Skyr dort
Potřebné ingredience
450g skyru, 4 plátky želatiny, 1 ušlehaná šlehačka, 40g cukru, 150g máslových sušenek, 80-100g másla
Postup přípravy
Drcené sušenky smícháme s máslem a natlačíme do formy (průměr cca 17 cm). Skyr smícháme s cukrem. 6alatinu namočíme do vody a necháme chvíli nabobtnat. Poté zahřejeme asi 4 lžíce…
Švestkový koláč s marcipánem
Potřebné ingredience
120g másla, 250g hladké mouky, 60g cukru, 1 vejce, 150-200g marcipánu, švestky, mléko na potření
Postup přípravy
Z másla, mouky, cukru a vejce uděláme těsto. Necháme chvíli v lednici a poté rozdělíme na dvě části (menší a větší) a rozválíme je . Koláčovou nebo dortovou formu o průměru asi 25…
Řezy s tvarohovým krémem a rybízovým pudinkem
Potřebné ingredience
Piškotové těsto - 3 žloutky, ze 3 bílků sníh, 150 g polohrubé mouky, kávová lžička prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, 3 PL horké vody, 3 PL oleje Rybízové želé : 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody Krém: 100 g másla, 250 g tvarohu v alobalu, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka a jedním vanilkovým cukrem, 2 lžíce rumu. Na dokončení rybízová marmeláda... šlehačka
Postup přípravy
Kulatou dortovou formu vymažu omegou a vysypu hrubou moukou. Piškotové těsto - 3 bílky vyšlehám s vrchovatou lžící moučkového cukru, až se dělají špičky. Žloutky smíchám se zbylým…
Meruňkový koláč-jednoduchý lžicový recept
Potřebné ingredience
20 lžic polohrubé mouky,10 lžic krupicového cukru,1/2 prášku do pečiva,10 lžic mléka,10 lžic rozpuštěného másla,2 vejce, meruňky ( může být jakékoliv ovoce švestky ,nastrouhaná jablka apod.),drobenka
Postup přípravy
Vše na těsto společně promícháme. Rozetřeme na vymazaný plech,poklademe meruňkami ( vypeckované ovoce krájím na čtvrtky ) a posypeme drobenkou.Pečeme asi na 170°C dozlatova.…
Japonský koláček ze tří ingrediencí
Potřebné ingredience
3 vejce 120g bílé čokolády 120g tvarohu
Postup přípravy
- oddělíme žloutky od bílků
- bílky vložíme na chvíli do chladu a poté vyšleháme na tuhý sníh
- čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s tvarohem
- vmícháme…
Tvarohový cheesecake s vločkovým korpusem
Potřebné ingredience
230g másla, 170g ovesných vloček, 3 vejce, 500g tvarohu (v alobalu), 250g tvarohu (ve vaničce), 1 vanilkový pudink (prášek), 70g cukru, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, šťáva z citronu, 250ml mléka
Postup přípravy
Ze změklého másla (80g), rozemletých vloček, prášku do pečiva a 1 vejce vypracujeme křehké těsto, které dáme na hodinu do lednice ztuhnout.Troubu si předehřejeme na 160°C. Poté…
***SVĚŽÍ LETNÍ DORT S OSTRUŽINAMI***
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 1/2prášku do pečiva, 200 g cukru, 200 g polohrubé mouky Krém: 1/2 kg bílého jogurtu, šlehačka, 250 g mascarpone, 3 lžíce cukru moučkarnrybízová marmeláda, ostružiny (nebo maliny, borůvky, jahody atp), na ozdobu - máta, drcené kakaové boby.
Postup přípravy
Korpus: ušleháme žloutky s 8 lžícemi vlažné vody, přidáme postupně cukr, prášek a mouku, Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.rnKrém: Než se pustím do těsta na korpus, vyklopím na…
Jablečník jako osvěžující zákusek
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 125 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 250 g nahrubo nastrouhaných jablek. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 1 PL cukru moučka, 2-3 PL meruňkového džemu, 4 želatinové plátky. Dále: marmeláda (zde z černého rybízu), 2 meruňky na zdobení.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, snížíme šlehač na nejnižší otáčky a pomalu vléváme olej. Metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem a nakonec přidáme nastrouhaná jablka.…
Skandinávský koláč s kokosem
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 1 žloutek, 160 g cukru krupice, 80 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, špetka soli, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička vanilkové esence, 100 ml studené vody. Poleva: 150 g másla, 150 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ lžičky vanilkové esence, pár kapek citronové šťávy, 50 g strouhaného kokosu. Na posyp: 25 g strouhaného kokosu.
Postup přípravy
Vejce, žloutek a oba cukry vyšleháme do světlé pěny, vmícháme směs prosáté mouky s práškem do pečiva a solí, vanilkovou esenci a na nízkých otáčkách zašleháme pomalu přilévanou…
Koláč s mascarpone a ovocem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 80 g moučkového cukru, 80 g polohrubé mouky, 10 g kakaa, 1 polévková lžíce oleje Krém : mascarpone, 40 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, smetana 33% + ztužovač šlehačky Ovoce
Postup přípravy
Všechny ingredience na korpus smícháme. Já začínám vajíčkama+cukrem, vyšlehám do pěny, pak přidávám zbytek. Formu používám malou, kulatou o průměru 22 cm. Používejte buď malou…