TIRAMISU
Potřebné ingredience
4 balíčky BE-BE sušenek, 2 pomazánkové másla bez příchutě, 2 šlehačky, 20 dkg moučkového cukru, rum, rozpuštěné kafe ve vodě, kakao
Postup přípravy
Ušlehat šlehačky + cukr+ máslo - vznikne krém. Na plech dávat-- 1 vrstvu sušenek namáčených v rumu pak namazat krémem, další vrstvu sušenek namáčet do kafe a na to krém a to se…
KEFÍROVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
35 dkg polohrubé mouky, 30 dkg cukr písek, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč, 3 celá vejce, 1 kefír ( kefírové mléko ), 1 lžíce kakaa, 2 dcl oleje
Postup přípravy
Vše upéct a nakonec polít polevou : 8 dkg moučky, 8 dkg másla, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce vody, 1 lžíce mléka -----vše se tře ve vodní lázni
PERNÍK S OLEJEM
Potřebné ingredience
45 dkg polohrubé mouky, 30 dkg cukr krystal, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce skořice, 2 kypřící prášky do perníku, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 9 lžic oleje, 2 celá vejce, 1/2 l vlažného mléka
Postup přípravy
Vše smícháme, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů. Já do něj ještě před pečením zamíchám jakykoliv ořechy.
TVAROHOVÝ KOLÁČ - DEKA
Potřebné ingredience
2 a 1/2 skleničky polohrubý mouky, 1 sklenička cukru, 1 sklenička mléka, 1/2 skleničky oleje, 2 celá vejce, 1 prdopeč
Postup přípravy
Vše smícháme a dáme do pekáče s pečícím papírem, na to nandáme lžící 2 tvarohy + 2 žloutky a dáme péct na 180 stupňů. Po vyndání z trouby posypeme moučkovým cukrem.Když nemám…
MARGOT ŘEZY
Potřebné ingredience
1 Čokoláda na vaření Margot---nastrouhat, 1/2 l hladké mouky, 1/4 l cukru, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, 1 šlehačka, 1/2 sklenice oleje, 1/2 sklenice mléka
Postup přípravy
Vše smíchat a upéct pak polít polevou: 10 dkg másla, 10 dkg cukru, 2 lžíce kakaa , 2 lžíce rumu, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr: všechno se tře ve vodní lázni.
PÍCHANÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
1/2kg polohrubé mouky, 1/2kg cukru, 2 vejce, 2+ prdopeč, 1/2 l mléka
Postup přípravy
Vše smíchat a upéct v troubě na 180 stupňů. Teplé propíchat vidličkou. Nakonec polít čokoládovou polevou: 20 dkg cukru, 20 dkg másla, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce mléka a rum.