Hrnkovy kolač
Potřebné ingredience
hrnek cukru,hrnek oleje, 2 vejce,hrnek mleka,,vanilk. cukr,2 hrnky polohrube,1 pr do pečiva- ovoce žmolenka
Postup přípravy
Vše vyšlehat vlit na menší plech na to ovoce u nas jahody nebo boruvky a na to žmolenku dame pect do zlatova
Mramorove řezy
Potřebné ingredience
BILE TESTO- , 8 bílku 8 PL cukru 8 PL polohrube,pul pr. do peč.,PL olej TMAVE TESTO-8 žloutku,8PL cukru,8 Pl polohrube, pul pr. do peč., PL oleje 100 ml mleka, 2 PL kakaa Napln-pul litru mleka 1 a pul v. pudinku, cukr -uvařit ,vychladit a do toho zašlehat 1 maslo,15 dk moučky,PL rumu
CITRUSOVÝ(OVOCNÝ) KOLÁČ S TVAROHEM
Potřebné ingredience
Těsto - 300 g polohr. mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g tuku, 1 žloutek, 3 lžíce vody, z půl citronu kůra. Náplň - 2 kostky tvarohu,3 vejce, 2 lžíce cukru, 1 vanikový cukr,kůra z půl citronu, šťáva z 1 citronu. Trochu citrusové marmelády. Citron , mandarinku a krupicový cukr nahoru.( nahoru lze jakékoli i kompotované ovoce)
Postup přípravy
Na vále zpracujeme vláčné těsto, necháme odpočinout.
V míse si připravíme náplň.
Z odpočinutého těsta si kousek dáme stranou na mřížku.
Zbytek vtlačíme do vymyzané a…
BOUCHANÝ ŠTRÚDL
Potřebné ingredience
těsto:400G HLADKÉ MOUKY 200G HERY(ROZPUŠTĚNÉ) 8 LŽIC STUDENÉ VODY 2 LŽÍCE OCTA 15X VŠÍ SILOU BOUCHNOUT Náplň štrúdlu:8 JABLEK SKOŘICE CUKR PÍSEK STROUHANKA MÁSLO (ROZPUŠTĚNÉ)
Postup přípravy
Vše promícháme v tužší těsto.
Těsto rozdělíme na 2 ks a rozválíme na slaboučký plát cca 0,5cm.
Rozválený plát opatrně vložíme do vymazaného a moukou vysypaného…
Štrůdl podle mé tety Jiřinky
Potřebné ingredience
80 dkg hladké mouky, 2 vejce, necelý ½ litr teplého mléka, necelý ½ litr rozpuštěného tuku ( asi 1,5 kostky) a 1 lžíce octa
Postup přípravy
vše dáme do mísy a zaděláme vařečkou – hladké lesklé těsto – necháme asi ½ hod odpočinout.
Z tohoto množství je 6 větších nebo 8 menších „nohavic“.
Plníme na sladko (…
Muffiny - takové se pečou v Austrálii
Potřebné ingredience
155 g máslo,3/4 šálku bílého cukru - klasický hrnek ,1 lžička vanilkové aroma - esence - POZOR - není to vanilkový cukr, 2 celá vejce,2 šálky hladké mouky,2 lžičky prášek do pečiva,špetka soli,2/3 šálku mléka
Postup přípravy
Troubu vyhřejeme na 180 C,smícháme vejce+cukr+máslo+aroma...normálně prošleháme metličkou nemusíte šlehačem,pak přidáme zbytek ingrediencí.Vznikne vám husté těsto,pokud by bylo…
Ovocné řezy
Potřebné ingredience
Tyto řezy jsou u nás nejoblíbenější, hlavně pro ten krém. Žádný dusivý tvaroh, nebo zakysaná smetana, žádné ztužovače. 25 dkg hl.mouky, 20 dkg cukru, 4 vejce, 10 lžic horké vody, 10 lžic oleje, prášek do pečiva, van. puding, 1dcl sirupu, 0,5 l vody
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně sníh. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (používám plech hluboký, rozměr…
Eskymo řezy
Potřebné ingredience
ESKYMO ŘEZY\r\n2 hrnky hladké mouky,1 hrnek krupicového cukru,1 kypřící prášek,1 balíček vanilkového cukru,2 vajíčka,1 hrnek mléka,1/2 hrnku oleje,2 pol.lžíce kakaa.\r\nKRÉM:\r\n500 ml mléka,2 kokosové pudinky,125 g másla,100g práškového cukru,1 zakysaná smetana\r\n
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme dohromady a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 25 až 35 minut při teplotě 180 stupňů.Uvaříme hustý puding…
Šneci s jablíčky a skořicí
Potřebné ingredience
Listové těsto,jablíčka 2ks,vanil.cukr,skořice,vajičko na potřeni strouhanka
Postup přípravy
List.těsto vyválím ,potřu vajičkem posypu lehounce strouhankou. Nastrouhany jablicka nahrubo dám na plát po celé délce nato posypu skořici a vanil.cukrem,posypu lehounce…
Jemný makový koláč bez mouky - recept podle Pavlíny…
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 vajec, 200 g mletého máku (mě stačilo 180 g), 100 g lískových oříšků (já použila nahrubo rozlámané vlašské ořechy), 20 g strouhanky,\\r\\n100 g krupicového cukru, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy,\\r\\nmoučkový cukr na posypání nebo polevu, špetku soli. Limetková poleva (já použila citrón): 150 g moučkového cukru (100 g), 4 lžíce horké vody (3), nastrouhanou kůru z 1 limetky (citronu), 2 lžíce šťávy z limetky (citronu) Z těchto všech surovin utřeme hladkou lesklou polevu. Důležité je ji dlouho vymíchávat metličkou do hladka.
Postup přípravy
Koláč je bez mouky, tu nahradíme strouhankou. Pokud držíte bezlepkovou dietu, lze použít bezlepkové piškoty. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě…