Nejlepší koláče (a jiné variace) s postupem
Potřebné ingredience
Těsto: 250ml mléka, 150g másla, 2 žloutky, 2 čajové lžičyk citronové šťávy, kůra z 1 citronu, 500g hladké mouky, 50g cukru, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1/2 kostky droždí
Postup přípravy
Za všech surovin zpracujeme těsto (já dávám do pekárny). Těsto si rozdělíme na 6 částí a uděláme z nich koláče, které naplníme oblíbenou náplní. Když děláme malé koláčky, tak…
Rozplývající se roláda bez mouky
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce moučkového cukru Na náplň: šlehačku,cukr moučka dle potřeby, ztužovač do šlehačky, ovoce:banán
Postup přípravy
Z bílků uděláme sníh. Vše ostatní ušleháme a opatrně přidáme sníh. Pečící papír vymažeme a vysypeme a upečeme v předehřáté troubě. ZA pár minut je hotová, tak nikam daleko…
Věnečky s postupem
Potřebné ingredience
Na odpalované těsto: 160ml vody, 120ml oleje, špetka soli, 160g hladké mouky, 4 vejce \r\nNa krém: 500ml mléka, 2 pudinky vanilkové, 150g cukr, trochu rumu. \r\nNa polevu: moučkový cukr dle potřeby, lžíce horké vody, lžička citr.šťávy, lžíce rumu
Postup přípravy
Věnečky jsou jednoduché, výborné a zvládne i začátečník.\r\nSvaříme si vodu, olej a špetku soli, přidáme mouku a odpalujeme těsto. Pořád mícháme a až se na dně udělá takový povlak…
Roláda, která se vždy povede....
Potřebné ingredience
150g polohrubé mouky 4 vejce 120g pískového cukru Krém, popřípadě ovoce dle chuti
Postup přípravy
Vejse s cukrem vyšleháme alespoň do trojnásobného množství, aby těsto zhoustlo a pak jen zlehka vařečkou vmícháme mouku. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papirem a pečeme v…
Bábovka se svařeným vínem
Potřebné ingredience
na třené těsto potřebujeme : 300 g měkkého másla 170 g cukru krupice 200 g hladké mouky 100 g jemně nastrouhané hořké čokolády 4 vejce 2 lžičky prášku do pečiva vanilka strouhanka na vysypání formy na svařené víno potřebujeme : 75 ml červeného vína 2 polévkové lžíce citronové šťávy 1 - 2 celé skořice 1/2 čajové lžičky hřebíčku 1 polévková lžíce cukru nastrouhaná kůra z půlky citronu
Postup přípravy
Za inspiraci děkuji "labuznik.com"
Bábovka je výborná, vláčná, vůbec ne suchá!
Svaříme víno a vychladlé přecedíme přes sítko.
Přípravu těsta začneme…
Koblihy
Potřebné ingredience
20 g droždí 2 lžíce krupicového cukru 250−300 ml mléka 500 g hladké mouky 3 žloutky 100 g majolky 50 ml rumu 1 lžička soli citronová kůra z 1 citronu Náplň jahodová marmeláda olej na smažení
Postup přípravy
Připravíme si kvásek – droždí rozdrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem, přidáme cukr, trochu mouky, zamícháme a přikryté necháme vyběhnout. Ke kvásku přidáme ostatní…
Lhotecká bábovka
Potřebné ingredience
15 dkg másla 5 vajíček 29 dkg cukru krupice 1 šlehačka citrónová kůra (z dobře omytého citrónu) 1 vanilkový cukr 36 dkg polohrubé mouky 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme v tuhý sníh.
Žloutky, citrónovou kůru, cukr a vanilkový cukr vyšleháme elektrickým šlehačem. Máslo necháme rozpustit (není nutné, ale…
Ovocná buchta na plech
Potřebné ingredience
2 vejce,1 hrnek cukru,1/2 hrnku oleje,1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky,1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Vejce s cukrem se ušlehá do pěny a přidá se olej, mouka , mléko a prášek do pečiva. Těsto se nalije na vymaštěný a vysypaný plech a na vrch se poklade ovoce a udělá se drobenka…
****OLEJOVÁ BÁBOVKA****
Potřebné ingredience
4 VEJCE, 200 G CUKRU KRUPICE, 3/4 SKLENICE OLEJE A 3/4 SKLENICE HORKÉ VODY, 200 G HLADKÉ MOUKY, 1 PRÁŠEK DO PEČIVA.
Postup přípravy
UŠLEHÁME 4 ŽLOUTKY, CUKR, OLEJ A VODU, DLOUHO ŠLEHÁME DO PĚNY, PŘIDÁME MOUKU S PEČÍCÍM PRÁŠKEM, NAKONEC ZLEHKA TUHÝ SNÍH SE 4 BÍLKŮ. MŮŽETE PŮL OBARVIT KAKAEM A VRSTVIT. FORMA…
Kynuté rohlíčky
Potřebné ingredience
50 dkg hladké mouky, 38 dkg másla (změklého), 10 dkg cukru moučka, 3 vejce, 1 dcl vlažného mléka, 6 dkg čerstvého droždí nebo sáček sušeného, sůl. Na náplň: pomletý mák uvařený s mlékem, cukrem, citrónovou kůrou, to samé u náplně ořechové. Do tvarohu přidám cukr dle chuti a citrónovou kůru. Je lepší použít tvrdší tvaroh, nelepí se tak, např. Olešnický červený.
Postup přípravy
Z trošky mléka, cukru, mouky a čerstvého droždí nechám vykynout kvásek. (Pokud používám sušené, vsypu ho do prosáté mouky přímo.) Těsto dělám v míse s ručním hnětačem, lze ho…