MANDARINK.MOUČNÍK :)
Potřebné ingredience
7dkg mouky hladké,1/3prdop,2lžíce kakaa,14dkg cukru moučka,3vejce,4polevkové lžíce vody horké Pudink bez vaření + mandarinky
Postup přípravy
Žloutky vyšlheháme s horkou vodou,přidáme cukr a ostatni suroviny.Nakonec vmícháme bílek ...
Pečeme při 180st cca 18min. Navrch dáme pudink bez vaření a do něj smíchám…
Pařížské řezy výborné lehoučké
Potřebné ingredience
125g hery, 3 žloutky + sníh, 250 g moučkového cukru, 1 VC, 250g polohrubé mouky, 4 lžíce kakaa, 1KP, 250ml mléka Krém: 1/2 másla , 200 moučkového cukru, 1 vejce, 3 lžíce kakaa Poleva: 1 čokoláda na vaření a kousek 100% tuku nebo másla
Postup přípravy
Vyšleháme tuk a cukrem ,potom přidáme žloutky, VC mléko a mouku s KP a kakaem. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh.Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.Po vychladnutí natřeme…
Medový krémeš se šlehačkou a pudinkem
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 lžička sody, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, 80 g hery Na krém: 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového pudinku, 2 žloutky, 4 lžíce polohrubé mouky,2 lžíce rumu, 120 g másla, 120 g cukru 500 ml rostlinné smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru
Postup přípravy
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké měkké těsto. Rozdělíme je na dvě poloviny a každou rozválíme na velikost plechu. Na papíře na pečení upečeme. (180°C, 5-7 minut). Necháme…
Makovo- kokosová buchta
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 a 1/2 hrnku cukru, 2 vejce, vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrnek kokosu, 1 hrnek mletý mák, 50 ml oleje, 2 hrnky mléka
Postup přípravy
recept jsem dostala od kolegyně Anetty původně na bábovku, ale nechtěla se mi vymazávat forma, tak jsem těsto dala do pekáčku a byla z toho výborná buchta :))
celá vejce…
Žloutková buchta
Potřebné ingredience
250g Hery,250g ml.cukru, 7 vajíček, 250g mouky(hl+pol), 1 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Heru, mletý cukr a žloutky vyšleháme, přidáme mouku, sníh a prášek do pečiva.
Nejlepší je s citronovou polevou - cukr moučka, šťáva z citrónu a trochu teplé vody.
Jablková buchta -DĚKUJI PETŘE
Potřebné ingredience
Ingredience •35 dkg nastrouhaných jablek •35 dkg polohrubé mouky •25 dkg cukru •10 dkg oleje •1 vejce •4 lžíce kakaa •1 lžíce rumu •1 kypřící prášek do pečiva •250 ml mléka •POLEVA : •15 dkg moučkového cukru •5dkg másla •2 lžíce kakaa •2 lžíce horké vody
Postup přípravy
Postup
Těsto připravíme smícháním všech surovin. Pečeme asi 45–50 min v troubě na 180 stupňů. Polevu připravíme smícháním všech surovin. Vznikne sice řidší krém,ale ten…
KAKAOVÝ S TVAROHEM........dnes jsem vyzkoušela a je…
Potřebné ingredience
Těsto- 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1/2 hrnku oleje, hrnek vlažné vody ( dala jsem tak 3/4) 3 celá vejce,3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva. Náplň- 2 kostky tvarohu,1 vanil.cukr,1 žloutek, 1vanil pudink uvařený ve 4 dcl mléka.
Postup přípravy
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní přísady a vymícháme těsto.
Těsto rozetřeme na papírem vyložený plech.
Tvaroh smícháme se žloutkem a vanil. cukrem a vmícháme…
Koláčky z majonézy s nevytékající tvarohovou náplní
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky,100 g majonézy ,1/2droždí,1/2 sklenka oleje,3 žloutky,1/4l vlažného mléka,špetka soli,2 lžíce cukru krystal, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 1 vajíčko na pomazání koláčků Tvarohová náplň: 250 g tvarohu (může být i ve vaničce), vanilkový cukr, moučkový cukr, mléko, trochu šťávy z citronu
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru a droždí udělám kvásek, který necháme odpočívat.
Mezitím si smícháme mouku, majonézu, olej, žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru, k tomu přidáme…
MINIKOBLÍŽKY - SKOŘIČKY
Potřebné ingredience
400g hladké mouky,100g hrubé mouky, 2žloutky, 60g hery,1hrnek mléka,1lžíce vrchovatá moučk.cukru,půl lžičky sole,1droždí ,citrónová kůra s menšího citronu. cukr moučka a skořice
Postup přípravy
necháme vykynout rozválíme na plát cca 1cm šíře ..vykrajujeme skleničkou (štamprdle) kolecka aty necháme vykrojené kynout cca 20min.Pečeme v oleji 1min s kazde strany na mírném…
Nepečený dezert
Potřebné ingredience
2x máslové sušenky typu be-be, 2x bourbon vanilla(lidl -firma King Frais - je to tuhý vanilkový pudink), 2x zakysaná smetana,1 vanilkový cukr. Recept mám od kamarádky, která zkusila z bourbonu nepečený dezert a musím přiznat,že je moc dobrý a zkouška dopadla na jedničku.Proto jsem ráda, že Vám ho mohu představit. Kdo z Vás má rád čokoládovou chuť, firma prodává i bourbon čokoládový.( 1 ks 29.90)
Postup přípravy
Vyložíme si plech nebo vyšší misku pečícím papírem(já využila pekáček s oušky).Poklademe sušenkami, potřeme bourbonem, nešetříme krémem.Poklademe druhou vrstvu sušenek,potřeme…