rychlá dvoubarevná jablková bábovka
Potřebné ingredience
130g cukru moučka, 2 vejce, 100ml oleje, 250g polohr. mouky, 250g nastrouhaných jablek, 2 lžičky pr.do peč. 1 lžičky citronové kůry, nebo šťáva z citronu, hrst rozinek namočených v rumu, kakao na obarvení, čokolád. poleva
Postup přípravy
vejce vyšleháme s cukrem do pěny....pak pomalu přilejeme olej...poté prosátou mouku s pr.do peč. , jablka, citr. kůru nebo šťávu, rozinky a dobře zamícháme....pokud je těsto husté…
OŘECHOVÉ MEDOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
TĚSTO: 50 dkg hladké mouky, 20 dkg moučkového cukru, 20 dkg másla (Hery) 2 vejce, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 2 lžičky jedlé sody. NÁDIVKA: 12 dkg másla, 3 lžíce medu, 8 dkg moučkového cukru a 25 dkg hrubě nasekaných ořechů. KRÉM: 3 dl mléka, 1 a půl lžíce hladké mouky, 3 a půl lžíce Solamylu, 10 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a 25 dkg másla (Hery).
Postup přípravy
TĚSTO: V mléce rozmícháme med, nalijeme do mouky na vále, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. První díl rozválíme a dáme péct. Druhý díl…
Falešný sachr
Potřebné ingredience
30dkg polohrubé mouky ☼ 30dkg jablek ☼ 20dkg cukru ☼ 7dkg tuku ☼ 2 vejce ☼ prášek do pečiva ☼ 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Sešleháme tuk s cukrem, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, kakao a jablka (nastrouhaná).
Pečme ve vymazané a vysypané dortové formě.
Po vychladnutí…
Obrácený jablkový koláč
Potřebné ingredience
75 Dkg jablek, oloupaných 4 vajíčka 20 Dkg polohr mouky 20 Dkg cukru Půlka prášku do pečiva 5 lžic horké vody 5 lžic oleje Vanilkový pudink, půl litru mléka
Postup přípravy
Cukr vyšleháme se žloutky, přidáváme 5 lžic vody a oleje, přisypeme mouku s práškem, z bílků sníh, přídáme nakonec.
Jablka oloupeme, nakrájíme n a plátky , rozložíme na plechu…
BÁBOVKA Z PUDINKŮ
Potřebné ingredience
250 G CUKRU M., 1 HERA, VANILK. CUKR, 300 G POL. MOUKY, 5 VAJÍČEK, 2 DCL MLÉKA, 1 ZAKYSANÁ SMETANA, prdopeč, PO JEDNOM PUDINKU JAHODOVÉM, VANILKOVÉM, ČOKOLÁDOVÉM.
Postup přípravy
Heru utřeme s cukry a přidáme vejce, poté dáme mouku s prdopečem a nakonec smetanu s mlékem. Vyšleháme a rozdělíme do 3 misek. Do každé misky přidáme a zašleháme jiný pudink…
Hanácké koláčky
Potřebné ingredience
Těsto - 500 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, 1 droždí, 100 g majolky, 1 dcl oleje, 2 žloutky, sůl, mléko dle potřeby. Náplň - tvaroh. Posypka - povidla a žmolenka - hrubá mouka, máslo, moučkový cukr.
Postup přípravy
Těsto necháme kynout. Až je nadýchané, nakrájíme na stejné kousky.
Uděláme tenké placičky, do kterých dáme lžičku tvarohu. Zabalíme do kuličky.
Kuličku splácneme a…
Perník náš nej nej nej
Potřebné ingredience
3 vejce, 400 g hl mouky, 300 g práškového cukru, 3 PL/vrchovaté/ švestkových povidel, 1 dcl oleje, 3 dcl mléka, 1 prášek do perníku, 1 ČL jedlé sody, 2 PL kakaa
Postup přípravy
Vše smíchat nejprve vařečkou a potom 2 min mixérem nejnižší stupeň. Vylít na HEROU vymaštěný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech. Pekla jsem na 190 stup - 20 min. . Po…
Luxusní, rychlá, dvoubarevná, nadýchaná a vláčná…
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky pol.mouky, 1 prdopeč, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka. Na posyp:1 hrnek kokosu, 1/2 hrnku cukr moučka, Granko na obarvení jedné poloviny (od oka), 1x šlehačka ke šlehání (na polití upečeného těsta)
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.( Mouku sypu hodně z výšky, aby byla prokypřená, prášek do mouky proseji, pak buchta bude krásně…
Drobenkový koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
Drobenka: 500g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, půl sáčku prášku do pečiva, 200 g másla, 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku náplň: 500 g tvarohu, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vejce, 500 ml mléka
Postup přípravy
Všechny suroviny na náplň rozmícháme dohladka, případně rozšleháme elektrickým šlehačem. Vznikne velmi řídká hmota. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme na…
Kokosová nepečená roláda
Potřebné ingredience
250 g drcených piškotů, 190 g moučkového cukru, 70 g másla, 3 PL rumu, 3 PL kakaa, 4-8 PL mléka, 1 PL uvařené silné kávy. Světlá hmota: 100 g másla, 120 g moučkového cukru, 100 kokosu.
Postup přípravy
Suroviny na tmavou hmotu zpracujeme v těsto, rozdělíme na polovinu a mezi 2 potravinovými foliemi rozválíme na obdélníky. Potřeme světlou náplní, zarolujeme a dáme ztuhnout. Před…