Rohlíčky se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička soli, 100 ml oleje, 200 g zakysané smetany, 250 ml mléka, 1 kostka droždí, 2 lžíce cukru
Postup přípravy
Zaděláme kynuté těsto, nenecháme kynout a hned tvarujeme rohlíčky.
Těsto rozdělíme na 4 části, z každé vyválíme placku a rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Poklademe náplní, růžky…
Muffiny z přesnídávky - jednoduché, rychlé a nadýchané
Potřebné ingredience
150 g pol. mouky, 175 g cukru, 2 vejce, 75 ml oleje, 1/2 PDP a 1 přesnídávka
Postup přípravy
Všechno jednoduše zamícháme a dáme do košíčků. Můžeme přidat i kakao, ovoce,... co jen máte rádi. Pekla jsem na 180 st. 20 min. a bylo to moc, tak si uberte. Jsou krásně nadýchané…
Šlehačkové řezy s jahodovou náplní
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Náplň: rozmražené mačkané jahody, cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, voda. Krém: 500 ml smetany ke šlehání, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 180 g zakysané smetany, cukr moučka dle chuti. Nahoru: čokoládové zdobení.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na papírem vyložený plech 30x40 cm a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.…
Bábovka Bedřiška
Potřebné ingredience
150 g Hery, 5 vajec, 250 g krystalového cukru, 300 g polohrubé mouky, 50 g mletých lískových oříšků, 50 g nahrubo strouhané čokolády na vaření, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka
Postup přípravy
Nejdřív ušleháme pevný sníh z bílků. Pak utřeme Heru se žloutky a cukrem, přidáme ostatní suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh.
Pečeme na 160°C (každý podle své trouby).
…
Úžasně jednoduchý lahodný smetanový dezert: Pedrocotta
Potřebné ingredience
500 ml smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk / vanilkový cukr 10 g krupicový cukr 3 balíčky Pedro Medvídci 2 lžičky práškové želatiny
Postup přípravy
Krok 1
Želé část
Nad vodní lázní rozpustíme v nerezové misce Pedro Medvídky (červené / mix barev dle libosti), které lijeme do poloviny servírovacích sklenic. Dáme zachladit…
Kakaové řezy s tvarohovou náplní.
Potřebné ingredience
Je to recept ze slovenského mimibazaru od paní( Mirušky .B.) Těsto: 400 g hlad.mouky., , 1pr. do pečiva, 3PL kakaa, 1Hera , 15dg prášk. cukru, 1žloutek., 3 pol.lžíce mléka. Náplň :4 žĺoutky, , 150 g ml.. cukru, 1vanilkový cukr, 500g tvarohu, 1vanilkový puding, 4 pol.lžíce rozpuštěného másla,sníh z 5 bílků.
Postup přípravy
Spracujeme těsto ,rozdělíme na dva stejné díly. Vyválíme placky první přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech o rozměrech 38x27
Potřeme náplní z tvarohu :Ušleháme…
TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ s drobenkou a oříšky
Potřebné ingredience
Ingredience na těsto: 300 g polohrubé mouky (já použila americkou s názvem Manitoba), 80 g moučkového cukru, 80 g másla, ½ sáčku kypřícího prášku z prodejny zdravé výživy, 1 celé vejce, špetku strouhané kůry z bio-citronu, trochu mléka na doředění. Ingredience na náplň: 250 g vypeckovaných čerstvých nebo kompotovaných třešní, 2-3 PL višňového džemu, hrst vyloupaných pistácií, hrst hrubě nasekaných mandlí bez slupky.
Postup přípravy
Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do průhledné fólie a vložíme na 30 minut do lednice. Poté odřízneme ¼ vychlazeného těsta, odložíme bokem a nachystáme 2 pečící papíry, mezi…
Dýňový koláč-hrnkový
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky prdopeč, 1 lžička sody, 1 lžička soli, 2 lžičky skořice, 1 lžička perníkového koření, 1/4 lžičky muškát. ořech, 1/4 lžičky ml. zázvoru, 4 vejce, 1 a 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 hrnek oleje, dýňové pyré-dala jsem 500g(má být 15oz-uncí) krém: 1/2 másla, 1 šlehačka ke šlehání, 1 žervé 1/2 hrnku pecanů (dala jsem vlašáky)-posekat nahrubo a nasucho opražit
Postup přípravy
Vše smíchat a upéct. Hned po upečení se má koláč propíchat a polít směsí:1 plechovka salka+1/4 šlehačky-tento krok není nutný, já ho příště vynechám. Díky dýni bude koláč vlhký i…
Výborné a jednoduché mrkvové šátečky
Potřebné ingredience
300g pol. mouky, 150g jemně strouhané mrkve (rozmixované), 250g másla nebo hery, 1 prášek do pečiva, 1 žloutek, povidla, moučkový cukr + van. na obalení
Postup přípravy
Na vále zpracujeme prosátou mouku se změklým tukem, strouhanou mrkví, práškem do pečiva a žloutkem na těsto. (Můžeme zpracovat i v robotu hnětacím hákem). Necháme nejlépe hodinu…
Kváskové vafle
Potřebné ingredience
1 lžíce žitného kvásku, 150 g špaldové mouky (hladká nebo celozrnná), 150 g hladké pšeničné mouky, 340 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru, větší špetka soli, 1⁄4 lžičky sody
Postup přípravy
1. den - připravit rozkvas:
Ze všech surovin kromě sody umíchat hladké těsto, zakrýt a nechat kynout při pokojové teplotě (zhruba 8-10 hodin).
2. den - dokončení:
Do…