Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.

Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů),…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňový moučník z remosky

Třešňový moučník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, malá špetka soli, 80 g změklého másla, 130 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 130 g řeckého jogurtu, 200 g třešní; * POLEVA: 40 g plátků mandlí, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce rozpuštěného másla; * GLAZURA: 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, ½ lžičky vanilkového extraktu, 1 lžíce mléka

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,2 l (tady konkrétně je forma Silikomart Saturn), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Třešně vypeckovat a pokrájet na poloviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný z remosky

Ovocný z remosky

Potřebné ingredience

200 g cukru, 3 vejce,100 g hladké mouky, 50 g špaldové mouky, 50 g mandlové mouky, 1-2 lžičky vanilkového extraktu, 50 g másla, 100 g podmáslí, ½ balíčku prášku do pečiva, 100-150 g drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, ostružiny...), moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Vejce + cukr vyšlehat do pěny.
Přidat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velká snídaňová palačinka z remosky

Velká snídaňová palačinka z remosky

Potřebné ingredience

80 g hladké mouky (pšeničné, špaldové...), 2 lžíce cukru krupice (nejlépe třtinový), 120 g mléka, 2 vejce, 1-2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty, ½ lžičky skořice, špetka soli, 200 g borůvek (čerstvé nebo mražené), 1-2 lžíce rozpuštěného másla na vymazání formy, moučkový cukr na závěrečné poprášení, sirup (javorový, čekankový...) nebo med na dochucení na talíři

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.


Fomu vymazat máslem.

V míse prošlehat vejce + mléko + cukr +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečňák z remosky

Jablečňák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 150 g jogurtu (bílý, skyr, kysaná smetana...), 100 g oleje, 2 vejce, 1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 větší jablko (nebo 2 menší); * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 40 g másla, 1 lžíce skořicového cukru

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Polovinu množství jablek pokrájet na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mandlovo-jogurtový moučník z remosky

Mandlovo-jogurtový moučník z remosky

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 50 g mandlové mouky, 180 g cukru krupice, 120 g bílého jogurtu, 50 g slunečnicového oleje, 3 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, citrónová kůra, 1 prášek do pečiva, špetka soli, čokoládové flopy, na ozdobu čokoládová poleva (hotová, nebo čokoláda na vaření + máslo), plátky mandlí

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

V míse spolu ušlehat do pěny vejce +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švédské Kanelbullar

Švédské Kanelbullar

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 500 g hladké mouky (pšeničná, špalda...), 250-300 ml mléka, 70 g rozpuštěného másla (Ghí), 25 g čerstvého droždí, 1 lžička mletého kardamomu, 40 g cukru, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g rozpuštěného másla, 40 g cukru krupice, 2 lžíce mleté skořice; * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce na potření, hrubý cukr na posypání (nahrazuji plátky mandlí)

Postup přípravy

Nejprve trochu ohřát mléko, máslo rozpustit.
Všechny suroviny na těsto v míse zpracovat do hladkého pružného těsta (možno zadělat v pekárně nebo klasicky).
Nechat kynout na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahoďák z remosky

Jahoďák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 120 g másla, 140 g cukru krupice, 260 g čerstvých jahod, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli; * NA OZDOBU: moučkový cukr, další jahody, šlehačka nebo zakysaná smetana

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio, recept pochází z blogu této firmy), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Povidlové buchty z remosky

Povidlové buchty z remosky

Potřebné ingredience

* OMLÁDEK: 80 g vody, ½ kostky droždí (tzn. 21 g), ½ lžičky Sladěnky, 100 g polohrubé mouky; * TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 110 g mléka, 45 g moučkového cukru, 60 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce vanilkového cukru, citronová kůra, špetka soli; * NÁPLŇ: švestková povidla (cca 400 g), citronová kůra, skořice, kardamon, (na zahuštění - nastrouhaný perník, na naředění - rum, voda); * NA PROMAŠTĚNÍ REMOSKY A BUCHET: 50 g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Jednoduché, s minimem námahy - těsto je možné zadělat v pekárně, nebo klasicky v míse.
Tento rozpis je do velké remosky Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejdříve zadělat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kváskové vafle

Kváskové vafle

Potřebné ingredience

1 lžíce žitného kvásku, 150 g špaldové mouky (hladká nebo celozrnná), 150 g hladké pšeničné mouky, 340 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru, větší špetka soli, 1⁄4 lžičky sody

Postup přípravy

1. den - připravit rozkvas:
Ze všech surovin kromě sody umíchat hladké těsto, zakrýt a nechat kynout při pokojové teplotě (zhruba 8-10 hodin).

2. den - dokončení:
Do…

Zobrazit více...

Kategorie