Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený dort koko-čoko

Nepečený dort koko-čoko

Potřebné ingredience

Kokosový krém: 375 g tvarohu ve vaničce, 1 kokosový pudink, 600 ml mléka, 4 lžíce cukru, 4 lžíce strouhaného kokosu * Čokoládový krém: 375 g tvarohu ve vaničce, 250 g čokoládovo-oříškové pomazánky * Dále: kulaté piškoty, cukrářské piškoty * Na odzobu: ořechy, šlehačka, ovoce...

Postup přípravy

Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, pokryjeme kulatými piškoty a na strany dáme cukrářské piškoty. Ze 600 ml mléka uvaříme kokosový pudink. Za občasného míchání necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sacher dort

Sacher dort

Potřebné ingredience

Korpus: 125 g čokolády (nejlépe se 70% kakaa), 125 g másla, 100 g krystalového cukru, 100 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 6 vajec * Dále: 250 g meruňkové marmelády * Poleva: 150 g čokolády (nejlépe se 70% kakaa), 80 g másla

Postup přípravy

Korpus:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Až se začne rozpouštět, přidáme máslo nakrájené na kousky a mícháme do rozpuštění a spojení surovin. Pozor: nevaříme! Pokud máslo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový koláč s domácí čokoládou a kokosem

Bílkový koláč s domácí čokoládou a kokosem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 bílky, 100 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 3 lžíce rozpuštěného másla * Čokoládová poleva: 80 g másla, 3 lžíce cukru moučka, 3 lžíce kakaa, 100ml pařížské šlehačky, 1 lžíce gustinu (kukuřičný škrob), strouhaný kokos

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160°C. Na dno dortové formy dáme pečící papír. Rozpustíme máslo. Bílky ušleháme do tuha. Do bílků opatrně přidáváme mouku, cukr a rozpuštěné máslo.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piňa colada v kakaovém kabátku

Piňa colada v kakaovém kabátku

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 50 g kakaa, 125 g cukru, 125 g másla, 2 žloutky, lžička prášku do pečiva * Náplň: 2 nízkotučné tvarohy, 160 ml kokosového mléka, 125 g cukru, 3 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžička rumu, špetka vanilky, 2 lžíce kukuřičného škrobu, plechovka ananasu

Postup přípravy

Prosijeme mouku a kakao, přidáme cukr, vejce, prášek do pečiva a nakrájené máslo. Vypracujeme drobenkové těsto. V míse vyšleháme tvarohy s kokosovým mlékem a cukrem. Přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOKONALÝ KOLÁČ - snadný, rychlý, zdravý a vynikající

DOKONALÝ KOLÁČ - snadný, rychlý, zdravý a vynikající

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 100 g mletých ořechů, 100 g cukru, 100 g másla, 2 žloutky, 1 lžička prášku do pečiva * Náplň: 2 tvarohy (použila jsem 1 polotučný a 1 tučný), 1 zakysaná smetana (lze i vynechat), 100 ml mléka, 120 g cukru, 1 vanilkový pudink * 3 jablka, lžíce cukru, lžíce rumu, skořice (lze použít i jiné ovoce: hrušky, švestky, broskve, meruňky...)

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nakrájíme a povaříme s cukrem, rumem a skořicí (cca 10 min) a necháme vychladnout. Zatím si připravíme těsto: máslo pokrájíme do misky a smícháme s ostatními…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medový závin - povidlový a jablečný

Medový závin - povidlový a jablečný

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, 200 g celozrnné žitné mouky, 3 vejce, 3 lžíce tekutého medu, 60 g rozpuštěného másla, 100 g cukru moučka, necelá lžíce sody, lžíce skořice, špetka vanilky, mletý hřebíček * Povidlová náplň: povidla, rum, skořice, nasekané vlašské ořechy * Jablečná náplň: nastrouhaná jablka, skořice, rozinky namočené v rumu, vlašské ořechy, nastrouhaný perník

Postup přípravy

Metličkou vyšleháme vejce, med, cukr a rozpuštěné máslo. Přidáme prosátou mouku, sodu a koření. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hraběnčin koláč

Hraběnčin koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 225 g polohrubé mouky, 125 g másla, 60 g cukru, 2 žloutky, 1-2 lžíce mléka, špetka prášku do pečiva * Náplň: nakrájená jablka na plátky, vlašské ořechy, rozinky namočené v rumu, skořice, 2 bílky, moučkový cukr

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme změklé máslo, prosátou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto a dáme ho do lednice asi na půl hodiny.
Koláč jsem pekla v dortové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč s mákem a skořicovou drobenkou

Švestkový koláč s mákem a skořicovou drobenkou

Potřebné ingredience

Těsto: 125 g hladké mouky, 125 g špaldové celozrnné mouky, 30 g cukru, 1 žloutek, 50 g másla, 125 ml mléka, 15 g droždí, 1 lžíce rumu, citrónová kůra Dále: vypeckované půlky švestek, mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem, hrubá mouka, moučkový cukr, máslo a skořice na drobenku, trochu vlažného mléka

Postup přípravy

Z uvedených přísad vypracujeme kynuté těsto (přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a lžíci rumu). Necháme hodinu vykynout. Těsto vyválíme na papíře na pečení, přeneseme na plech,…

Zobrazit více...

Kategorie