Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč z remosky

Rybízový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.


Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.

Připravit drobenku - máslo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé a křehké tvarohové roládky

Rychlé a křehké tvarohové roládky

Potřebné ingredience

Těsto: 370 g hladké mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 5 PL zakysané smetany, 1 zarovnaná lžička jedlé sody. Náplň: 1 tvaroh v alobalu, cukr dle chuti (těsto je bez cukru), 1 vejce, trochu pudinkového prášku.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Zamícháme tvaroh s ostatními surovinami.
Těsto rozdělíme na ½. Každý díl…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketové brownies

Cuketové brownies

Potřebné ingredience

500 g nahrubo strouhané mladé cukety, 1 hrnek třtinového cukru, 2 hrnky špaldové celzrnné mouky, 120 g čokolády, 100 ml oleje, 3 vejce, 2 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa, 1 vanilk.cukr, 1 pr.do pečení, 1-2 lžíce tvarohu nebo jogurtu, špetka soli, meruňková marmeláda na potření, hrnek = 200ml

Postup přípravy

Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, olej, rum ,kakao, cuketu, špetku soli, postupně mouku s práškem do pečiva. Nakonec tvaroh množství podle hustoty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot řezy

Margot řezy

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 sklenice cukru, 1 sklenice oleje, 3 sklenice polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenice mléka, 2 čokolády Margot

Postup přípravy

Nejprve si nastrouháme čokolády na hrubém struhadle. Vyšší plech vymažeme a vysypeme (pekla jsem poloviční dávku v koláčové formě). Troubu předehřejeme.

K nastrouhaným…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký strouhaný koláč

Linecký strouhaný koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 210 g moučkového cukru, 250 g Hery, 3 lž mléka, 2 vejce; Náplň: 3 tvarohy (kostky), 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce Solamylu, 1/2 l mléka, 1 vanilkový puding; ovoce

Postup přípravy

Těsto: Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na 2 díly a dáme asi na 2 hodiny do mrazáku.
Tvarohová náplň: Z bílků ušleháme sníh. Smícháme tvarohy, žloutky, cukr, Solamyl. Z 1/2…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mazlavé BROWNIES-hrnkový recept

Mazlavé BROWNIES-hrnkový recept

Potřebné ingredience

1 tabulka hořké čokolády, 1 kostka másla, 2 hrnky nejlépe přírodního cukru(stačí polovina), 4 vejce, vanilk. extrakt, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku holands. kakaa, špekta soli

Postup přípravy

Nejprve rozpustíme máslo a v něm čokoládu. Po zchládnutí vmícháme vejce, extrakt a nakonec suché ingredience. Pečeme na 175´C 20 min, pokud chceme zachovat mazlavý vnitřek, max 30…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová bábovka s citronem

Jogurtová bábovka s citronem

Potřebné ingredience

300 g hladké (špaldové nebo půl na půl) mouky, 4 velká vejce, cca 220 g (třinového) cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g bílého jogurtu, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 150 ml oleje, kůra z 1 citronu a 5 kapek citron.oleje (nemusí být). Možno přidat rozinky. Olej, kokos nebo mouka na vymazání formy.

Postup přípravy

Velmi jednoduchý postup: vše déle šlehat ve větší míse, až vznike hladká směs. Používam robot. Těsto je poměrně řídké. Nakonec vsypu pár rozinek. Naleju do formy, kterou jsem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kávová brioška z remosky

Kávová brioška z remosky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve si připravit espresso nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.

Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů),…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pouťové koláče z Chodska

Pouťové koláče z Chodska

Potřebné ingredience

5 vajec, 250 g cukru, 250 g másla, 250 ml mléka, 2 kostičky droždí, 250 ml šlehačky, 2 lžičky soli, 1000 g hladké mouky

Postup přípravy

Z teplého mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek.
Vejce, cukr a máslo utřeme. Pak přidáme vzešlý kvásek a ostatní suroviny. Zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.

Zobrazit více...

Kategorie