Šátečky z rychlého těsta-děkuji Jane62
Potřebné ingredience
Suroviny: 400 g hl mouky 1 Hera 1 šlehačka povidla na náplň maková,marmeláda,tvarohová nápln
Postup přípravy
Postup
Suroviny na těsto propracujeme a hned můžeme vyválet placku, ze které rádýlkem nakrájíme čtverečky. Do každého dáme lžičkou marmeládu, rohy spojíme a dáme na pečící…
TIRAMISU
Potřebné ingredience
Ingredience: MASCARPONE 2 KS SMETANA KE ŠLEHÁNÍ 2 KS MOUČKOVÝ CUKR 200 G INSTANTNÍ KÁVA+LŽIČKA RUMU 300 ML
Postup přípravy
Postup:
Mascarpone vyšleháme s cukrem dohladka. Ušleháme si vychlazené smetany a smícháme vše dohromady v polotekutý krém. Piškoty klademe do formy nebo do pohárků,…
Božský perník
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1 a 1/2 hrnku cukru, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 čokoládový pudinkový prášek, 1 skořicový cukr, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní, dobře promícháme a upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení ( asi 30 minut při 180 - 190 °C). Vychladlý perník můžeme…
PISKOTY V LISTKOVEM TESTU A S OVOCEM
Potřebné ingredience
1 balicek Piskotu Opavia,1 listkove testo (250g),1-2 sklenice kompotu (podle vaseho vyberu, mandarinky, visne, tresne a pod.),2 vanilkove pudinky ,.. 1 l mleka
Postup přípravy
.Z mleka a pudinku uvarime vanilkovy pudink (dle navodu). Z listoveho testa vyvalime dve placky. Jednu placku polozime na vymasteny a moukou vysypany plech. Na testo naskladame…
Šlehačkové višňové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 1 PL oleje. Náplň: 500 ml vypeckovaných višní se šťávou, 4 PL cukru krupice, 1 pudinkový prášek. Krém: 250 ml smetany ke šlehání 33%, 180 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry. Dále: strouhaný kokos.
Postup přípravy
Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, po jednom zašleháváme žloutky, přidáme olej a ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a…
Řezy s vaječným likérem
Potřebné ingredience
5 žloutků, 5 lžic cukru, 1 lžíce horké vody, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 5 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, sníh z 5-ti bílků. Marmeláda na pomazání piškotu. Na krém č.I: 1/2 mléka, 15 dkg cukru, 2 vanilkové pudingy, 200 ml vaječného koňaku, 1 máslo. Na krém č.II: 1 šlehačku na šlehání a ztužovač šlehačky, 1 zakysanou smetanu a ztužovač šlehačky, cukr dle chuti.
Postup přípravy
Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny, poté přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao a nakonec tuhý sníh z bílků, který jsme ušlehali se špetkou soli. Těsto vylijeme na…
VÝBORNÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
200 - 220 ml mléka, 1 celé vejce, špetka soli, 100 g rostlinného tuku Hera (Zlatá haná...) nebo 100 ml oleje, 1 plná PL cukru, 20 g kvasnic, 400 g hladké mouky. 1 vejce na potření okrajů koláče pře pečením.
Postup přípravy
Z trošky mléka, špetky cukru, kvasnic a trochu mouky si uděláme klasický kvásek. Necháme vykynout. Mezitím si dám do mísy zbytek teplého mléka, špetku soli, tuk nebo olej (když…
Hrníčkový perník
Potřebné ingredience
2 vejce,1 1/2 hrnku cukru krupice nebo krystal,1/2 hrnku oleje,1 PDP (prášek do pečiva),1 PDP(prášek do perníku),1hrnek hladké mouky,2hrnky polohrubé mouky,2lžíce kakaa(ne granko ani jiné náhražky,těsto by bylo pak světlé),2 hrnky mléka Posyp: moučkový cukr
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a vlijeme do velkého pekáče vymyzaného herou a vysypaného hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi tak sedm minut,poté snížíme teplotu na…
Pravý valašský frgál zelńák - zelák
Potřebné ingredience
Těsto : 1/2 kg PH mouky 1/2 kg HL mouky 2dkg cukru 2dcl oleje 2x kvasnice + mléko + cukr ´= kvásek 1dkg soli 4žloutky 1celé vejce citronová kůra 1/2 dcl rumu foto je pouze inspirační
Postup přípravy
Nejdřív si udělejte kvásek. Ten připravíte z droždí, trošky cukru, mléka a mouky. Nechte jej vykynout alespoň na hodinu. Mezitím si připravte máslo, zbytek cukru a žloutky, které…
DEZERT PANNA COTTA
Potřebné ingredience
2 plátky želatina 200 g cukr 1 ks vanilkový lusk máta 500 ml smetana ke šlehání 100 ml mléko ovoce na ozdobu
Postup přípravy
Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.dalšího kastrůlku nalijeme…