Velikonoční beránek 4x jinak - TVAROHOVÝ
Potřebné ingredience
4 celá vejce, 100g tuku, 250g měkkého tvarohu, 250g polohrubé mouky, 250g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, nastrouhaná kůra z 1 citrónu
Postup přípravy
Utřeme tuk s cukrem, přidáme vejce a tvaroh. Postupně přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Nalijeme do vymaštěné a moukou…
Velikonoční beránek 4x jinak - BISKUPSKÝ
Potřebné ingredience
3 celá vejce, 130 g cukru, 50g rozinek, 100g kandovaného ovoce, 50g nasekaných vlašských ořechů, 150g tuku, 180g hladké mouky, citrónová kůra z 1 citrónu, vanilkový cukr, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička rumu
Postup přípravy
MĚLA JSEM HO POLOVIČNÍ, ASI BUDE LEPŠÍ DVOJITÉ MNOŽSTVÍ !!! Utřeme tuk s cukrem za postupného přidávání žloutků. Po částech přisypáváme mouku s vanilkou a citrónovou kůrou.…
Velikonoční beránek 4x jinak - OŘECHOVÝ
Potřebné ingredience
4 vejce, 100g hladké mouky, 80g mletých vlašských ořechů, 180g cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr nebo pravá vanilka citrónová kůra z 1 citrónu, 5 lžic vlažné vody
Postup přípravy
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme po částech vlažnou vodu. Pak přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Promícháme ingredience a…
Velikonoční beránek 4x jinak - OLEJOVÝ
Potřebné ingredience
3 vejce, 170g cukru, 200g hladké mouky, 5 polévkových lžic oleje, 5 lžic vlažné vody do žloutků, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme po částech vlažnou vodu. Později přidáme po částech olej, prosátou moukou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. ( Pokud máte, můžete dát pravou…
Buchta KAMELYN
Potřebné ingredience
hrneček klasický na čaj asi 200 - 250 ml TĚSTO: 4 celá vejce, 1 hrneček cukru krupice, 1 sklenička oleje ( asi 2 dl ), 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 prdopeč ( kypřící prášek do pečiva zkráceně ), 1 vanilkový cukr, kakao ( přiměřeně ) ), mléko na zředění, UPROSTŘED: necelý 1 litr mléka, 2 pudinky vanilkové nejlépe, cukr do pudinku klasické množství NAHORU: 3 zakysané smetany 3 vanilkové cukry + cukr na přislazení podle chuti ( já ho dávám dost, to těsto samo o sobě moc sladký není ) hooooodně skořice
Postup přípravy
Kamelyn se jmenuje, protože ho mám od kamarádek ( maminka je Evelyn a Evelynina dcera je Kamila ) Tak Evelyn a Kamila = KAMELYN :-)))
Ingredience na těsto smícháme. Nejprve…