Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šátečky z rychlého těsta-děkuji Jane62

Šátečky z rychlého těsta-děkuji Jane62

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g hl mouky 1 Hera 1 šlehačka povidla na náplň maková,marmeláda,tvarohová nápln

Postup přípravy

Postup
Suroviny na těsto propracujeme a hned můžeme vyválet placku, ze které rádýlkem nakrájíme čtverečky. Do každého dáme lžičkou marmeládu, rohy spojíme a dáme na pečící…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TIRAMISU

TIRAMISU

Potřebné ingredience

Ingredience: MASCARPONE 2 KS SMETANA KE ŠLEHÁNÍ 2 KS MOUČKOVÝ CUKR 200 G INSTANTNÍ KÁVA+LŽIČKA RUMU 300 ML

Postup přípravy

Postup:

Mascarpone vyšleháme s cukrem dohladka. Ušleháme si vychlazené smetany a smícháme vše dohromady v polotekutý krém. Piškoty klademe do formy nebo do pohárků,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Božský perník

Božský perník

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1 a 1/2 hrnku cukru, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 čokoládový pudinkový prášek, 1 skořicový cukr, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní, dobře promícháme a upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení ( asi 30 minut při 180 - 190 °C). Vychladlý perník můžeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PISKOTY V LISTKOVEM TESTU A S OVOCEM

PISKOTY V LISTKOVEM TESTU A S OVOCEM

Potřebné ingredience

1 balicek Piskotu Opavia,1 listkove testo (250g),1-2 sklenice kompotu (podle vaseho vyberu, mandarinky, visne, tresne a pod.),2 vanilkove pudinky ,.. 1 l mleka

Postup přípravy

.Z mleka a pudinku uvarime vanilkovy pudink (dle navodu). Z listoveho testa vyvalime dve placky. Jednu placku polozime na vymasteny a moukou vysypany plech. Na testo naskladame…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkové višňové řezy

Šlehačkové višňové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 1 PL oleje. Náplň: 500 ml vypeckovaných višní se šťávou, 4 PL cukru krupice, 1 pudinkový prášek. Krém: 250 ml smetany ke šlehání 33%, 180 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry. Dále: strouhaný kokos.

Postup přípravy

Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, po jednom zašleháváme žloutky, přidáme olej a ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Potřebné ingredience

5 žloutků, 5 lžic cukru, 1 lžíce horké vody, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 5 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, sníh z 5-ti bílků. Marmeláda na pomazání piškotu. Na krém č.I: 1/2 mléka, 15 dkg cukru, 2 vanilkové pudingy, 200 ml vaječného koňaku, 1 máslo. Na krém č.II: 1 šlehačku na šlehání a ztužovač šlehačky, 1 zakysanou smetanu a ztužovač šlehačky, cukr dle chuti.

Postup přípravy

Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny, poté přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao a nakonec tuhý sníh z bílků, který jsme ušlehali se špetkou soli. Těsto vylijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ

VÝBORNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

200 - 220 ml mléka, 1 celé vejce, špetka soli, 100 g rostlinného tuku Hera (Zlatá haná...) nebo 100 ml oleje, 1 plná PL cukru, 20 g kvasnic, 400 g hladké mouky. 1 vejce na potření okrajů koláče pře pečením.

Postup přípravy

Z trošky mléka, špetky cukru, kvasnic a trochu mouky si uděláme klasický kvásek. Necháme vykynout. Mezitím si dám do mísy zbytek teplého mléka, špetku soli, tuk nebo olej (když…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčkový perník

Hrníčkový perník

Potřebné ingredience

2 vejce,1 1/2 hrnku cukru krupice nebo krystal,1/2 hrnku oleje,1 PDP (prášek do pečiva),1 PDP(prášek do perníku),1hrnek hladké mouky,2hrnky polohrubé mouky,2lžíce kakaa(ne granko ani jiné náhražky,těsto by bylo pak světlé),2 hrnky mléka Posyp: moučkový cukr

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a vlijeme do velkého pekáče vymyzaného herou a vysypaného hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi tak sedm minut,poté snížíme teplotu na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pravý valašský frgál  zelńák - zelák

Pravý valašský frgál zelńák - zelák

Potřebné ingredience

Těsto : 1/2 kg PH mouky 1/2 kg HL mouky 2dkg cukru 2dcl oleje 2x kvasnice + mléko + cukr ´= kvásek 1dkg soli 4žloutky 1celé vejce citronová kůra 1/2 dcl rumu foto je pouze inspirační

Postup přípravy

Nejdřív si udělejte kvásek. Ten připravíte z droždí, trošky cukru, mléka a mouky. Nechte jej vykynout alespoň na hodinu. Mezitím si připravte máslo, zbytek cukru a žloutky, které…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DEZERT PANNA COTTA

DEZERT PANNA COTTA

Potřebné ingredience

2 plátky želatina  200 g cukr  1 ks vanilkový lusk  máta  500 ml smetana ke šlehání  100 ml mléko  ovoce na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.dalšího kastrůlku nalijeme…

Zobrazit více...

Kategorie