + 1 HR cukru, 1 HR mléka, 10 PL oleje, 2 HR polohrubé mouky + 1 prdopeč, 2 PL kakaa, 4 středně velká nastrouhaná jablka, 4 PL rumu. ČOKOPOLEVA: Rozpustíme 1 čokoládu na vaření a vmícháme do ní 1 zakysanou smetanu.

Postup přípravy

Ingredience smícháme klasickým způsobem = vejce + cukr, atd.,
nalijeme na plech, upečeme cca při 180°C asi 30 min (podle trouby),
po upečení potřeme čokopolevou.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s višňovým a vanilkovým pudinkem

Řezy s višňovým a vanilkovým pudinkem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Višňový pudink: 500 g vypeckovaných višní, 120 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody. Vanilkový pudink: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 3 PL cukru. Nahoru: 500 ml smetany ke šlehání, (kdo chce, přidá ztužovač šlehačky), strouhaný kokos.

Postup přípravy

Korpus: Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme olej, mouku s práškem a vmícháme sníh z bílků. Upečeme na 180°C na plechu 30 x 40 cm.

Višňový pudink: Višně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dokonalé jahodové mlsání

Dokonalé jahodové mlsání

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky. Náplň jahodová: 430 g mražené jahodové dřeně, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru, 125 g másla. Náplň tvarohová: 500 g tvarohu ve vaničce, 400 g kysané smetany, 3 PL cukru moučka, 5 PL jahodové dřeně, 4 želatinové plátky. Dále: 500 ml smetany ke šlehání, (kdo chce, přidá ztužovač šlehačky), 1 vanilkový cukr, strouhaný kokos.

Postup přípravy

Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme na 180°C. Z vychladlého korpusu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s Olé krémem a citronovou polevou

Řezy s Olé krémem a citronovou polevou

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 1 PL oleje. Krém: 300 ml mléka, 1 Olé Créme vanilkový, 200 g zakysané smetany, 1 PL kakaa, trochu nastrouhané čokolády. Poleva: 200 g cukru moučka, 2 PL citronové šťávy, 1 PL horké vody, 1 lžička oleje. Nahoru: čokoládová poleva v sáčku.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšlehat do husté světlé pěny, vmíchat mouku a olej, upéct na plechu 30 x 40 cm na 180°C.

Krém: V mléce vyšlehat Olé krém, vmíchat do něj zakysanou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkové zákusky extra

Borůvkové zákusky extra

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru moučka, 5 PL horké vody, 5 PL oleje, ½ prášku do pečiva. Krém fialový: 1 velký bílý selský jogurt (500 g), 1 tvaroh (250 g, 20%, vanič.), 1 zakysaná smetana (200 g), 4 PL cukru, borůvky se šťávou, 7 želatinových plátků. Krém bílý: 1 tvaroh (stejný), 1 smetana ke šlehání, 4 želatinové plátky, 2 PL cukru, 2 PL citrónové šťávy. Nahoru: 1 čiré dortové želé, 2 PL cukru, šťáva z borůvek a voda.

Postup přípravy

Upečeme piškot. Na vychladlý piškot položíme ráfek, rozetřeme zbytek borůvek. Nalijeme fialový krém, poklademe piškoty, necháme ztuhnout. Nalijeme bílý krém. Po ztuhnutí nalijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LEHKÝ VÁNEK

LEHKÝ VÁNEK

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 300g Héry 220g moučkový cukru 1 vanilkový cukr 1KL rumu 4 žloutky 150ml mléko 4 bílků sníh 400g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1,5 PL kakaa,

Postup přípravy

Héru a moučkový cukr 220g, 1 vanilkový cukr a rum utřeme do pěny postupně přidáme 4 žloutky asi 150 ml mléka, mouku s práškem sníh z bílku a postupně přidáváme polovinu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka Margot

Bábovka Margot

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 smetana (200-250ml 30%) 2 vejce 2 lžíce oleje 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 velká čokoládová tyčinka Margot

Postup přípravy

Cukr vyšleháme s vejci a olejem do pěny,pak přimícháme
zbylé suroviny a nastrouhanou čokoládu Margot na hrubo.
Těsto by mělo bít hustější pokud bude husté moc klidně…

Zobrazit více...

Kategorie